Ahrenbergsgatan 7B

Bilder

  • Såld!

Ahrenbergsgatan 7B , Munkebäck , Göteborg

Välplanerad och varsamt renoverad tvåa med söderbalkong. Här bor du i en solid förening med närhet till både service, kommunikationer samt Delsjöns naturområde.

Välkommen att boka visning!

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 423 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
6
Driftskostnad:
476 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus och öppen hall som förbinder lägenhetens samtliga rum. Direkt till vänster finns plats för ytterkläder, och längre in i hallen finns utrymme för förvaringsmöbel. Ljust golv med klinker vid entrén, vitmålade väggar och charmigt paneltak med infällda downlights.

Kök

Praktiskt kök i stilrent utförande. Vita luckor, bänkskiva i massiv ek och liggande vitt kakel ovanför arbetsytan. Här finns gott om förvaring i många skåp och plats för matbord med plats för 4 matgäster. Vitvarorna består av kyl/frys, spis, spisfläkt och diskmaskin. Ljust golv, vitmålade väggar och charmig panelvägg mittemot köksskåpen.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum i ljusa toner. Här finner du WC, spegelskåp, handfat med kommod samt dusch med vikbara glasväggar. Praktiskt vädringsfönster som även ger badrummet trevligt ljusinsläpp.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp, tv-möbler och matplats om så önskas. Vacker ekparkett som slipades 2014 och ljust tapetserade väggar. Härifrån når du även den möblerbara balkong i soligt söderläge med utsikt över gården.

Sovrum

Rofyllt sovrum med plats för stor dubbelsäng och fönster mot norr. Förvaring i två skjutdörrsgarderober och smart platsbyggd arbetshörna i dörren till städskåpet. Ljust golv och vitmålade väggar som matchas snyggt mot den mönstrade fondtapeten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 423 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

5 721 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 421 kr
Försäkring: 3 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,5115%

Andel av årsavgiften

5,51154%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

KÅLLTORP 97:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd (c:a 6 kvm), och ett källarförråd (c:a 2 kvm).

Förening

Namn

BRF Ahrenbergsgatan 7

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ahrenbergsgatan 7 registrerades 1951, består av ett flerbostadshus med adresserna Ahrenbergsgatan 7A -C som förvärvades 1952 och innehar tomträtten Kålltorp 97:1. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

18

TV och Bredband

Comhems basutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättshavaren.

Parkering

Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i anslutning till fastigheten för 200 kr/mån. (I dagsläget är det 1 person före i kön - 2016-09-02). Annars är det gratis gatuparkering i området kring bl.a. Ernst Torulfsgatan och Lydinghielmsgatan.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 och 2044. I den närmsta framtiden har man inga större underhåll planerade.

Utfört underhåll:
2016 - Ommålning av fönster mot sydväst
2013 - Omläggning av tak
2013 - Byte av fläkt i torkrum
2012 - Elinstallationer tvättstuga
2011 - Elinstallation vind
2010 - Målning av trapphus
2008 - Dränering
2008 - Renovering av balkonger
2005 - Renovering av tvättstuga, torkrum och mangelrum
2005 - Rörstambyte
2005 - Elstambyte i trappuppgångar
2003 - Elstambyte
1978 - Omputsning av fasaden

Planerat underhåll:
2016-17 - Kontroll av radiatorer i vissa lägenheter och OVK-kontroll.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi, amorterar enligt plan och står inte inför några planerade avgiftshöjningar.
(Ovanstående information baseras på samtal med ordföranden 2016-09-02).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Tomträttsavgälden har en löptid till 2022-01-22 och kostar 64 632 kr/år.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningen har en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även cykelförråd, MC-förråd och en övernattningslägenhet (gratis i dagsläget).

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad