Snoilskygatan 2B

Bilder

  • Såld!

Snoilskygatan 2B , Lunden , Göteborg

Fin tvåa med renoverat kök och västerbalkong med utsikt över Göteborg. Charmiga detaljer så som fönsterbräder i marmor, massiv fiskbensparkett och generös takhöjd gör detta till en lägenhet att älska. Fritt läge utan någon insyn. Välkommen på visning!

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 071 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
220
Byggår:
1944
Driftskostnad:
208 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en välplanerad & högt belägen tvåa i populära Lunden. I Lunden bor ni centralt, men lugnt, med närhet till Göteborgs hela utbud av nöjen och butiker. Knutpunkten Redbergsplatsen ligger inom promenadavstånd & precis nedanför backen finns 60 bussen som tar dig in till centrum smidigt. I närheten finns lummiga grönområden för avkoppling.

Lägenheten har genomgående fräscha ytskikt och massor av bevarade original detaljer så som fiskbensparkett i massiv ek, djupa fönsterbrädor i vit marmor och generös takhöjd. Köket är renoverat i stilrent vitt med högkvalitativa vitvaror. En av höjdpunkterna är lägenhetens balkong där du har fri utsikt över Göteborg. Belägen i ett härligt västerläge med sol större delen av dagen är den som gjord att avnjuta många sommarkvällar på. Välkommen på visning!

Lägenhetens smarta planerade 51 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Det första du möts av är en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder & skor. Hallen är det naturliga navet i lägenheten. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett stavparkettgolv i massiv ek.

Vardagsrum
Vidare in till vänster nås vardagsrummet där du möts av ett vacker fiskbensparkett i massiv ek och vitmålade väggar (2015). Här finns gott om plats för att möblera med både soffgrupp och matplats om så önskas. Rummet är ljus då det finns två stora fönster i två vädersträck och tack vare det höga läget. Vardagsrummet leder i sin tur genom glasade dubbeldörrar ut till balkongen. Balkongen är belägen i ett soligt västerläge med fri utsikt över Stor-Göteborg. Balkongen byggdes under 2015 och är rymlig med plats för loungemöbler.

Kök
Ett ljust & stilrent kök från Epoq med bra arbetsytor som renoverades 2012. Köket har rejält med förvaringsutrymme och har plats för ett mindre matbord med 2-4 stolar. Snickerierna är släta och går i sobert högblankt vitt. Ovanför arbetsytan sitter en glasskiva som stänkskydd och arbetsytorna är i svart laminat. I köket finns en inbyggnadsugn, induktionshäll, bred kyl/frys, spisfläkt. Självklart finns också en diskmaskin för att underlätta vardagen. Samtliga vitvaror kommer från välrenommerade Miele & Siemens.

Sovrum
Sovrummet ligger avskilt i ett lugnt & rofyllt läge. Rummet kan med lätthet möbleras med en dubbelsäng med tillhörande sängbord. God förvaring finns i två inbyggda rymliga garderober precis utanför rummet samt två garderober i sovrummet.

Badrum
Stamrenoverat badrum med helkaklade väggar i vitt kakel och blått klinkergolv. I badrummet finns vägghängd wc, handfat och en duschplats med takdusch avskilt med glasbetong. Här finns också en tvättmaskin installerat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 071 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

2 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,1157%

Andel av årsavgiften

1,15%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 november 2012
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 39:2

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Fiberutbud genom Telia, basutbud (18 kanaler ingår i avgiften).
Internet: Bredband via FiberLAN. Hastighet upp till 100 Mbit/s. Betalas och beställs separat.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd som är ca 9 kvadratmeter stort.

Tvättstuga
I lägenheten finns tvättmaskin. Föreningen har flera tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en bastu, hobbyrum och uteplatser med lekplats. Dessutom har föreningen en övernattningslägenhet belägen på Räntmästaregatan 26C som kostar 150 kr / dygn.

Parkering
Föreningen har 50 st parkeringsplatser som kostar 300 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö. Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Solgården I Göteborg

Om föreningen

Brf Solgården bildades 2002 då fastigheten Lunden 39:2 förvärvades. Fastigheterna byggdes 1944 och består av 3 flerbostadshus i 4 våningar.
Föreningen äger marken som omfattar byggnaderna på Räntmästaregatan 26-28 samt byggnaden på Snoilskygatan 2. Totalytan uppgår till 4861 kvadratmeter, varav 4796 kvadratmeter består av bostadsyta och 65 kvadratmeter består av lokalyta.

Föreningen har många gemensamhetslokaler såsom bastu med dusch och relaxhörna, övernattningslägenhet och hobbyrum.

Mer info finns i årsredovisningen samt på föreningens hemsida
http://www.brfsolgarden.net/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

89

Antal hyresrätter

4

Renoveringar

Föreningen har totalrenoverat huset under de senaste åren.
2015 Balkonger byggdes
2011-2012: Översyn, modernisering och energioptimering av värmesystemet, injustering av radiatorer.
2011: Upprustning av innergård/park, omdränering av mark och anläggning av uteplatser/planteringar.
2011: Ny beläggning på asfaltsytor, nya räcken och skyltar - parkering.
2011: Renovering av entrétrappor och räcken.
2009-2010: Renovering av all el och belysning i samtliga hus.
2009-2010: Installation av fiberlan till samtliga lägenheter.
2009-2010: Totalrenovering av samtliga trapphus.
2009-2010: Byte från 1-fas till 3-fas i samband med att stadsgasen stängdes av.
2009: Installation av säkerhetsdörrar.
2008-2009: Byte av yttertak.
2008-2009: Tilläggsisolering vindar och ny fasadbeklädnad av samtliga hus.
2003-2004: Stambyte badrum.
1972-1973: Stambyte kök.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är välskött och de senaste 3 åren har avgiftssänkningar gjort, nu senast årsskiftet 15/16 med 5 %. Ekonomin har stärkts under åren då en hyresrätt ombildats till bostadsrätt. De resterande hyresrätterna bildar en dold tillgång till föreningen.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja, då föreningen äger marken påverkas de inte av höjda tomträttsavgälder.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad