Lotsgatan 45 B

Bilder

Lotsgatan 45 B , Limhan - Ön , Malmö

Välplanerad etagélägenhet med drygt 125 kvm boa + ca 10 kvm biarea fördelade på 6 rum, rymligt förråd och ett häftigt sovloft högst upp. Radhuskänlsa med egen ingång via loftgången. Stort helkaklat badrum, en extra toalett på andra våningen och balkong i västerläge!

125,2 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
3 335 kr inkl. VA, kabel-TV & parkeringsplats. (Avgiften räknas på föreningens yta på 67 kvm)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
125,2 kvm
Våning:
2-3
Lägenhetsnummer:
241
Byggår:
1996
Driftskostnad:
1 708 kr/månad
Pris:
3 695 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

125,2 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

På sydvästra spetsen av Ön Limhamn stoltserar Brf Lotsvakten med sina 51 lägenheter. Lotsgatan 45B känns mer som ett radhus än en traditionell lägenhet med sin egna ingång via loftgången på andra våningen. Lägenheten som är uppmätt till drygt 125 kvm är fördelad över två våningar plus ett litet charmigt sovloft på ca10 kvm.

Hall
Beigt klinkergolv vitmålade väggar. Inbyggd garderob ser till att entrén alltid är välordnad. Hallen känns extra rymlig då det är fri sikt upp till andra våningen genom en plexiglas skiva i taket.

Allrum
Fördelen med att lägenheten är uppdelad i två plan är att man här har två allrum, ett på varje plan som förbinds med en öppen trappa. Här finns yta när hela familjen vill umgås och så finns det avskilda plan när barnen vill ha eget space och umgås med sina vänner utan att bli störda. Från allrummet på bottenplan nås lägenhetens balkong.

Sovrum
Direkt till höger innanför entrén ligger det största sovrummet, väl tilltaget för dubbelsäng och extra garderober. Bakom garderoberna finns det pardörrar till ett rum som idag används till kontor. Detta skulle dock även fungera utmärkt som sovrum. Från kontoret når man ett stort förråd, vilket även skulle passa utmärkt som en stor walk in closet. Uppe på andra våningen finns två lika stora sovrum med takfönster.

Sovloft
Ovanför de båda sovrummen på andra våningen finns ett härligt sovloft med snedtak från golv till nock och två takfönster för rikligt ljusinsläpp.

KÖK
Parkettgolv och målade väggar. Köksinredning i vitt med vitt kakel ovan bänkskivan i trä. Gott om förvaringsmöjlighet med både under- och överskåp. Side by side kyl och frys med vatten och ismaskin i rostfritt utförande. Resterande vitvaror, spis med keramikhäll, fläkt med styrd frånluft och diskmaskin är alla vita. Matplats i burspråket för sex personer.

BADRUM
Helkaklat badrum som är utrustat med badkar, WC, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare samt ett fönster som förser badrummet med dagsljus.
GÄSTTOALETT
Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Toaletten är utrustad med WC, handfat och spegel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2-3 av 3, hiss finns ej

Pris

3 695 000 kr

Avgift

3 335 kr inkl. VA, kabel-TV & parkeringsplats. (Avgiften räknas på föreningens yta på 67 kvm)

Driftskostnad

20 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 9 500 kr
El: 11 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel av årsavgiften

1,63357%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1996

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd.

Fastighetsbeteckning

Lotsförmannen 1

Övrigt

Andelstal av insats 1,63357%
Föreningen har ej kunna redogöra för andelstal i föreningen.

Förening

Namn

Brf Lotsvakten

Om föreningen

Varje lägenhet har egen gaspanna för uppvärmning av varmvatten. Bränslet består av en mix av natur-/biogas och förbrukningen registreras av egen gasmätare samt debiteras direkt av gasleverantören. Lägenhetsinnehavaren svarar vidare för service, reparationer och eventuellt utbyte av pannan.

Föreningen har en övernattningslägenhet med plats för 2-4 personer. Lägenheten har vask och toalett men ingen dusch. Priset är f.n. 150 kr/övernattning.

Föreningen har två soprum för källsortering av sopor. Container ställs upp på innergården tre gånger per år. Denna container är avsedd för grovsopor (ej farligt avfall).

I källaren finns ett bordtennisrum som får disponeras helt gratis. I detta rum finns också "bibliotek" där böcker sätts dit på frivillig basis.

Antal lägenheter

51

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till Com Hem vars grundutbud ingår i månadsavgiften.
Com Hem erbjuder också internet uppkoppling som betalas separat 199 kr/mån. Varje lägenhet är utrustad med "Tre hål i väggen" från Com Hem. När det gäller internet uppkoppling kan annan leverantör väljas om så önskas via telefonjacket.

Parkering

Alla parkeringsplatser tillhör föreningen men disponeras av respektive lägenhet och ingår i månadsavgiften. En parkeringsplats per lägenhet. Föreningen har vidare 3 st. gästparkeringsplatser för närvarande.

Renoveringar

Utförda renoveringar
2017 Spolning av spillvatenledningar

Planerade renoveringar
de närmsta åren planerar föreningen att lägga ny asfalt vid adresserna Lotsgatan 45 E, F & G.

Ekonomi

För den som vill finns möjlighet enligt stadgarna till ytterligare kapitalinsats i föreningen för att därigenom sänka månadsavgiften. Storleken av denna kapitalinsats beror vid varje enskilt tillfälle på storleken av föreningens lån med rörlig ränta.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Brf. Lotsvakten är en fristående bostadsrättsförening där HSB anlitas för administrativ förvaltning.

Om området

Limhan - Ön

Under tiden för kalkbrytningen i Limhamn dumpades slaggprodukterna utanför Dragörkajen, vilket slutligen blev till det som idag kallas Ön. Från de gamla industrierna som tidigare tillverkade båtar och flyg kvarstår idag tre byggnader, Friskis och Svettis, Skolan på Ön samt ett närlivs. Bostäderna här är byggda från 90-talet och framåt. Människor flyttar hit för att komma nära vattnet, den vacka utsikten över Öresund och närheten till Limhamn. Både buss 33 och 7 stannar mitt på Ön och därifrån kan du åka både till Centralen, Hyllie station eller Triangeln. Om ni funderar på en god bit mat på Ön så finns restaurang Gastronomi & Harmoni på Dragörkajen på kort promenadavstånd, där kan man avnjuta både en välsmakande lunch och kvällsmeny med fullständiga rättigheter.

Här bor du granne med havet och njuter av sundsutsikt, doft av hav och friska vindar. Sommartid kan du njuta av båtlivet i småbåtshamnen och även ta sig ett dopp i Öresund. Långa promenader längs med havet är avkopplande och uppfriskande året om. Ön är populärt för fiskeintresserade, antingen fiskar man från kajkanten eller med fiskebåten M/S Pelle. Från de gamla industrierna som tidigare tillverkade båtar och flyg kvarstår idag tre byggnader som inrymmer Friskis och Svettis, Skolan på Ön samt ett närlivs. Goda kommunikationer med buss33 och 7 som stannar mitt på Ön och därifrån kan du åka både till Centralen, Hyllie station eller Triangeln.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära
740 m
Ostboden på Limhamn
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Kronprinsen Köpcenter
4,4 km
Emporia
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pinokio Förskola AB
510 m
Öns Montessori Förskola
510 m
Grundskolor
Skolan på Ön
320 m
Karl Johansskolan
1,2 km
Gymnasium
Malmö Praktiska Gymnasium
1,7 km
Bellevue gymnasium
3,6 km
Universitet & Högskolor
Hyllie Park Folkhögskola
3,1 km
World Maritime University
4,5 km
Banker
SEB
1,1 km
Handelsbanken Limhamn
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Hylliekrokens GolfCenter
1,9 km
Ribban Green Golf
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sibbarps Saltsjöbad AB
680 m
Limhamn Padel AB
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Sibbarps Saltsjöbad AB
680 m
Ribersborg Handikappbad
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Per-Henrik Thurban för mer information!

Per-Henrik Thurban

Per-Henrik Thurban

Malmö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0725-007605

040-615 30 45

per-henrik.thurban@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte