Smörgatan 104

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 104 , Kallebäck , Göteborg

2a, 57kvm, gavelläge, uteplats och fräscha ytskikt, vad mer kan man önska?
Vill du också bo i expansiva Kallebäck på bästa läge och höjd, i stabil och modern förening och som dessutom är både naturnära till Delsjöområdet och samtidigt ett stenkast bort ifrån innerstaden?
Om denna annons väckte ditt intresse är du varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information samt bokning av visning.

57,4 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 412 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57,4 kvm
Våning:
0, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2025
Byggår:
2008
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57,4 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är ljus och fräsch. I direkt anslutning till ytterdörren är det lagt klinkergolv, ett smart alternativ då det är praktiskt och enkelt att underhålla. Vidare genom lägenheten kliver du in på fin och välbevarad ekparkett som är enhetligt genomgående i hela lägenheten. Lika så är alla väggar och tak vitmålade vilket ger ett rymligt och fräscht intryck, samt en bra bas för den kreativa att utifrån egna idéer sätta sin prägel med färg och kontraster. I anslutning till hallen har du även på vänster sida generösa och stilrena garderober för avhängning och förvaring.

Vardagsrum

Vidare in genom hallen öppnar sig det sociala och generösa vardagsrummet som med en öppen planlösning till ett modernt kök utgör hjärtat i lägenheten. Här kan du utan svårighet möblera med ett större matmöblemag för matglada gäster och i andra änden möblera med soffgrupp för en mysig tevehörna.

Badrum

Badrummet är rymligt och fräscht med skön dimmerbelysning i tak, mörkt klinkergolv med golvvärme och vita kakelbeklädda väggar. I ena hörnet finns en dusch med infällbara glasväggar för att optimera ytan i badrummet. Då fastigheten ej har någon tvättstuga är vardera lägenhet inredd med både torktumlare och tvättmaskin. Tvättmaskinen är ny från 2016 och torktumlaren från 2008.

Kök

Köket är väldisponerat och snyggt med gott om utrymme och bra arbetsytor. Köket är ett klassiskt Marbodalkök som är i mycket gott skick. Själva arbetsbänken är av massiv ek och köksutrustningen i rostfritt stål. All utrustning så som ugn och spis är splitter nya från i år och kyl/frys, fläkt och micro är från fastighetens uppförande år 2008.

Klädkammare

En klädkammare eller förvaringsutrymme? Kalla det var du vill! Här är praktiskt och smart inrett med olika avhängningsmöjligheter och hyllförvaring.

Sovrum

I ett avskilt, tyst och lugnt läge finner du sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng med sängbord utan svårighet. Från sängen kan du blicka ut över fritt och insynskyddat område där lugnet infinner sig. På ena sidan av rummet har du dessutom gott om förvaringsutrymme med garderober och överskåp. Vill man kan ett skrivbord även få plats.

Balkong

I anslutning från vardagsrummet kliver du ut till den stora balkongen/uteplatsen som är på ca 10kvm. Balkongen är mysigt insynskyddad på sommaren då häcken som omringar står i blom, här ute kan man avnjuta många härliga sommarkvällar.

Välkommen på visning av denna fina och smart disponerade tvårummaren i trevliga och naturnära Kallebäck.
Här är ytorna väl planerade då fokus på utrymme getts till de sociala ytorna med ett generöst öppet vardagsrum i anslutning till kök och uteplats.
Detta läge är perfekt för den som både vill bo i en lugn och trivsam stadsdel där både innerstadens puls och skogens stillhet är inom nära räckhåll.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 12, hiss finns

Avgift

3 412 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkonstnaderna är baserade utifrån säljarnas information.

Andel i föreningen

1,35%

Andel av årsavgiften

1,3481%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 januari 2013
Energiprestanda: 48 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

SKÅR 59:2

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.

Kabel TV, internet, telefon via ComHem. ( ingår i avgiften )

Gemensamma Utrymmen:
Cykelgarage samt parkeringsgarage som delas med grannhuset.
Gästparkering som är gratis i 4h finns inom nära räckhåll på andra sidan fortbollsplanen.

Balkong:
I anslutning från vardagsrummet kliver du ut till den stora balkongen/uteplatsen som är på ca 10kvm. Balkongen är mysigt insynskyddad på sommaren då häcken som omringar står i blom, här ute kan man avnjuta många härliga sommarkvällar.

Förråd:
Till vardera lägenhet tillkommer ett förråd på källarplan.

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 1

Om föreningen

Föreningen består av 54 lägenheter och bildades år 2008 i samband med att fastigheten byggdes.
Huset är ritat av Tengbom SHL Arkitektbyrå i Göteborg och har blivit ett nytt landmärke i Göteborg.

Föreningen har garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar, till platserna är det separat kö. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1100kr samt pantsättningsavgift på 440kr betalas av köparen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar mark (yttre miljö), kallvatten, spillvatten, dagvatten, garageanläggning och utomhusparkering.

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i dagsläget.

Antal lägenheter

54

TV och Bredband

Kabel TV, internet, telefon via ComHem. Hastigheten för bredbandet kommer att ökas 2018-10-10.

Som en extra bonus för föreningarnas medlemmar brukar föreningen ha en avgiftsfri månad / år.

Parkering

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.

Renoveringar

Väsentliga Händelser under räkneskapsåret (2016)
Seriekopplade brandvarnare på samtliga våningsplan.
Omförhandlat elavtalet med Dala-Kraft.

Planerat underhåll:
Div utvändigt målningsarbete, 2018
Rengöring av fasadskivor, 2018
Målning av balkongräcken, 2020
Fogning och målning. 2020

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Gemensamma Utrymmen:
Cykelgarage samt parkeringsgarage som delas med grannhuset.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad