Petters backe 6

Bilder

  • Såld!

Petters backe 6 , Valje , Bromölla

Välplanerad enplansvilla byggd 2007 med generösa ytor! Perfekt för den stora familjen eller den med egen verksamhet! Trevlig planlösning med stora gemensamhetsytor med öppen planlösning centralt placerat i huset, två badrum och hela fem sovrum, varav ett har egen ingång. Stort garage med epoxygolv och fjärrstyrd port, mycket bekvämt med ingång från huset. Härlig baksida med stor altan under tak och trädäck med uppvärmd pool, dessutom insynsskyddad med gräns mot skogen. På tomten finns även ett isolerat Attefallshus, perfekt för tonårsbarn, egna företagaren eller som gäststuga! Bra och lugnt läge som sista hus på återvändsgata. Havet skymtar man från tomten och en kort promenad och man är nere vid havet som har fin badplats. Förbesiktigat! Välkommen på visning!

160 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
6 kvm
Tomtarea:
1 723 kvm
Byggår:
2007
Driftskostnad:
3 366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

6 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Rymlig och välkomnande hall med gott om plats för ytterkläderna. Slitstarkt klinkergolv som fortsätter in till köket och matplatsen.

Kök och matplats

Stort kök med öppen planlösning mot stor matplats och vardagsrum. Köket har köksinredning i ek, mörkgrå bänkskivor och beigt väggtegel. Utrustat med kyl, frys, ugn, micro, häll, fläkt och diskmaskin. Stora och bra arbetsytor samt bardisk med plats för stolar mot matplatsen gör det till ett socialt kök där det är lätt att hjälpas åt och umgås samtidigt som man lagar mat. Matplatsen är rymlig med plats för stort matbord som man, utan det känns trångt kan förlänga vid större sammankomster.

Vardagsrum

Matplatsen övergår sedan till stort vardagsrum i öppen planlösning och härlig rymd med öppet upp i nock. Med sina 32 kvm finns är gott om plats för stor soffgrupp. Här finns dubbeldörrar som tar en ut till den trevliga uteplatsen med nedsänkt pool.

Två badrum

Två badrum, båda helkaklade med klinkergolv. Det mindre av dem har toalett, handfat och dusch. Det stora badrummet är rymligt med fint ljusinsläpp från stora, frostade fönster och utrustat med toalett, handfat, dusch och massagebadkar.

Fyra sovrum

Fyra sovrum, samtliga med laminatgolv och i bra storlek. Det största av dem har dessutom egen klädkammare.

Tvättstuga/groventré

Stor, helkaklad tvättstuga med klinkergolv. Här finns tvättmaskin, torktumlare, bra tvättbänk med förvaring. Från tvättstugan kommer man vidare ut till garaget.

Garage

Vidare från tvättstugan kommer man till stort garage som har epoxybehandlatbetonggolv, arbetsbänk, och fjärrstyrd port. Perfekt för den motorintresserade och väldigt bekvämt att kunna komma direkt in i huset med tunga matkassar! Liften ingår ej.

Pannrum och sovrum

Vidare från garaget kommer man till ett litet förråd där man har jordvärmeanläggningen samt ett förråd som är ombyggt till ett sovrum med parkettgolv och egen ingång. Garaget, pannrummet och sovrummet räknas som biarea. Utgång till trädgården finns på baksidan.

Byggnad

Byggnadstyp

Enplansvilla

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Jordvärme med vattenburen golvvärme i hela boarean.

Ventilation

Mekanisk med frånluftsåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 april 2019
Energiklass: B
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Tak: Betongpannor

Övrigt

Lösvirkesvilla som är byggd av nuvarande ägare och som byggdes till 2017 med tak över altanen så man har en stor del under tak samt en stor del utan tak med plats för flera uteplatser och möblemang runt poolen. Poolen är nedsänkt och uppvärmd på 6 meter i diameter och 1,5 meter djup. Gjord med plåtsarg och plastliner. 2018 köpte man ny, stor värmepump samt nytt reningsverk med sandfilter som är fyllt med glas för bästa rening. Cirkulationspumpen byttes ut 2017.

Fiber installerad via Telia öppenfiber så man fritt kan välja operatör.

Förberett för centraldammsugare

På framsidan har man lättskött tomte med stora stensättningar och plats för parkering av flera bilar samt möjlighet att ställa upp husvagn eller båt. Härlig baksida som gränsar mot skogen som kommunen äger, en kort promenad och man kommer på flera olika motionsslingor.

Fastighetsbeteckning

Grödby 116:50

Övriga byggnader

Attefallshus på 24 kvm byggt 2017. Isolerat och el indraget. Inrett med laminatgolv och en skiljevägg för att kunna skapa en sovrums- och vardagsrumsdel. Perfekt för tonårsbarn, egen verksamhet eller som gäststuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 25 600 kr
VA: 7 400 kr
Renhållning: 2 400 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 7

Kommentar

Elförbrukningen är beräknad på 17.062 kwh x1,5 kr. I elkostnaderna ingår även uppvärmning av poolen och attefallstugan är bebodd och därmed alltid uppvärmd.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 783 000 kr, varav byggnadsvärde 1 502 000 kr

Summa pantbrev

2 500 000 kr

Tomt

Areal: 1 723 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 1272IM-07/48.1

Tillträde

enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Valje

Valje är ett naturskönt samhälle beläget vid Valjeviken. Här har man nära till havet med fin badplats, Valje havsbad som har fin sandstrand med lång badbrygga och stor klippt gräsyta. I anslutning till badplatsen finns fyra motionsslingor samt utegym. Vid havsbadet finns även pizzeria och kiosk.
Flera affärer och butiker finns i Sölvesborg och Bromölla. Förskola och grundskola 1-6 år finns i Edenryd. Högstadieskola finns i Bromölla.
Bra kommunikationer med bussar och i Sölvesborg och Bromölla finns järnvägsstation där både Öresundstag och Pågatågen stannar. Nära till påfart på E22:an gör att man även når lite större städer som Kristianstad och Karlshamn snabbt.

Karta

Hör av dig till Anna Wickström för mer information!

Anna Wickström

Anna Wickström

Karlshamn / Sölvesborg / Olofström

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0454-383881

anna.wickstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad