Trädgårdsgärdet 84

Bilder

  • Såld!

Trädgårdsgärdet 84 , Angered , Göteborg

På populära Trädgårdsgärdet finner ni detta välplanerade BR-radhus i två plan med genomgående hög standard. Här möts du av ljusa ytskikt, en stor härlig altan med eftermiddagssol och tre välplanerade sovrum. Lägg därtill ett stilrent kök och två helkaklade badrum, varav ett även har en lyxig bastu så har du i stort sett allt man kan önska.

Här bor du i en välskött och populär förening med närhet till både naturen och Angereds centrum med goda kommunikationer och allehanda service.

Välkommen på visning!

111,2 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 486 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
111,2 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
78
Byggår:
1992
Driftskostnad:
645 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

111,2 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÈPLAN
Uteplats - öster

På husets framsida finns en stenlagd uteplats utanför entrén som ramas in av smidesjärnsstaket. Här kan du sitta i morgonsolen och avnjuta dagens första kopp kaffe.

Hall

Ljus och rymlig hall med förvaring i skjutdörrsgarderob till vänster från entrén. Till höger har man en halvöppen planlösning mot köket vilket ger ett luftigt intryck. Klinkergolv med golvvärme i entrén som sedan övergår i ekparkett samt ljust målade väggar.

Kök

Välplanerat kök i halvöppen planlösning mot hallen och gott om förvaring i många skåp. Luckor av björk och bänkskiva i massivt trä som snyggt bryter av mot det ljusgrå kaklet ovanför arbetsytorna. Vitvarorna kommer i rostfritt utförande och består av induktionshäll, rostfri spisfläkt, inbyggd micro och varmluftsugn (samtliga från 2007) samt kyl/frys och diskmaskin (2016). Invid fönster mot öster ryms en matgrupp med plats för minst 5 personer.

Badrum/bastu

Helkaklat badrum med tvättmaskin (utbytt 2016) och lyxig bastu med glasväggar. Bastun är utrustad med ett energisnålt aggregat från Harvia och har plats för hela familjen. Badrumsdelen innefattar duschörna, WC, handfat med kommod, högskåp samt spegelskåp med belysning. I taket finns infällda högtalare som manövereras från inbyggd stereo i överskåp ovanför tvättmaskinen. Ljust kakel och klinker med behaglig golvvärme.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den härliga altanen i västerläge. Här får du plats med både soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och matsalsbord om så önskas.

Uteplats - väster

Stor altan med trädäck i lummigt och soligt västerläge. Här får du plats med en stor utegrupp med sittplatser för många gäster och kan njuta av härliga grillkvällar i eftermiddags- och kvällssolen..

ÖVRE PLAN
Sovrum 1

Direkt till vänster om trappan finns ett väldisponerat sovrum som rymmer säng, förvaringsmöbler och skrivbord. Ljusa väggar och ljust golv.

Sovrum 2

Vägg i vägg med det första sovrummet finner vi vad som idag används som föräldrasovrum. Här får du plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ljusa väggar och ljust golv.

Badrum

Helkaklat badrum i ljusa toner. Här finner du WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och duschkabin med bl.a. ångfunktion.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet till höger om trappan används i dagsläget som kontor men inrymmer med lätthet dubbelsäng och förvaring om så önskas. Fönster mot morgonsol i öster och förvaringsutrymme i anslutande klädkammare.

Klädkammare

Stor klädkammare med gott om förvaringsutrymme och mindre fönster. Ljusa väggar och ljust golv.

Förråd

På husets framsida finner du ett isolerat förråd med el.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

7 486 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

7 740 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 800 kr
Försäkring: 1 940 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,42557%

Andel av årsavgiften

0,42557%

Tillträde

1 feb eller enl. överensk

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 november 2008
Energiprestanda: 106 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Angered 105:3

Övrigt

Till bostaden hör ett förråd som du hittar på framsidan av huset.

Förening

Namn

HSB BRF Trädgårdsgärdet i Göteborg

Om föreningen

I ett naturskönt område nära Vättlefjälls naturreservat finner du HSB:s bostadsrättsförening Trädgårdsgärdet i Göteborg. Området bebyggdes i början av 1990-talet och består av en blandad bebyggelse med femvånings punkthus och radhus i ett respektive två plan.

Föreningen äger fastigheterna Angered 105:3 och 111:1, vilka innefattar följande bostadsföredelning:
2 RoK - 62 st
3 RoK - 98 st
4 RoK - 98 st
5 RoK - 16 st

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Moderna försäkringar.

För mer information, se bifogade dokument eller läs mer på föreningens hemsida:
www.hsb.se/goteborg/tradgardsgardet

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

274

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband via Telia är inkluderat i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 204 garage- och 101 st parkeringsplatser. Varje hushåll får max disponera två parkeringsplatser då alla ska kunna erbjudas plats.

Renoveringar

Utförda:
2014: Ommålning av fastigheterna.
2012: Utbyte av torkaggregat i torkrum och nya maskiner i tvättstugorna.
2011: Filterbyte och rensning av ventilationskanaler. Energieffektiviserande arbete genom utbyte av termostater, cirkulationspumpar och shuntgrupper.
2010: Måleriarbeten på punkthusen.
2009: Radonmätning och energideklaration av fastigheterna.
2008: Installation av nyckelbrickssystem för punkthusen och reparation av husens södergavlar. Reparation av vindskivor och skydd mellan radhusen.

Planerade:
- Spolning av rörstammar i punkthusen.
- Överseende av köksfläktar

Ekonomi

Föreningen har tagit beslut om att höja avgifterna med 1,5% fr.o.m 1 januari 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Telefon

031-332 06 10

Övrigt

Föreningens expedition hittar du på Trädgårdsgärdet 140. Öppettider är tisdagar mellan kl. 19-20..

Tvättstugor:
Föreningen har två tvättstugor som finns på Trädgårdsgärdet 66 och 140. Tvättstugorna är bokningsbara 2 ggr/månad för varje medlem och är avsett att användas vid stortvätt.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har två lokaler för t.ex. kalas och träffar som kan hyras för 100 kr/tillfälle. Depositionsavgift om 500 kr utgår, vilken återfås när man återlämnar nycklarna.

Om man gillar att bada bastu finns det en på Trädgårdsgärdet 66 och en på nr 202.

På våren har föreningen en gemensam städdag där man bl.a. klipper buskar och träd, rensar ogräs och planterar. Ett bra tillfälle att lära känna och umgås med sina grannar.

Om området

Angered

Rappedalen ligger alldeles intill Angered Centrum i nordöstra Göteborg. Här finns möjligheter till härliga långpromender eller bär- och svampplockning i Vättlefjäll och Lärjeåns dalgång. Vättlefjälls sjörika område inbjuder till bad, kanotpaddling samt fiske.
Angered Centrum är idag en knutpunkt i nordöstra Göteborg. Här finns kulturhuset Blå Stället som innehåller bibliotek, Angeredsteatern mm. Här ligger även Angeredsgymnasiet, Angereds Sporthall, Wasaiternas klubbstuga, friidrottshall samt Angeredsvallen. En kort promenad leder till Lärjeåns Trädgårdar som bedriver verksamhet med bl a ekologisk odling och café.

Kommunikation

Från Trädgårdsgärdet har man c:a 7 minuters promenad till Angereds centrum. Från Angered centrum har du flertalet kommunikationsvägar både med spårvagn och buss. Resan med spårvagn till centrala Göteborg tar c:a 19 minuter. 9:ans spårvagn går till Centralstationen, Järntorget och Kungssten. På sommaren går den ända ut till Saltholmen och Skärgårdsbåtarna. 8:an går via Redbergsplatsen till Sahlgrenska och Frölunda och 4:an via Centralen, Avenyn och Korsvägen till Mölndal. Det finns också ett omfattande busslinjenät från Angered Centrum till närliggande områden samt Partille och Hisingen.

Närservice

Vid närliggande Angered Centrum finns flera matvaruaffärer, ett stort antal butiker, torghandel med fisk och grönsaker, kötthall, flera restauranger, café och pizzerior samt service i form av post, apotek, vårdcentral, tandvård, frisör, banker och Systembolag. Angered arena är en 12 600 kvadratmeter stor aktivitetsanläggning i stadsdelen Angered i Göteborg. Anläggningen innefattar bland annat ishall, bad och gym och invigdes 13 april 2013.
För mer info besök Angered Centrums hemsida: www.angeredcentrum.se

Området har även närhet till flertalet förskolor, grundskolor och angeredsgymnasiet.

Parkering

Gästparkering med parkeringsautomater finns både i den norra och södra delen av området.

Karta

Hör av dig till eller Tina Bergenholtz för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad