Carl Larssonsgatan 5B

Bilder

  • Såld!

Carl Larssonsgatan 5B , Örgryte , Göteborg

Charmig & nyrenoverad genomgångstvåa belägen i populära Örgryte. Här får du industriväggar, marmor och mässingsdetaljer i ett trendriktigt socialt kök. Nyrenoverat badrum med kombinerad tvätt & torktumlare. Stor härlig balkong med fri utsikt över grönområden. Stabil brf. Ett perfekt boende för er som vill ha närhet till den härliga natur som erbjuds i Delsjöområdet men även närhet till pulsen i Göteborgs centrum.

50,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 542 kr inkl. värme, VA & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
51
Byggår:
1946
Driftskostnad:
425 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en extrem välplanerad & unik genomgångstvåa belägen i populära Örgryte. Ni bor centralt, men lugnt, närhet till Göteborg citys hela utbud av nöjen och restauranger bara på några få spårvagnshållsplatser bort. Knutpunkten Sankt sigfridsplan ligger inom promenadavstånd & du kan med lätthet ta dig ut till leden med bil. Precis utanför porten ligger flera parkliknande grönområden för rekreation & du har också nära till träning och friluftsliv i Skatås eller Delsjö-området. Föreningen är en lågt belånad och välskött HSB-brf belägen på en återvändsgata med goda parkeringsmöjligheter. Lägenheten kan säkert vara en av de mest påkostade tvåorna med brett vitpigmenterade brädgolv genomgående i hela lägenheten. Trendiga industrifönster. Renoverat badrum. Fantastisk balkong. En lägenhet som måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning! Lägenhetens dryga femtio kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL

Det första du möts av är en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder & skor. Hallen är det naturliga navet i lägenheten. Här har du förvaring i två garderober och du kan dessutom möblera med en hallmöbel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vitpigmenterat ekparkettgolv som löper vidare genom hela lägenheten. (2016)

BADRUM

Till höger från hallen nås lägenhetens badrum som renoverades 2016 i trendiga färger. Badrummet är väldigt ljus tack vare ett större fönster som ger ljusinsläpp. Melerat klinker i grå nyans ligger på golvet. Självklart finns här golvvärme för kalla morgonfötter. Väggarna är helkaklade i samma gråa nyans. Förvaring finns i en kommod i svart trä. På väggen sitter en handdukstork i svart. I övrigt är badrummet utrustat med en toalett, duschplats och en kombinerad tvätt-/torkmaskin.

VARDAGSRUM

Vidare in i lägenheten nås vardagsrummet. Ett rum med en härlig ombonad känsla tack vare dovt grönt målade väggar och en generös takhöjd. Här finns gott om plats för att möblera med både soffgrupp och matplats om så önskas. Rummet är ljust tack vare det fria läget och genomgångsläget i huset. Från vardagsrummet har du access till den stora härliga balkongen. Balkongen är belägen i ett soligt sydost-läge med fri utsikt över grönområden. Tack vare den generösa storleken kan det här möbleras med loungemöbler och bord.

KÖK

I öppen planlösning med vardagsrummet finns lägenhetens kök signerat danska Kvik. Genom trendiga dubbeldörrar med industrifönster nås köket. Köket totalrenoverades 2016 och är millimeteranpassat där inget har lämnats åt slumpen. Snickerierna går i stilrent svart med matt finish. Rejält med arbetsytor där kocken kommer stortrivas. Vid en större köksö kommer det vara naturligt att gästerna hamnar med ett glas vin. Arbetsytorna består av matt svart granit och köksön är i ljus marmor från italienska Carrara som bryter snyggt mot de svarta snickerierna. Ovanför arbetsytorna sitter ett ljust hexagon-kakel. Snyggt! Blandaren är i mässing och är från Tapwell och matchas snyggt med mässingshon ifrån Smeg. Vitvarorna kommer från välrenommerade Siemens och består av kyl/frys, inbyggnadsugn och induktionshäll. Självklart finns också en integrerad diskmaskin. Ovanför hällen finns en karaktäristisk spisfläkt ifrån Smeg (kolfilter)

SOVRUM

Längst in i rummet till vänster från hallen ligger lägenhetens sovrum, avskilt & insynsskyddat. De vita väggarna bryts av med en fondvägg i gråkalkfärg som ger liv till väggen på ett häftigt sätt. Rummet kan möbleras med en större dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. God förvaring finns i en platsbyggd klädförvaring med lådor och hyllor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 542 kr inkl. värme, VA & bredband

Driftskostnad

5 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 300 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,29252%

Andel av årsavgiften

1,29252%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Torp 26:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör vindsförråd, ca 6-8 kvadrat och ett källarförråd ca 7-8 kvadrat.

Förening

Namn

HSB Brf Kärralund i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf Kärralund i Göteborg äger fastigheterna Torp 26:1 och 27:3 i Göteborg och marken upplåts av Göteborgs stad genom s k tomträtt. Fastigheterna är bebyggda med flerbostadshus som inrymmer 84 st lägenheter. Totala lägenhetsytan är 3 924 kvm. Adresserna föreningen finns på är Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6.

Lägenhetsfördelning:
1:or - 36 stycken
2:or - 36 stycken
3:or - 12 stycken

Föreningen har två tvättstugor i hus 1 och 5 belägna på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. I föreningen finns även fyra cykelförråd och hobbyrum samt styrelserum och ett förtroendemannakontor.

Gemensam innergård med utemöbler och grill.

Föreningen anordnar gemensamhetsdagar, men deltagande är frivilligt.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfkarralund.se/

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller HusmanHagberg ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

84

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Comhem.

Parkering

Föreningen hyr ut 19 st p-platser till föreningens medlemmar till en kostnad av ca 350 kr. Till dessa är det separat kö. I hela området finns även gratis parkeringar utmed gatorna att tillgå.

Renoveringar

RENOVERINGAR
1985 byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995 reperation av västergavel hus 6 samt omläggning av tak.
1996 byte av värmekulvert.
1997 nya balkonger byggdes.
2001 renovering av köksstammar samt bredbandsinstallation.
2003 värmeinjustering samt byte av samtliga termostater.
2004-2005 renovering av tvättstugorna.
2002-2005 nya badrumsstammar samt alla badrum totalrenoverades.
2007 byte till elektroniskt låssystem samt uppgradering av bredbandsnät.
2008 uppgradering av Comhem TV-nät.
2009 installation av porttelefoner samt reparation av akuta skador på fastighetens skorstenar.
2010 OVK besiktning.
2011 ommålning av trapphus.
2013 ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014 ommålning av källarfönster.
2015 p-platserna har breddats, gångstråk har omasfalterats och källartrappor har renoverats.
2016 föreningen installerade temperaturgivare i utvalda lägenheter och besiktning av balkonger.
2017 utfördes en OVK besiktning.
2018 utförde förening ommålning av samtliga källarutrymmen.

Föreningen planerar att inom ett par år ska alla tegelfogar renoveras och i samband med det kommer föreningen även försöka renovera alla balkongräcken. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, marken upplåts med tomträtt från Göteborgs stad. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är 2025.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Örgryte

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad