De Geersgatan 9C

Bilder

  • Såld!

De Geersgatan 9C , Lunden , Göteborg

Välplanerad genomgångstvåa på populär adress i Lunden. Fritt läge på våning 3 med balkong i väster och fin, vidsträckt utsikt mot bland annat Masthuggskyrkan och Älvsborgsbron. Svårslaget! Stambytt och renoverat badrum från 2015. Här finns stor potential att skapa din egen drömlägenhet.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 606 kr inkl värme, VA, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
94
Byggår:
1955
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Mycket välplanerat boende i tidstypisk 50-talsstil med bevarade detaljer och ett fantastiskt läge med vidsträckt utsikt över Göteborg.

Välkommen upp till våning tre på toppen av Lunden. Hall med plats för avhängning i två garderober och plats för hatthylla. Dessutom finns här en stor klädkammare. Parkett på golvet och ljusa väggar.

Till vänster ligger köket som har vita väggar och en mönstrad matta på golvet. Gott om förvaring i skåp och lådor och matplats för åtminstone fem personer. Vita skåpsluckor, vitt kakel, bänkskivor i laminat och en maskinpark bestående av kyl/frys, spis och en mikro som ingår i köpet. Charmiga originaldetaljer som den bevarade kryddhyllan från Orrefors och fönsterbänkar i sten i tidstypisk 50-talsstil vilka är genomgående i hela lägenheten.

Vägg i vägg med köket finner vi vardagsrummet. Rummen skiljs av med en glasvägg som kan tas bort om så önskas efter föreningens godkännande. Välbevarad fiskbensparkett och ljusa väggar. Lättmöblerat för soffgrupp och annan möbel och stort fönsterparti med storslagen utsikt. Utgång till den möblerbara balkongen i soligt västerläge med chans till magiska solnedgångar över Göteborg. Vidsträckt utsikt över några av Göteborgs kändaste landmärken så som Masthuggskyrkan, Älvsborgsbron och Läppstiftet. Svårslaget!

På motsatt sida lägenheten finner vi sovrummet med gott om plats för en dubbelsäng. Lugnt läge mot återvändsgata. Parkett på golvet och ljusa väggar.

Lägenhetens badrum stambyttes och renoverades i föreningens regi 2015. Smakfulla färg- och materialval med vitt kakel på väggarna och grå klinkerplattor på golvet. Här finns WC, tvättkommod, spegelskåp, dusch med vikbara väggar och handdukstork. Dessutom finns plats och är förberett för tvättmaskin för den som önskar sätta in det.

En lägenhet med stor potential och oslagbart läge i attraktiva Lunden.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 606 kr inkl värme, VA, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,65838%

Andel av årsavgiften

0,65839%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955 stambytt 2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Tvättstuga finns i samma uppgång som lägenheten.

Fastighetsbeteckning

Lunden 33:2

Förening

Namn

Brf de Geersgatan

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar mellan c:a 1-6 månader enligt uppgift från styrelsen 2017-01-26.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.

Under 2019 eller 2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. (Informationen baseras på kontakt med styrelsen 2019-01-03) Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften kommande år, men att förenkla avierna genom att ta bort värmetillägget och baka in det i avgiften. Då avgiften är kvadratmeter baserad har det dock skett en mindre förändring. Några har fått en liten sänkning och andra en höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Lunden

Lunden är en populär stadsdel i östra centrum. Här bor du nära innerstan och har gångavstånd till Redbergsplatsen och Olskroken med dess kommunikationer och service.
Danska vägen ligger ett stenkast bort och här finns flera servicebutiker, inredningsbutiker, lunchställen och caféer.
Delsjö- och Skatåsområderna ligger också i närheten och erbjuder bland annat motionsspår, flera badsjöar och fina vandringsleder.

Kommunikation

Vid Danska vägen går buss 60 och 62. Det finns flera busshållplatser i närheten, t.ex vid Hogenskildsgatan. Här trafikerar buss 60 med täta turen även på kvällar och helger. Tar du sedan en promenad ner till kommunikationscentret Redbergsplatsen hittar du ytterligare buss- och spårvagnslinjer. In till centralstationen kan du till exempel åka med spårvagn 1, 3 samt buss 17. För mer information, se www.vasttrafik.se

Närservice

Flera servicebutiker finns på Danska vägen. Större matbutik i Olskroken och vid Överåsvallen.

Parkering

Föreningen har 61 garage och 73 parkeringsplatser för uthyrning. Till samtliga är det separat kö.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad