Tisdagsgatan 3

Bilder

  • Såld!

Tisdagsgatan 3 , Kortedala , Göteborg

Tillfälle av sällan skådat slag att förvärva en tomt i Kortedala. Lugnt och fint villaområde med närhet till skog, natur och goda kommunikationer som tar dig in till city på 20 minuter. Skapa ditt drömboende! Välkommen!

Tomträttsavgäld/år:
7 260 kr
Typ:
1 familjs friliggande
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
414,6 kvm

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning

Nu har du möjlighet att bygga en friliggande villa i Kortedala.

Endast enfamiljsvilla får byggas på denna tomt.

En yta av 120 kvm får bebyggas på tomten.
Utöver detta får även en garagebyggnad om 40 kvm byggas.

Byggnad som uppförs får ha en maxhöjd om 5,5 meter.

Max antal våningar som får uppföras på tomten är 1 1/2 plan.

Takfallet på byggnaden får ha en lutning mot horisontalplanet av max 40 grader.

Denna information kommer från stadsplanen, se bifogat under dokument & länkar.

Byggnad

Fastighetsbeteckning

Kortedala 77:2

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

210

Taxeringsvärde

605 000 kr

Summa pantbrev

70 000 kr

Tomt

Areal: 414,6 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Tomträtt: 6000 kr/år. Nytt avtal från 2017-03 med en ändring till 7260 kr/år som gäller i 20 år.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Viktiga dokument

Om området

Kortedala

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad