De Geersgatan 9B

Bilder

  • Såld!

De Geersgatan 9B , Lunden , Göteborg

I ett högt & fritt läge på en av Lundens högsta toppar finner du denna kvadratsmarta etta. En perfekt lägenhet för dig som studerar och vill bo i ett lugnt område med bra kommunikationer in till city. Stambytt och renoverat badrum från 2015. Välkommen på visning!

28,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 106 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
28,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
96
Byggår:
1955
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

28,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljusa och välplanerade etta med charmig karaktär i form av bevarade originaldetaljer och härlig fransk balkong. Här bor du på en av Lundens toppar, högt upp i huset med en fantastisk utsikt över Göteborg stad! Lunden är ett rofyllt område med närhet till Göteborgs hela utbud av nöjen och butiker. Knutpunkten Redbergsplatsen ligger inom promenadavstånd & precis nedanför backen finns 60 bussen som tar dig in till centrum smidigt. I närheten finns Skatås och Delsjöns lummiga grönområden för motion och avkoppling. De 28,5 kvadratsmarta kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall

En välkomnande hall som erbjuder gott om förvaring med inbyggda garderober i original samt plats för hatthylla. På golvet ligger ljust stengolv och väggarna är målade vita. Till vänster om hallen når du badrummet och rakt fram tar du dig vidare in i rummet.

Badrum

Badrummet som är nyrenoverat år 2015, i samband med föreningens stambyte, är rymligt och fräscht. Kaklet är vitt och på golvet ligger klinker som går i en skön grå ton. Här finns handdukstork, spegelskåp, wc och dusch med glasdörrar. Här finns plats till tvättmaskin om så önskas.

Sovrum

Vidare från hallen nås rummet, som är ljust & insynsskyddat med möjlighet till magiska solnedgångar. Här finns en vacker fiskbensparkett, stort fönsterparti med fönsterbänkar i sten samt en härlig fransk balkong. Väggarna är målade i vitt. Rummet har en sovalkov som med hjälp av en alternativ lösning i form av en bevarad loftsäng (finns kvar i tillhörande förråd), inger en smart lösning till att få mer frigjord golvyta.

Kök

Köket är stilrent och praktiskt i en hörnvinkel. Renoveringar gjordes 2011 med ny spishäll och fläkt. Köket är ljust med vitt kakel med fasad kant, vita luckor och ett härligt bistro-golv i svart och vitt.

Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden och ett i källaren. Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 106 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,39132%

Andel av årsavgiften

0,3915%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Beställd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 25:15

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabeltv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Leverantör från ComHem, betalas separat.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Tvättstuga
Föreningen har flera tvättstugor. I trappuppgången finns tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och torkrum.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), mindre gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen.

Parkering
Föreningen har 61 st garageplatser och 72 st parkeringsplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området, boendekod "Ö". Läs mer på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf de Geersgatan

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar mellan c:a 1-6 månader enligt uppgift från styrelsen 2017-01-26.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.

Under 2019 eller 2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. (Informationen baseras på kontakt med styrelsen 2019-01-03) Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften kommande år, men att förenkla avierna genom att ta bort värmetillägget och baka in det i avgiften. Då avgiften är kvadratmeter baserad har det dock skett en mindre förändring. Några har fått en liten sänkning och andra en höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Kommunikation

Vid Danska vägen går buss 60 och 62. Det finns flera busshållplatser i närheten, t.ex vid Hogenskildsgatan och Kärralundsgatan. Här trafikerar buss 60 med täta turen även på kvällar och helger. Tar du sedan en promenad ner till kommunikationscentret Redbergsplatsen hittar du ytterligare buss- och spårvagnslinjer. In till centralstationen kan du till exempel åka med spårvagn 1, 3 samt buss 17. För mer information, se www.vasttrafik.se

Närservice

Servicebutik vid Hogenskildsgatan. Flera servicebutiker finns på Danska vägen. Större matbutik i Olskroken och vid Överåsvallen.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad