Norra Gubberogatan 9

Bilder

  • Såld!

Norra Gubberogatan 9 , Olskroken , Göteborg

Rymlig etta på hela 51 kvm med utsikt mot lummiga Gubberoparken. Ljusa ytskikt, ekparkett och stort kök. Endast ett stenkast från Olskrokens kommunikationer och service samt promenadavstånd till centrala stan.

51 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 787 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
NB, hiss finns
Lägenhetsnummer:
91
Byggår:
1939
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Ljus och rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Förutom hatthylla finns här totalt fem garderober för klädförvaring. Ekparkett och vita väggar ger en stilren känsla.

Direkt till vänster hittar du badrummet som är helkaklat i ljus ton med våtrumsmatta. Här finns WC, badkar, handdukstork samt handfat och spegelskåp.

Vägg i vägg med badrummet ligger lägenhetens kök. Köksinredningen med luckor går i vitt och inhyser gott om förvaring i många skåp. Vitvarorna består av diskmaskin från Bosch, kyl/frys och spis från Electrolux samt spisfläkt från Franke. Rostfri diskbänk, vitt kakel och ljusa bänkskivor ger en fräsch känsla. Gott om arbetsytor och plats för matbord för minst 4 personer. Trevligt läge med utsikt över den lummiga Gubberoparken. Nylagd ekparkett från 2016 och vitmålade väggar.

Det stora vardagsrummet har gott om plats för både dubbelsäng, soffgrupp och ytterligare möblering. Här finns även en öppen spis som förhöjer mysfaktorn rejält (ej eldningsbar i dagsläget). För den som önskar kan det eventuellt finnas möjlighet att dela av till ett mindre sovrum vid del av köket (se förslag på alternativ planlösning). Detta bör dock stämmas av med styrelsen och godkännas innan. Lugnt läge mot Gubberoparken som kan beskådas genom det stora fönsterpartiet med tidstypisk fönsterbänk i sten som även återfinns i köket. Ekparkett och vitmålade väggar.

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan som lägenheten. Även tvättstugan återfinns på samma våningsplan. Genom en dörr från husets baksida nås Gubberoparken samt Olskroken med hållplats för buss och spårvagn ett stenkast bort. Mycket goda kommunikationer och promenadavstånd till centrala stan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

NB av 6, hiss finns

Avgift

2 787 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,5252%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939 ROT-renoverat 1989

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 januari 2010
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Fastighetsbeteckning

Gårda 69:5

Förening

Namn

Brf Norra Gubberogatan 9-11

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Norra Gubberogatan 9-11 registrerades 2006-05-24 och bostadsrättsombildningen röstades igenom 2015-04-20.

Föreningen äger fastigheterna Gårda 69:5 och 69:6 som består av två uppgångar med 5 våningar och delvis inredd vind och källare. Dessa innefattar 56 lägenheter, varav 44 med bostadsrätt och 12 med hyresrätt enligt följande fördelning:
1 rum och kök - 14st
2 rum och kök - 32st
3 rum och kök - 10st

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF, ansvarsförsäkring för styrelsen samt BRF-tillägg för samtliga medlemmar med egen hemförsäkring ingår.
Det åligger medlemmarna att teckna hemförsäkring.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

56

Antal hyresrätter

12

TV och Bredband

Gruppavtal för digital-tv ingår i avgiften och innefattar ett basutbud om 18 kanaler. Bredband levereras via fiber från Telia och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, men det finns möjlighet att söka plats vid närliggande Lagerströmsplatsen:

https://www.p-bolaget.goteborg.se/p-tillstandhyra-parkering/

Renoveringar

Fastigheterna ROT-renoverades under 1989, vilket ska ha innefattat följande underhåll:
- Stamrenovering
- Installation av ny el
- Takomläggning
- Nya fönster och balkonger
- Installation av mekanisk frånluft
- Fogkomplettering av fasader och sockel
- Ombyggnad av vind

Under senare år har inte byggnaderna genomgått några större renoveringar, utan endast löpande underhålls- och reperationsarbeten.
2015 utfördes renovering av byggnadernas hissar.
- Byte av plåt på balkonger
- 2017 Relining avloppsservis
Kommande renoveringar: Under 2015 upprättades en underhållsplan som sträcker sig till 2025.
Fastigheternas löpande underhåll regleras enligt upprättad underhållsplan. Kostnaden för underhållet skall täckas av fondavsättningen.

I dagsläget finns inga beslut på några större åtgärder.
.

Ekonomi

Det finns i dagsläget inte några tagna beslut om avgiftsförändringar, men man kan eventuellt komma att höja avgifterna i linje med ekonomisk plan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Övrigt

Till varje lägenhet hör antingen ett vinds- eller källarförråd uppmärkt med lägenhetens nummer.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor finner du på nedre botten i respektive uppgång. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättider är mellan kl 07-22, fördelat på fem tvättpass.

Cykelförråd finns på nedre botten i båda uppgångar.

Soprum med sortering finns i nr 11, hushållsavfall och matavfall lämnas i uppgång 9.

För mer info, se bifogade stadgar, ekonomisk plan samt besök föreningens hemsida på: https://norragubbero.wordpress.com

Om området

Olskroken

Bebyggelsen i Olskroken är varierad. Moderna bostadshus blandas med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan
som invigdes 1882. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. En del av dessa har sina verksamheter i Kulturhuset Falken och i Gamla Härlandafängelset i Härlanda Park. I Kulturhuset Bagaregården finns fler aktiva föreningar och Redbergslids bibliotek. På Örngatan ligger Redbergsskolan och Redbergsteatern som har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park eller i Redbergsparken. Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar.

Olskroken inbjuder till ett angenämt boende i Göteborgs östra centrum. Här finns alla förutsättningar för att trivas!

Kommunikation

Från Olskrokstorget tar man sig smidigt och bekvämt in till centrum via flertalet buss och spårvagnslinjer. Från lägenheten är det också nära till busshållplatsen Norra Gubberogatan där buss 60 trafikerar med täta turer.

Närservice

Olskrokens kvarter har dock mycket att erbjuda! Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, vilket det gjort sedan 1896, dock inte på samma plats som idag. Här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker, matställen, vårdcentral, tandläkare och apotek.

Parkering

I området finns ett antal p-platser och garagage med separat kö. I övrigt gäller boendekort på gatorna, mer information på www.goteborg.se.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad