Ahrenbergsgatan 7A

Bilder

  • Såld!

Ahrenbergsgatan 7A , Munkebäck , Göteborg

Äntligen finns möjlighet att förvärva en stor tvåa i etage med genomgående ljusa ytskikt, ekparkett och vardagslyx i form av eget spa-badrum. Moderna materialval, välutrustat kök, gäst-wc med tvättmaskin och solig söderbalkong är bara några ytterligare attribut som beskriver denna härliga lägenhet. För dig som vill ha ett bekvämt boende med det lilla extra! Måste ses på plats, välkommen på visning.

Munkebäck är ett populärt och lugnt område i östra centrum med närhet till Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. Välsorterad service finner du på promenadavstånd vid Torpamotet och Munkebäcks torg. Goda kommunikationer med både spårvagn, buss och pendeltåg som tar dig till centrala stan på ungefär en kvart.

83 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 723 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
18

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÈPLAN

- Bostadens sociala mittpunkt. Här samlas både vänner och familj för samvaro och trevligt umgänge.

Hall

Ljus hall med plats för ytterkläder och skor direkt invid gäst-wc till höger. Öppen planlösning mot köket och vardagsrummet gör att bostaden känns ljus och inbjudande. Ekparketten på golvet är genomgående för hela våningsplanet och väggarna är vitmålade.

WC

Bredvid trappan finner du ett helkaklat gäst-WC i stilrent utförande och härlig golvvärme för frusna fötter. Här finns WC, tvättmaskin från Samsung, handfat med kommod och spegel samt ett praktiskt vädringsfönster. Vitt kakel och antracitgrå klinker.

Kök

Ljust kök från HTH med vita luckor, slitstark bänkskiva i mörkgrå laminat med infälld disko och ljusgrått kakel ovanför. Här trivs kocken bra med gott om förvaringsutrymme och ordentliga arbetsytor. Samtliga vitvaror förutom diskmaskinen från Whirpool kommer i rostfritt utförande från Siemens och består av spishäll, fläkt, kyl/frys, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Öppen planlösning mot hall och vardagsrum och plats för större matbord med minst 6 sittande matgäster invid fönster.

Vardagsrum

Väldisponerat och rymligt vardagsrum med takhöjd om c:a 2,9 m och utgång till balkong i söderläge. Plats för större soffgrupp, förvaring och tv-möbel. Öppen planlösning mot köket och fönster i gavelläge skänker rummet härligt ljus.

NEDRE PLAN

- Bostadens privata och avskilda del. Plats för vila och avkoppling med egen relax/spa-del i anslutning till sovrummet.

Sovrum

Nedanför trappan finner vi lägenhetens sovrum med öppen planlösning och flera fönster. Plats för klädförvaring i stor garderob med skjutdörrar. Här har du utrymme för stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Under trappan eller vid hallen mot badrummet/relaxen finns plats för t.ex. skrivbord. Vitmålade väggar och ekparkett är genomgående även på detta våningsplan, och även golvvärme finns på hela våningsplanet.

Badrum/relax

Lyxigt helkaklat badrum för dig som vill ha det lilla extra! Mitt i rummet finns ett härligt bubbelbadkar med massagefunktion för skön avkoppling. Här finns även separat duschdel, WC, handfat med kommod och spegel. Vitt kakel och mörkgrå klinker som även bryter av upp mot väggen. Tänd några härliga ljus, kryp ner i ett varmt skumbad och njut i ditt eget hemma-spa.

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort lägenhetsförråd om c:a 10 kvm.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 723 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

0,076038%

Andel av årsavgiften

7,60393%

Byggnad

Energideklaration

Utförd.

Förening

Namn

BRF Ahrenbergsgatan 7

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ahrenbergsgatan 7 registrerades 1951, består av ett flerbostadshus med adresserna Ahrenbergsgatan 7A -C som förvärvades 1952 och innehar tomträtten Kålltorp 97:1. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

18

TV och Bredband

Comhems basutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättshavaren.

Parkering

Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i anslutning till fastigheten för 200 kr/mån. (I dagsläget är det 1 person före i kön - 2016-09-02). Annars är det gratis gatuparkering i området kring bl.a. Ernst Torulfsgatan och Lydinghielmsgatan.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 och 2044. I den närmsta framtiden har man inga större underhåll planerade.

Utfört underhåll:
2016 - Ommålning av fönster mot sydväst
2013 - Omläggning av tak
2013 - Byte av fläkt i torkrum
2012 - Elinstallationer tvättstuga
2011 - Elinstallation vind
2010 - Målning av trapphus
2008 - Dränering
2008 - Renovering av balkonger
2005 - Renovering av tvättstuga, torkrum och mangelrum
2005 - Rörstambyte
2005 - Elstambyte i trappuppgångar
2003 - Elstambyte
1978 - Omputsning av fasaden

Planerat underhåll:
2016-17 - Kontroll av radiatorer i vissa lägenheter och OVK-kontroll.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi, amorterar enligt plan och står inte inför några planerade avgiftshöjningar.
(Ovanstående information baseras på samtal med ordföranden 2016-09-02).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Tomträttsavgälden har en löptid till 2022-01-22 och kostar 64 632 kr/år.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningen har en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även cykelförråd, MC-förråd och en övernattningslägenhet (gratis i dagsläget).

Om området

Munkebäck

Munkebäck är ett område i östra Göteborg som angränsar till Kålltorp och främst är bebyggt med flerbostadshus. Man har nära både till kommunikationer och härlig natur med Delsjöområdet och Härlanda Tjärn inom promenadavstånd. Till Munkebäck brukar man även inräkna områdena Torpa och Vidkärr.

Kommunikation

Från närmaste spårvagnshållplats Ättehögsgatan trafikerar spårvagnslinje 1 och 5 och från Munkebäckstorget går bl.a.stombuss nr 17 med linjesträckning Östra sjukhuset - Björkekärr - Tuve. Samtliga tar dig till centrala Göteborg på c:a 15 minuter. Vid Sävenäs station har du även pendeltåg som trafikerar sträckan Göteborgs central - Alingsås.

Närservice

Tvärs över gatan från lägenheten finns en sushi-restaurang och Sannegårdens pizzeria. Inom promenadavstånd har du Torpamotet där du bl.a. hittar en välsorterad ICA Kvantum affär, systembolag, SATS, Max hamburgare och Media Markt.

Vid Munkebäckstorget finns bl.a. Coop, optiker, fruktaffär, tobaksaffär och populära Deniz pizzeria.

Vid Kaggeledstorget finns bl.a. zooaffär, restaurang och vårdcentral.

Parkering

Gratis gatuparkering hittar du bl.a. på följande omkringliggande gator: Ahrenbergsgatan, Lydinghielmsgatan och Ernst Torulfsgatan

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad