Toltorpsgatan 107

Bilder

  • Såld!

Toltorpsgatan 107 , Bifrost , Mölndal

Välkommen till Toltorpsgatan 107 och en ljus lägenhet på andra våningen! Nu kan vi äntligen erbjuda en fantastisk trea på 80 kvm med centralt läge i Mölndal och närhet till Göteborg. Det är gångavstånd till Mölndals centrum och den nya Gallerian med alla dess affärer och restauranger, samt goda kommunikationer alldeles i närheten med bland annat buss 25. Här bor du med låg avgift i Brf Pegasus med möjlighet att hyra garageplats i källaren och där det finns gym och övernattningslägenhet att tillgå.

Lägenheten består av stort vardagsrum, två sovrum, klädkammare, härligt genomgångskök samt ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Dessutom en fin balkong med utsikt över de härliga omgivningarna och Safjällets naturområde.

Välkommen att boka in dig på visning!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 137 kr I månadskostnaden ingår värme, bredband, kabel-Tv och IP-telefon. Obligatoriskt tillägg för varmvatten tillkommer med4 kr/ månad
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
51203
Byggår:
2015
Driftskostnad:
402 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

I denna ljusa och rymliga trerums lägenhet finns alla möjligheter till ett smidigt boende. Du välkomnas in till en stor hall med garderober och plats för att hänga av ytterkläderna. Precis till höger ligger badrummet som får gott om ljus in genom det lilla fönstret. Här finns dusch, vit kommod med tvättställ, spegelskåp, WC , handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Ovanför maskinerna finns en bänk i grått för att kunna ta hand om tvätten på och ytterligare två skåp på väggen. Hela lägenheten i övrigt har vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Hallen leder sedan in till köket som ligger på vänster sida. Köket är ett härligt genomgångskök med vita skåp på båda sidorna, diskbänk i rostfritt, vitvaror i form av fullhöjd kyl och frys samt inbyggd mikrovågsugn och ugn. Här finns givetvis även diskmaskin och en spishäll. Vid fönsterna finns en härlig plats för ett större matbord där det går att samla familj och vänner till en god middag. Från köket kommer man in i det stora vardagsrummet och därifrån finns dörren ut till en stor balkong med fin utisikt upp mot Safjället. Flera i föreningen har låtit glasa in balkongen och det är något som kan göras om så önskas. På sommaren lyser solen här både under morgon och eftermiddagen fram till kvällen. Vardagsrummet är rymligt med gott om plats för en större soffa och ytterligare möbler i form av exempelvis en mysig läshörna.

I andra delen av lägenheten, in mot innergården, finns de två sovrummen samt en separat klädkammare. I masterbedroom har ena väggen vita skjutdörrar och där finns det gott om plats för förvaring. Det mindre sovrummet ligger bredvid och har en garderob bakom dörren.

Detta är absolut en lägenhet att trivas i!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

3 137 kr I månadskostnaden ingår värme, bredband, kabel-Tv och IP-telefon. Obligatoriskt tillägg för varmvatten tillkommer med4 kr/ månad

Driftskostnad

4 826 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
VA: 1 200 kr
Försäkring: 1 226 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Vatten mäts separat för varje lägenhet och faktureras ihop med månadsavgiften. Kostnaderna är uppskattade utifrån driftskostnader för liknande lägenhet.

Andel i föreningen

0,01867%

Andel av årsavgiften

1,84486%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Förråd i källaren.
Miljöhus för sopor vid gästparkeringen.
I föreningen finns gym att använda samt övernattningslägenhet att hyra för gäster. Inom kort öppnas även ett litet bibliotek där man kan låna böcker.

Fastighetsbeteckning

Stienhielm

Övrigt

Balkong
Garage att hyra i källaren

Förening

Namn

Brf Pegasus i kvarteret Stiernhielm

Om föreningen

Det finns en gästlägenhet för tillfälliga övernattningar att hyra av boende i föreningen för endast 200 kronor per natt. Den finns mellan uppgång 109 och 111.
Ett nyöppnat gym och hobbyrum finns mellan uppgång 111 och 113 och det har även öppnats ett bokrum i uppgång 115.

Samfällighetsföreningen ansvarar för gårdarna, gästparkering och miljörummen. I dess styrelse finns 2 representanter från Sverigehusets hyresrätter, BRF Herkules och BRF Pegasus. Möten i föreningen sker cirka två gånger per år.
Samfälligheten har bildat en trädgårdsgrupp som består av en representant från varje förening och har som uppgift att se över växtligheten och grönområden på gårdarna.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

62

TV och Bredband

TeliaTriplePlay

Parkering

För närvarande finns det lediga garageplatser. Garaget har parkeringar för både bilar och MC. Hyra för bilplats är 900 kr/månad och MC-plats 300 kr/månad. OBS vänsterriktat in och ut från garage.
En depositionsavgift om ca. 500 kr tas ut för att få tagg till garaget, vilket återbetalas när man säger upp garageplatsen och lämnar tillbaka taggen. Kontakt för att sätta upp/säga upp garageplats: brfpegasus_garage@outlook.com

Renoveringar

En OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utfördes i fastigheten under våren 2019.
Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen höjde avgiften i april 2019 med 2% enligt index för att säkerställa att större höjningar ej ska behövas.
Även kostnaden för förbrukat varmvatten höjdes från 29 kr/m3 till 60 kr/m3. Detta på grund av att föreningen har gått back på denna kostnad och behöver höja för att täcka utgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Viktiga dokument

Om området

Bifrost

I Bifrost bor du i ett härligt område med grönskande omgivningar, samtidigt som du har nära till Mölndals centrum som bjuder på affärer, caféer och restauranger. Bifrost ligger i direkt anslutning till Änggårdsbergen med vackra promenadstigar som tar dig till Botaniska trädgården och Linné. I närheten ligger även Safjällets Naturreservat med elljusspår.
Du tar dig lätt in till Göteborg med bra kommunikationsmöjligheter. Från Bifrost hållplats går linje 25, 186 och 753 ofta och länge.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss till Sahlgrenska, Göteborg C och Mölndals C där ni når vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn samt bra förbindelse till Frölunda Torg. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Närservice

I Bifrost finner ni på Pinnharvsgatan en Hemköp-butik med öppettider 8-23 alla dagar.

Parkering

Parkering finns att hyra för 900 kr i källargaraget. Gästparkeringar finns i anslutning till fastigheten och betalas med kort eller Qpark.

Karta

Hör av dig till Fredrika Knutson för mer information!

Fredrika Knutson

Fredrika Knutson

Mölndal

Reg. Fastighetsmäklare Föräldraledig

Ansvarig mäklare

0762309092

fredrika.knutson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad