Kvarnbygatan 39

Bilder

  • Såld!

Kvarnbygatan 39 , Kvarnbyn , Mölndal

Välkommen till en modern 2:a om 53 kvm i det nybyggda området Kvarnbyn! Med stilren interiör och smart planlösning är det här ett hem att trivas i. Vita väggar och ekparkett gör lägenheten enkel att inreda. Området som växer fram i Kvarnbyn bygger på en lång historia med den charmiga forsen som gemensam nämnare. Här möter gamla industribyggnader moderna flerbostadshus. Med cykel så tar du dig snabbt in till Mölndals centrum på ca. 5 minuter.

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 247 kr Inkluderat värme, vatten, förråd, sophantering, bostadsrättstillägg på försäkringen. (Angiven avgift är inklusive obligatoriska tillägg för varmvatten och media. Avgift exklusive sistnämnda är 3 097 kr).
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
51202
Byggår:
2017
Driftskostnad:
150 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I lägenhetens hall finner ni garderob och krokar direkt till höger för förvaring av ytterkläder. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Fortsätter vi vidare in i lägenheten så kommer vi till lägenhetens sovrum och badrum.

Sovrum

I det ljusa sovrummet får du plats med en stor säng. Här finns också fyra garderober för smidig förvaring.

Badrum

Mitt emot sovrummet finner du ett rymligt och stilrent badrum med modern inredning. Här erbjuds dusch, handdukstork, skåp och kombinerat tvättmaskin/torktumlare. Här är det golvvärme och dimbara spotlights.

Vardagsrum

Fortsätter vi in i lägenheten så möts vi av stora fönster och öppen planlösning. I det generösa vardagsrummet får du plats med både stor soffa och tv-möbel. Härifrån kommer vi ut på lägenhetens rymliga balkong i söderläge.

Kök och matplats

Intill vardagsrummet erbjuds ett rymligt kök med plats för matgrupp. De vita luckorna och grå bänkskiva skapar ett smakfullt intryck. Den diskreta diskmaskinen hittar du längst till vänster i köket. Samtliga vitvaror är från Electrolux.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

3 247 kr Inkluderat värme, vatten, förråd, sophantering, bostadsrättstillägg på försäkringen. (Angiven avgift är inklusive obligatoriska tillägg för varmvatten och media. Avgift exklusive sistnämnda är 3 097 kr).

Driftskostnad

1 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,7917%

Andel av årsavgiften

0,7917%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017 Inflyttningarna var från sep 17-mars 18

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk, typ FTX (till,från,återvinn.)

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Platta på mark, bärande väggar av betong. Övriga i gipsklädd regelstomme.

Övriga byggnader

Tvättstuga, parkering, cykelförråd, hobbyrum, barnvagnsrum.

Förening

Namn

Brf Kvarnbyfallet

Om föreningen

Den nybyggda bostadsrättsföreningen stod helt klar sommaren 2018. Föreningen består av 115 lägenheter fördelade på 6 trapphus.

Antal lägenheter

115

TV och Bredband

Fastigheten har bredband (fiber) och digital-TV via ComHem AB.
Det digitala grundutbudet innefattar ca 20 tv-kanaler, inklusive 1 st digitalbox per hushåll.
Gruppavtal bredband: 50/100 Mbit/s
Gruppavtal IP-telefoni

Parkering

Parkeringshus samt 25 gästparkeringar inom området.
Ett stort p-garage i flera plan med inomhusparkering. Separat kö (kort enligt uppgift). Avgift för inomhusparkering är 900 kr/mån.
Nytt parkeringshus i området beräknas vara klart i oktober 2019.
Utomhusparkering kommer att vara klar i mars 2020. Där kommer även att finnas carport. Man räknar med att flera som i dag står i garaget kommer att välja carport eller utomhusparkering istället varpå den korta kön på 13 platser (15/7-19) blir kortare eller försvinner helt. Öppen utomhusparkering beräknas kosta 400 kr/mån.

Renoveringar

Bostadsrättsföreningen är helt nybyggd. Underhållsplan upprättades under våren 2019.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1000 kr

Övrigt

Föreningen förfogar även över 1 gästlägenhet, 1 gemensamhetslokal, 2 gemensamma tvättstugor samt 1 hobbyrum.

Om området

Kvarnbyn

Vackra Stensjön kan attrahera vem som helst med sitt smått otroliga läge vid Rådasjön. Med ett kuperat läge har många av bostäderna en fantastisk utsikt rakt ut över sjö och skog - ett unikt läge med naturen som granne men ändå bara en kort busstur eller bilresa från centrala Göteborg. Här finns boenden som kan tilltala de flesta smaker; allt från gamla charmiga villor och snygga hus i funkisstil till mer nyproducerade boenden. Med fina promenadstråk längs sjöarna tar man sig gärna en långpromenad, löptur eller ett besök i närliggande Gunnebo slott. På somrarna tar man givetvis med sig picknick-korgen eller grillen ner till någon av sjöstränderna för en heldag vid vattnet. Med närhet till bra förskolor, skola och goda kommunikationer till centrum trivs barnfamiljen perfekt. I ett så här vackert och harmoniskt område kan egentligen vem som helst hitta sitt absoluta drömboende.

Här finns mycket fin natur och flertalet badsjöar. Stensjön, Rådasjön, Långvattnet och Horsikan för att nämna några. Här finns gott om strövområden, bl.a in till Delsjöområdet, samt området kring Herkulesgården. Gunnebo slott från 1700-talet och slottsparken är ett kulturreservat. Området kring slottet anlades som en naturpark med intentionen att likna en engelsk park med mjukare kullar och mycket växtlighet för att dölja de annars lite kargare bergen. Parken genomkorsas av Bohusleden, som går i västkustens inland från Lindome till Strömstad. Naturskyddsföreningens naturstig går både genom slottsparken och längs med Rådasjöns strand och berättar om naturfakta med 35 skyltar. Längs järnvägen (Boråsbanan) går gränsen mellan Gunnebo och Herkules friluftsområde. Områdena är sammanbundna med gångtunnlar. Inom Herkulesområdet finns flera olika motionsspår med varierande längder, det längsta 6,7 km. I trakterna finns även elljusspår, handikappspår och ridspår. Vid Herkulesgården finns tillgång till omklädningsrum, bastu och dusch. Herkules - Gunnebo är ett mycket naturskönt område som med de många stigarna och lederna är lättillgängligt för alla. Här finns också ett rikt naturliv.

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndal. Sedan mitten av 1990-talet pågår arbetet med att återskapa 1700-talet. Gunnebo är idag en levande anläggning som har öppet året runt med evenemang, butik, turistbyrå, kaffehus och krog. Gunnebos unika miljöer erbjuder varje år en mängd olika evenemang. Året runt erbjuds konserter och dramavisningar på slottet. Höjdpunkterna de senaste somrarna har varit Gunnebo sommarteater och Gunnebo Slottsspel. Året avslutas med Gunnebos populära julmarknad och 1700-talsinspirerade julbord.

Kommunikation

Området trafikeras av bussar som tar dig ner till Mölndal och in till Göteborg. Väl nere i Mölndals Centrum finns både tåg, spårvagn och buss att välja på.

Närservice

Vid Stensjöns strand finns restaurang och minilivs.

I området finns flertalet skolor och dagis. Glasbergsskolan åk F-6, Lackarebäcksskolan åk F-6, Kvarnbyskolan åk 7-9 och Rävekärrsskolan åk F-6. Många av skolorna har också fritidsverksamhet. Dagis och lekskolor finns ca 5-6 st kommunala samt privata alternativ.

Karta

Hör av dig till Joachim Sköld eller Janina Berggren för mer information!

Joachim Sköld

Joachim Sköld

Mölndal

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0761-99 39 51

joachim.skold@husmanhagberg.se

Janina Berggren

Janina Berggren

Mölndal

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0726-66 99 30

janina.berggren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad