Näsbydalsvägen 8, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Näsbydalsvägen 8, 6 tr , Näsbydal , Täby

Välkommen till en ljus hörnlägenhet med fönster åt sydväst och nordväst. Inglasad balkong från 2015/16 i bästa solläge med sol från lunchtid till en bit in på kvällen! Här kan du njuta av att se solnedgången i princip hela året. Lägenheten har fin utsikt över Täby bort mot Sollentuna utan insyn. Äldre välhållet skick där främst köket behöver fräschas upp. Näsbydals centrum med välsorterad mataffär, prisbelönt bageri och pizzeria m.m. inom 100 m. Till Roslagsbanans hållplats vid Roslags Näsby är det ca 400 m. Bussar mot Danderyd och Täby centrum finns också inom 400 m. Och fler bussar mot Åkersberga, Vaxholm, Norrtälje mot Stockholm finns inom 500 m så kommunikationsläget är jättebra! Täby Centrum finns inom 1 km. Bra förening med låg belåningsgrad och trevlig gård med grillplatser, boulebana, tennisbana, basketplan m.m..

97,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 388 kr inkl värme, VA, sopor, TV, bredband, brf-försäkring
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97,5 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1960
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

97,5 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

med 4 inbyggda garderober och en stor klädkammare i direkt anslutning. Säkerhetsdörr. Linoleummatta på golvet och målade väggar.

Klädkammare

med hyllor och klädstång. Tillräckligt stor för att dela av och ha kontorsdel i om så önskas. Linoleummatta på golvet och målade betongväggar.

Inre hall

med två garderober och hatthylla. Det är ett vackert rutmönstrat parkettgolv i ek och tapeter på väggarna.

Vardagsrum

med fin utsikt åt sydväst över Täby bort mot Sollentuna. Vardagsrummet är stort och kan rymma både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Alternativen är många p g a storleken. Det är ett vackert rutmönstrat parkettgolv i ek och tapeter på väggarna. Utgången till den inglasade balkongen är härifrån.

Inglasad balkong

i härligt solläge mot sydväst. Här har du sol från strax efter lunch till en bit in på kvällen. Balkongen totalrenoverades i föreningens regi under 2015/16 och glasades även in då av föreningen. Rullgardiner för inglasningen sattes upp samtidigt. Det ligger en skön balkongmatta på golvet.

Sovrum 1

som är det minsta sovrummet men ändå rymmer dubbelsäng. Fin utsikt över Täby bort mot Sollentuna. Det är en linoleummatta på golvet och tapeter på väggarna.

Sovrum 2 / matsal

Rummet används ofta som matsal då det finns dörr till både kök och vardagsrum. En dubbelsäng får lätt plats i rummet tillsammans med en garderobsvägg om man vill använda rummet som ett sovrum.Det är en linoleummatta på golvet och tapeter på väggarna. Utmärkt sovrum på sommaren då fönstret vetter mot nordväst.

Kök

med plats för ett matbord för ca 6 personer. Äldre köksskåp med rostfri diskbänk med dubbla diskhoar. Bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, 3/4 kyl, kyl/frys samt en extra liten inbyggd frys. Det är en linoleummatta på golvet och målade väggar förutom över bänkskivorna där det är kakel.

Sovrum 3

är det största sovrummet och har 3 inbyggda garderober. Utmärkt sovrum på sommaren då fönstret vetter mot nordväst. Det är en linoleummatta på golvet och tapeter på väggarna.

Badrum

som totalrenoverades och stambyttes i föreningens regi någon gång under 2001-2005. Det är helkaklade väggar och klinkers med golvvärme på golvet. Inredningen består av vägghängd toalett, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar. Badrummet är förberett för installation av tvättmaskin.

Gäst-WC

som totalrenoverades och stambyttes i föreningens regi någon gång under 2001-2005. Det är klinkers på golvet och målade väggar. Inredningen består av handfat, spegelskåp med belysning samt vägghängd toalett.

TV/Bredband

TV finns anslutet via Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) och grundutbudet ca 17 kanaler + 14 HD kanaler (enl brf Citys hemsida) ingår i månadsavgiften. Bredband: Fiber installerades 2002 i alla lägenheter av föreningen. Föreningen tillhandahåller bredband via Ownit 100 Mbit och ingår i avgiften

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 16, hiss finns

Avgift

4 388 kr inkl värme, VA, sopor, TV, bredband, brf-försäkring

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är baserat på en schablon för 2 personer. Hushållselen är beräknad på ca 200 kr/person och år. Hemförsäkringen är beräknad till ca 100 kr/år.

Andel i föreningen

0,14657%

Andel av årsavgiften

0,14639%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Höghus med hissar

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juli 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 113 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas 2012

Förening

Namn

Brf City i Täby

Om föreningen

Mycket välskött bostadsrättsförening med väl underhållna hus och stabil ekonomi. Husen byggdes under åren 1959-61 och totala bostadsytan är 65.486 kvm. Föreningen har mycket god ekonomi med en skuldsättning på 2.285 kr/kvm för 2018 enligt årsredovisningen.

Hemsida: www.nasbydal.se.

Förråd: Finns att hyra i mån av plats från 100 - 250 kr/månad. Förråd finns dels på vinden dels på entréplan. Storleken varierar från 1 kvm - 6,5 kvm. Etagelägenheterna har dock tillhörande vindsförråd.

Tvättstuga, cykel/barnvagnsrum: Finns i varje hus.

Parkering: Föreningen har 68 garageplatser och 511 p-platser med eluttag samt 21 egna besöksparkeringar. Det finns 24 platser för el-bilar. Hyran är 400 kr/mån + kostnad för elabonnemanget. P-plats utan el kan hyras för 150:-/m. P-plats med elstolpe kan hyras för ca 200:-/m. Plats för motorcykel kostar 200 kr/m. Garage finns att hyra för 500 kr/månad men det är lång kö till dessa. Det är möjligt att få hyra mer än 1 p-plats. Fria P-platser finns runt området.. I dagsläget är det en liten kö till parkeringsplatserna.

Samlingslokal: Finns på Näsbydalsvägen 21.

Grillplats: för många personer finns på gården.

Boulebana: finns på gården

Basketbollplan: finns på gården.

Tennisbana: Bostadsrättsföreningen har egen tennisbana på gården vilken kan nyttjas av medlemmarna.

Pågående / planerade större renoveringar:

- Hissprojektet beräknas avslutas under hösten 2018-19.
- Parken / gården kommer att fräschas upp.

Genomförda renoveringar:
- Entréerna och trapphusen har fräschats upp med målning och nya lysarmaturer 2018
- Tvättstugorna renoverades under 2017-18.
- Nya hissar 2017.
- Nya fjärrvärmeledningar 2016.
- Nya balkonger samt inglasning 2015-16.
- Fönsterbyte 2011-13.
- Fasadrenovering 2011-12.
- Entréerna 2011.
- Bredband - installation av fiber 2002.
- Stambyte - badrum och kök 2000-2003.

Planerade avgiftshöjningar: Avgifterna kommer att höjas med 2 % fr o m 2020-01-01enligt beslut på årsstämman 25/4 2019.
Månadsavgiften avser: värme, vatten, sopor, TV, bredband, bostadsrättstillägget i hemförsäkringen, städning gemensamma ytor och skötsel gård

Övriga Brf-avgifter: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 3,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1,5 % av prisbasbeloppet av den som pantsätter lägenheten.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

900

TV och Bredband

TV finns anslutet via Telenor (f.d. Bredbandsbolaget) och grundutbudet ca 17 kanaler + 14 HD kanaler (enl brf Citys hemsida) ingår i månadsavgiften.
Bredband: Fiber installerades 2002 i alla lägenheter av föreningen. Föreningen tillhandahåller bredband via Ownit 100 Mbit och ingår i avgiften.

Ekonomi

2% avgiftshöjning från 2020

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minimum 10 %

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1628 kr

Pantsättningsavgift

698 kr

Om området

Näsbydal

NÄSBYDAL byggdes under 1959-61 och består av 8 höghus i 17 våningar (entréplan + 16 våningar) med hissar med totalt ca 900 bostadsrätter.

Kommunikation

Kommunikationerna är ypperliga då hållplats för både buss och tåg finns inom några minuter. Hållplats för bussar mot Danderyds Sjukhus, Täby C och Näsbypark finns vid korsningen vid OK/Scandic. Buss mot Östra station/Tekniska Högskolan finns vid E18. Nattbussen från Odenplan går också förbi Näsbydal. Busshållplatserna finns på ca 1-5 minuters gångavstånd. Roslagsbanans hållplats Roslags-Näsby finns på ca 5 minuters gångavstånd.

Närservice

Det finns en välsorterad MATAFFÄR, BAGERI och café med bl a stenungsbakat surdegsbröd, kaffebröd och enklare lunchmat, restaurang samt städfirma. Allt i låghuset i Näsbydal. .BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd inom området, med dagis dels i Näsbydals låghus, dels i närbelägna RoslagsNäsby och Grindtorp. Flera SKOLOR finns också inom några hundra meter. För/grundskola 0-5 finns dels i Ytterbyskolan på Centralvägen strax söder om Näsbydal. Högstadium åk 6-9 finns i Näsbydalsskolan också den strax norr om Näsbydal.

Karta

Hör av dig till Febe Thulin för mer information!

Febe Thulin

Febe Thulin

Täby

Vallentuna

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

0707-54 50 25

0707- 54 50 25

febe.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad