Befälsgatan 6, vån 1

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 6, vån 1 , Kviberg , Göteborg

Topprenoverad 2:a med lljus och öppen planlösning. Stilrent och välutrustat kök, inglasad balkong i västerläge samt stort sovrum med möjlighet att dela av till egen walk-in closet är bara några fördelar med denna trevliga lägenhet!

I expansiva Kviberg finner vi Riksbyggens BRF Kvibergs park som är en välskött och mycket populär förening med ambition att bli skuldfri inom kort. Låg avgift på endast 2 233 kr/mån som kommer att sänkas ytterligare i juli 2016.

Välkommen på visning!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 233 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
71
Byggår:
1960
Driftskostnad:
340 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna ljusa och härliga lägenhet som varsamt renoverats under 2015. Här möts du av ett ljust och stilrent kök, nya golv samt renoverade väggar och tak. Man gjorde om den ursprungliga planlösningen och tog ner en vägg mellan hall och det gamla sovrummet och skapade istället ett luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot entrén. Stort härligt sovrum med möjlighet att dela av till t.ex. en egen walk-in closet för den som önskar. Bostadens 53 kvadratmeter fördelas enligt följande:

Hall

Ljus och öppen hall mot vardagsrummet. Gott om plats för ytterkläder och skor i garderob till höger samt avhängning till vänster. Vitmålade väggar och praktisk mörkgrå klinker i entrén.

Badrum

Till höger om entrén finner vi bostadens badrum som stamrenoverades i föreningens regi 1996. Helkaklat i ljusa toner med WC, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna och tvättmaskin (-15).

Kök

Totalrenoverat IKEA-kök från 2015 med vita högblanka luckor, ljusgrå bänkskiva i slitstark laminat med infälld diskho och vitt kakel ovanför. Generösa arbetsytor och bra med förvaring i många skåp. Vitvarorna består av kyl/frys, inbyggnadsmicro, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn samt integrerad diskmaskin. Fönster mot den inglasade balkongen och plats för matbord med minst 4 matgäster. Vitmålade väggar och ljust golv.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med fönster mot väster och utgång till den inglasade balkongen. Här ryms både en större soffgrupp och ytterligare möblemang utan problem. Förvaring i tre garderober bredvid entrén. Vitmålade väggar och ljust golv..

Balkong

Härlig inglasad balkong i västerläge som erbjuder sol till sena kvällen. Här sitter man fritt från insyn med trevlig grönska utanför. Plats för balkongbord och stolar.

Sovrum

Till vänster om vardagsrummet hittar vi det stora sovrummet med dubbelt fönsterparti mot väster och gott om förvaring i totalt fyra garderober. Här får du plats med stor dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang. För den som önskar finns det möjlighet att dela av rummet och t.ex. skapa en egen walk-in closet. Ljust tapetserade väggar och ljust golv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 14, hiss finns

Avgift

2 233 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 081 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 750 kr
Försäkring: 1 331 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,296%

Andel av årsavgiften

0,29684%

Reparationsfond

2422 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om c:a 3 kvm.

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

Kviberg är en stadsdel i Göteborg, strax norr om Säveån, mellan Kortedala och Gamlestaden i nordöstra delen av Göteborg.
Det är en växande stadsdel där det byggs mycket nya bostäder i anslutning till det tidigare gamla regementet LV6.

Vid Gamlestadstorget byggs ett resecentrum med både lokal spårvagnstrafik och regional pendeltågstrafik mellan Göteborgs central och Älvängen. I anslutning till detta kommer det att byggas bl.a. 150-200 lägenheter i bostadshus med butikslokaler i bottenvåningen och drygt 20000 kvadratmeter kontors- och kommersiella ytor, bland annat i form av ett 16 våningar högt kontorshus, ett hotell och en större matbutik.

Kommunikation

Spårvagnshållplatsen Beväringsgatan ligger på fastighetens baksida. Därifrån går spårvagnslinjerna 6, 7 och 11.
Linje 6 - Länsmansgården - Sahlgrenska - Korsvägen - Kortedala och omvänt
Linje 7 - Tynnered - Högsbotorp - Sahlgrenska - City - Bergsjön och omvänt
Linje 11 - Saltholmen - Ekedal - City - Bergsjön och omvänt

Närservice

I närområdet hittar du Kvibergs marknad där man kan fynda både gammalt och nytt. Utanför marknadens stallar kan du köpa bl.a. blommor, frukt och grönt, färskt bröd, utländska delikatesser m.m.

Tre spårvagnshållplatser från Beväringsgatan finner du Kortedala Torg. Här finns bl.a. apotek, bankkontor, bibliotek, ishall, livsmedelsaffär, frisör, skola, vårdcentral och tandläkare.

Tar man spårvagnen tre hållplatser åt andra hållet når du Gamlestadstorget. Här finns bl.a. bensinstation, bankkontor, livsmedelsbutik, restauranger, skola och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad