Hammarsmedsgatan 28

Bilder

  • Såld!

Hammarsmedsgatan 28 , Utby , Göteborg

Radhus med gott om ytor i populära Utby. Renoveringsobjekt med stor potential för dig som vill skapa ditt drömboende. Här finner du ett perfekt boende för familjen som vill ha gott om ytor och härlig trädgård i soligt söderläge. Då huset är i behov av total renovering kan du här sätta din egen prägel på detta boende. Bra beläget med närhet till kommunikation och en fin trädgård. Varmt välkommen på visning!

97 kvm, 4 rok

Tomträttsavgäld/år:
13 992 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
97 kvm
Biarea:
53 kvm
Tomtarea:
243,7 kvm
Byggår:
1949
Driftskostnad:
1 450 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

97 kvm

Biarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Radhus med gott om ytor i populära Utby. Renoveringsobjekt med stor potential för dig som vill skapa ditt drömboende. Här finner du ett perfekt boende för familjen som vill ha gott om ytor och härlig trädgård i soligt söderläge. Då huset är i behov av total renovering kan du här sätta din egen prägel på detta boende. Bra beläget med närhet till kommunikation och en fin trädgård. Varmt välkommen på visning!

Rummen är fördelat enligt följande:
Entréplan
På entréplan finner du köket och ett stort vardagsrum med öppen anslutning till matsalen. Här når du balkongen som är placerad i soligt söderläge.

Övre plan
Här finns två stora sovrum med fina fönster genom takkupor. Ena sovrummet har direkt tillgång till ett stort förråd. Ett stort förråd finner du även från hallen på övre plan. Här finns även en wc som i dagens läge endast är utrustat med handfat. Avlopp för wc finns.

Källarplan
Stort och rymlig källare med två rum, förråd och badrum. Badrummet är utrustat med ett badkar, tvättställ och wc. Plastmattan som ligger i stora rummet täcker ett fint massivt trägolv. Härifrån har du även utgång till den härliga trädgården.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med källare och vind

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare med betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Eternit
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Balkong i soligt söderläge.

Fastighetsbeteckning

Utby 148:5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

17 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 8 000 kr
El: 4 000 kr
VA: 600 kr
Renhållning: 1 800 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnader är endast riktvärden då faktiska kostnader ej finns att tillgå.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 643 000 kr, varav byggnadsvärde 649 000 kr

Summa pantbrev

100 000 kr

Tomt

Areal: 243,7 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enl. överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Utby

En lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap.

Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Utbynäs Villastad grundades 1905 av direktör Anders Mattson och hans brorson, arkitekten Arvid Bjerke. Bjerke var en av den tidens ledande arkitekter i Göteborg och kom senare att utforma Liseberg och Götaplatsen 1923. I tidstypisk stil utformade han Utbynäs Villastad med stora nationalromantiska trävillor, Utbynässkolan och Utby kyrka. Utbynäs Villastad hade egen vattenförsörjning, egen telefonstation, egen kyrka, egna gator, tennisbana och varutransporter med häst och vagn. Idag syns i Utby en blandning av radhus, friliggande villor och flerbostadshus.

I området finns förutom fem kommunala förskolor och tre föräldrakooperativ, Utbynässkolan och Fjällboskolan som har undervisning för barn från förskolan till femte klass.
I Utby hittar du ICA Nära på Hagbergsgatan, närlivsbutiken Sockersmulan på Slåttängsgatan, gatukök, bensinmack och tre frisersalonger. Vägg i vägg med den populära pizzerian I love Pizza på Österlyckan huserar retro- och evenemangscafét Overlock med charmig 50-60-talsinredning. Här arrangeras kurser i sång, dans och teater för barn och för den som gillar att sjunga finns inspelningsstudio att hyra för att spela in sin egen demo. För sportigare aktiviteter finns minigolfbana och Utbynäs SK som har fotbolls- och innebandylag för barn från 6 år och uppåt. I närområdet ligger också Prioritet Finans Serneke arena, en enorm idrottsanläggning med beachvolleyhall, skidtunnel, 11-manna fotbollsplan inomhus, gym och flera handbollsplaner.

För att ta dig in till centrala Göteborg tar du buss 58 eller 519. Från hållplats Orrebacksgatan går resan på cirka 15 minuter.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad