Befälsgatan 10

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 10 , Kviberg , Göteborg

Ljus, varsamt renoverad tvåa på 6:e våning och inglasad balkong med härlig utsikt.

Här bor du i en skuldfri förening med hiss i huset och låga avgifter. Andra saker såsom bastu, stor uteplats med grillmöjlighet och egen minigolfbana gör det lätt att trivas i detta boende. Närhet till nybyggda Prioritet Serneke multisportarena och endast tio minuter från city med spårvagnen.

Varmt välkommen på visning!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 487 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
210
Byggår:
1960

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning
Information

Välkommen till denna ljusa och välplanerade tvåa som renoverats varsamt med bl.a. nya innerdörrar, nyslipat golv och uppfräschade ytskikt. Bostadens 57 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Rymlig och ljus hall med mörkt klinkergolv som snyggt bryter av mot de ljusa väggarna. Till vänster finns utrymme för att hänga av sig ytterkläderna, och förvaring i klädkammare.

Vardagsrum

Till höger om entrén hittar vi det välplanerade vardagsrummet med plats för både soffgrupp och matplats om man så önskar. Härifrån når du också den härliga och inglasade balkongen i sydostläge. Väggarna är ljusa och den klassiska ekparketten i stavläggning har slipats och mattlackats i slutet av 2016.

Balkong

Inglasad, rymlig balkong belagd med trätrall på golvet. Plats för utegrupp att slå sig ner vid lagom till morgonkaffet.

Badrum

Om vi följer hallen till vänster om entren, så hittar vi badrummet direkt på vår högra sida. Här är det är helkaklat med ljust kakel och ljusgrå klinkers på golvet. Här finner du WC, handfat, handdukstork och badkar. (Badrummet stamrenoverades i föreningens regi 1996).

Sovrum

Mittemot badrummet finner vi bostadens sovrum som ligger rofyllt mot husets baksida och dess gård. Här är ljust med fönster mot sydost och förvaring i två garderober. Gott om plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring om så önskas. Ljusa väggar och ekparkett på golvet.

Kök

Ljust kök i skön retro-tappning med grå luckor och trevligt ljusinsläpp. Här finns gott om förvaring i flera skåp och bra arbetsytor. Bänkskivan är av massiv ek med en infälld rostfri diskho, och ovanför arbetsytan sitter ett grått kakel. Vitvarorna består av spis, spisfläkt och kyl/frys, och invid fönstret ryms en matgrupp för minst fem gäster. Väggarna är ljusa och på golvet ligger samma sorts klinker som i hallen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 14, hiss finns

Avgift

2 487 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

0,3377%

Andel av årsavgiften

0,33869%

Reparationsfond

3464 kr

Tillträde

Enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Avgäld 300 000 kr/år t.o.m 2019.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart. Vid Beväringsgatans spårvagnshållplats trafikerar linje 6, 7 och 11 vilka alla tar dig till centrala Göteborg pa c:a 15 minuter.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad