Befälsgatan 6, vån 13

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 6, vån 13 , Kviberg , Göteborg

Smakfullt renoverad trea för den som sätter värde på material och kvalitet. Optimal planlösning med nytt kök från 2015, ljusa ytskikt samt golv av påkostad ekparkett och borstad granit.

Bekvämt boende med hiss och stor inglasad balkong med hänförande utsikt över centrala Göteborg hela vägen bort mot hamninloppet.

BRF Kvibergs park är en solid och skuldfri förening med låga avgifter som kan komma att sänkas ytterligare framöver. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 207 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
13, hiss finns
Byggår:
1960
Driftskostnad:
480 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus hall med förvaring för ytterkläder i dubbel skjutdörrsgarderob med spegelväggar. Vitmålade väggar samt högkvalitativt golv av flammad och borstad grå granit.

Badrum

Till vänster om hallen finner vi det ljusa och helkaklade badrummet som stamrenoverades i föreningens regi 1996. Här finner du dusch, WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt tvättmaskin och handdukstork.

Kök

Väldisponerat kök i vinkel som totalrenoverades 2015. Här trivs kocken exemplariskt med stora arbetsytor och gedigna vitvaror. Underskåp med luckor går i ljus valnöt och överskåpen i ljus valnöt med vitrindörrar av rökfärgat glas. Ovanför arbetsytan sitter ett vackert ljusgrått Italienskt klinker som snyggt matchar laminatskivan i mörk valnöt. Vitvarorna består av högeffektiv fläkt från Gorenje, induktionshäll och diskmaskin från Gram samt inbyggnadsugn och kyl/frys från Siemens. Plats för matgrupp med minst 4 sittande gäster och stort fönsterparti mot väster. Även här finner du den borstade graniten på golvet och väggarna är vitmålade.

Sovrum 1

Till höger om entrén finner vi det första sovrummet med plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring i totalt tre garderober med skjutdörrar. Fönster mot lugnt läge och morgonsol i öster. Vitmålade väggar med fondvägg i rofylld grå/grön ton samt påkostad mattlackad ekparkett på golvet, som även återfinns i det andra sovrummet och vardagsrummet.

Sovrum 2

Bredvid det första sovrummet finner vi lägenhetens andra sovrum som idag används som kontor. Plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbetsplats om så önskas. Gott om förvaring i totalt fem garderober och fönster mot morgonsol i öster. Här är väggarna målade i en ljusgrå ton och ekparkett på golvet.

Vardagsrum

Stort och lättmöblerat vardagsrum som med lätthet inrymmer stor soffgrupp, förvaringsmöbler och matsalsbord för flera matgäster. Stort fönsterparti och utgång till balkongen i västerläge. Väggar målade i ljusgrått och ekparkett på golvet.

Balkong

Stor inglasad balkong i soligt västerläge som tack vare sin yta om c:a 12 kvm blir som ett extra rum. Här kan du njuta av mäktiga solnedgångar med en hänförande utsikt över stadens centrala delar. I fjärran kan du skymta flertalet av Göteborgs kända landmärken såsom Lisebergstornet, Ullevi, Gasklockan, Läppstiftet, Masthuggskyrkan och Älvsborgsbron. Golvet är belagt med trätrall och här finns gott om utrymme för både sittgrupper och planteringar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

13 av 14, hiss finns

Avgift

3 207 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

5 770 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 346 kr
Försäkring: 2 424 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,4412%

Andel av årsavgiften

0,44259%

Reparationsfond

790 kr

Tillträde

dec -16 till jan -17

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 januari 2009
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Övrigt

Stambyte utfördes 1996

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

Mellan Kortedala och Gamlestaden hittar du populära Kviberg, en växande stadsdel som sjuder av verksamhet.

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

Kommunikation

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelvägar finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Närservice

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad