Gustavsgatan 84

Bilder

  • Såld!

Gustavsgatan 84 , Bagaregården/Munkebäck , Göteborg

Välkommen till denna vackra villalägenhet i 3 rum och kök. Ljus och genomtänkt planlösning, stort härligt kök för många middagsgäster och tillgång till en egen uteplats i den gemensamma trädgården är bara några saker som beskriver detta drömboende.

Här bor du i ett mysigt villaområde med närhet till både kommunikationer, barnomsorg samt Härlanda Tjärn och Delsjöns naturområde. Ett stenkast bort finner du en välsorterad ICA-butik med bra öppettider.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information eller att boka visning!

90 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 938 kr inkl. värme, VA och sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1946
Driftskostnad:
512 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

90 kvm

Rumsbeskrivning
Entré/trapphus

Från husets entré kommer man vidare in i trapphuset som delvis inrymmer förvaring för ytterkläder och skor. Härifrån når du även trappan ner till källaren där du finner tvättstuga och lägenhetsförråd. Separat ingång med egen dörr till lägenheten.

Hall

Ljus hall med generös öppning mot vardagsrummet direkt till höger. Här finns plats för avhängning till vänster och förvaring i en inbyggd garderob bredvid badrummet. Vitmålade väggar med snygg fondtapet mot badrumsväggen och vackert parkettgolv som löper vidare in i vardagsrum samt ett av sovrummen.

Vardagsrum

Till höger om hallen finner vi det stora vardagsrummet med gott om plats för både stor soffgrupp, tv-möbler och ytterligare förvaring. Det härliga gavelläget med två fönster mot öster och högt fönsterparti mot söder gör att rummet fullkomligt badar rummet i ljus. Vitmålade väggar och vacker ekparkett i fiskbensläggning.

Sovrum 1

Direkt till vänster från hallen finner vi bostadens största sovrum som idag används som barnrum. Här finns gott om plats för mycket möblemang, och rummet är tillräckligt stort för att även kunna användas som t.ex. kontor, hobbyrum eller tv-rum. Härifrån har du även dubbeldörrar som både ger rummet härligt ljus och tar dig direkt ut till lägenhetens egna uteplats. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett ljusgrått klinker med härlig golvvärme.

Uteplats/altan

Till lägenheten hör en stor altan om c:a 17 kvadratmeter med gott om plats för utemöbler och växter. Här kan du njuta av solen från i stort sett morgon till kväll, då uteplatsens läge sträcker sig från öster till väster med husets fasad som vetter mot söder.

Kök

En stor del av lägenhetens hjärta finner vi i det rymliga köket med fönsterpartier och dörr ut till trädgården som skänker rummet härligt ljus. Här trivs såväl kocken som dess gäster då det erbjuds både gott om arbetsytor och utrymme för rejäl matgrupp med plats för minst 6 personer. Här har du även bra med förvaringsmöjligheter i många skåp och lådor. Vitvarorna kommer i rostfritt och består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt två fristående kombiskåp med kyl/frys (2014). På golvet ligger ett stilrent grått kakel med härlig golvvärme och väggarna är vitmålade med en mönstrad fondtapet som snyggt bryter av mot det ljusa.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med insynsfritt vädringsfönster, duschhörna med glasvägg, WC, handfat och spegelskåp. Stilrena materialval i form av vitt kakel och ljusgrå klinker med härlig golvvärme.

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger bredvid badrummet och rymmer en stor dubbelsäng samt sängbord. Fönster mot öster där morgonsolen kan strimma in och gott om förvaring i stor platsbyggd garderobslösning samt inbyggd garderob. Vitmålade väggar och vacker ekparkett i fiskbensläggning på golvet.

Övrigt

Till föreningen hör en gemensam trädgård med en större uteplats. I trädgården finner du bl.a. körsbärsträd, äppleträd och hallonbuskar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 938 kr inkl. värme, VA och sophantering

Driftskostnad

6 150 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 150 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Varje lägenhet betalar idag ett schablonbelopp om 500 kr/månad för hushållsel där ev. överskott återbetalas till bostadsrättshavaren efter varje årsskifte. Köparen behöver såldes inte teckna något eget elavtal.

Andel i föreningen

0,03825%

Andel av årsavgiften

0,03825%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 24:6

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om c:a 7 kvm.

Förening

Namn

BRF Gustavsgatan 84

Om föreningen

BRF Gustavsgatan 84 bildades 2010 i samband med att man förvärvade fastigheten Bagaregården 24:6. Fastigheten består av ett flerbostadshus i tre våningar och källare med 3 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, och 1 lokal som hyrs ut. Bostadsbyggnaden är uppförd 1946.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
2 rok - 1st
3 rok - 2st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Nordic försäkring och riskhantering.

Löpande underhåll som trappstädning, gräsklippning, trädgårdsskötsel och snöskottning sköts av medlemmarna själva. Vid större reparationer anlitas fackman.

I källaren finns föreningens lägenhetsförråd samt tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

3

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Fastigheten har bredband via fiberkabel indraget. Varje lägenhetsinnehavare har själv valmöjligheten att välja leverantör för både bredband och tv-tjänst med hastigheter upp till 1000 mbit.

Parkering

Till varje lägenhet finns möjlighet att hyra minst en parkering till en kostnad av 150kr/mån. I dagsläget (2016-06-01) finns möjlighet för köparen att hyra två platser om så önskas. Gratis gatuparkering finns längs Gustavsgatan och Lilla Munkebäcksgatan.

Fastighetens garage används i dagsläget för gemensamt förvaringsutrymme.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2015: Renovering av uteplats, utbyte av källardörr
2010: Omläggning av taket
2008: Byte av fönster och altandörrar
2006: Installation av fjärrvärme
2000: Dränering av fastigheten

Planerade renoveringar:
- Föreningen har tidigare undersökt behovet av renovering utav fastighetens V/A-stammar. Detta kommer att bekostas av föreningen i sin helhet. För mer information, prata med mäklaren.

Ekonomi

Föreningen har en välskött ekonomi och i dagsläget finns inga planer på några avgiftsförändringar.

(Informationen baseras på samtal med styrelseledamot 2016-06-01).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Som medlem i bostadsrättsföreningen har varje lägenhet och dess innehavare rättighet och skyldighet att delta med minst en ledamot till föreningens styrelse.

Detta ger bostadrättshavaren inflytande i föreningen och möjlighet att själv kunna påverka de beslut som tas.

Om området

Bagaregården/Munkebäck

Bagaregården är ett av östra Göteborgs charmigaste områden, där flera av fastigheterna är från 1920-talet med den för Göteborg igenkännbara landshövdingearkitekturen. Här finns en mysig blandning av villor och lägenheter. Angränsande Munkebäck är främst bebyggt med flerbostadshus. I området har man nära både till kommunikationer och härlig natur med Delsjöområdet och Härlanda Tjärn inom promenadavstånd.

Kommunikation

Från närmaste spårvagnshållplatserna Härlanda och Munkebäcks torg trafikerar spårvagnslinje 1, 3, 5 och samt stombuss nr 17 med linjesträckning Östra sjukhuset - Björkekärr - Tuve. Samtliga tar dig till centrala Göteborg på c:a 15 minuter. Vid Sävenäs station har du även pendeltåg som trafikerar sträckan Göteborgs central - Alingsås.

Närservice

Inom promenadavstånd har du Torpamotet där du bl.a. hittar en välsorterad ICA Kvantum affär, systembolag, SATS, Max hamburgare och Media Markt.

Vid Munkebäckstorget finns bl.a. Coop, apotek, optiker, fruktaffär och populära Deniz pizzeria.

Parkering

Gratis gatuparkering finns bl.a. på Gustavsgatan och Lilla Munkebäcksgatan

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad