Polovägen 32

Bilder

  • Såld!

Polovägen 32 , Ella gård , Täby

Ett mer trivsamt och barnvänligare område finns helt enkelt inte i Täby. Detta kan jag intyga då jag själv är uppväxt på samma gata!

Bakom huset finns en stor äng med fotbollsplaner, lekpark och Ella Gårds tennisklubb.
Det finns förskolor, grundskola och gymnasium allt inom en radio om ca 1,5 km från huset. Lika nära är det till Roslagsbanan, bussar och Täby centrums utbud.

Huset är tillbyggt och har en uppvärmd golvyta på ca 160 kvm enligt energideklarationen (exkl garage).
Den taxerande ytan är 118 kvm boarea + 66 kvm biarea. Tillbyggnaden är troligtvis inte medräknat i detta.

Entréplan
Entréplanet består av hall, tvättstuga, två sovrum, badrum, vardagsrum, kök och matplats.
Detta hus är utbyggt och renoverat i omgångar. En bra tvättstuga och ett extra sovrum som ligger enskilt med egen utgång till altanen på baksidan. Planlösningen är moderniserad med öppna ytor och en platsmurad öppenspis i vardagsrummet. Fint kök som renoverades 2016 och är öppet mot matplatsen samt i anslutning till en stor altan i soligt läge. Stort luftigt vardagsrum med ytterligare en utgång till en uteplats på framsidan.

Övre plan
På övre plan finns tre sovrum, allrum, klädkammare och helkaklat badrum med badkar. Idag används ena sovrummet som en extra klädkammare/dressingroom.

160 kvm, 6 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
160 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
510 kvm
Byggår:
1960
Driftskostnad:
4 250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Rumsbeskrivning

Huset är tillbyggt och har en uppvärmd golvyta på ca 160 kvm enligt energideklarationen (exkl garage).
Den taxerande ytan är 118 kvm boarea + 66 kvm biarea. Tillbyggnaden är troligtvis inte medräknat i detta.

Entré
Ljus entré med takfönster. Avhängning till väster på samt i garderob längre fram.

Tvättstuga
Ljus tvättstuga med gott om förvaring i skåp och lådor. Tvättmaskin, torkskåp. Bakom dubbeldörrar till höger finner du pannan. Dörren till vänster leder till garaget.

Sovrum 1
Detta sovrum och del av huset är en tillbyggnad från tidigare ägare som nuvarande ägare har renoverat 2009. Härligt och modernt sovrum med ekparkett på golv samt stora fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Målade vita väggar och ekparkett på golv. Utanför sovrummet finns en hall med utgång till den ena uteplatsen på baksidan.

Badrum
Ljust badrum med kaklade väggar renoverat omkring 2004. Utrustat med wc, duschkabin, handdukstork, tvättställ och golvvärme.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum med en vacker och murad öppenspis som förstärker trivselfaktorn! Stora fönsterpartier som ger ett rikligt ljusinsläpp. Halvöppen planlösning mot kök och matplats. Utgång till husets uteplats på framsidan. Ljusa väggar, spotlights i tak och ljust slipat trägolv.

Kök & Matplats
Snyggt och modernt kök som renoverades 2016 med gott om arbetsyta och förvaring i ljusa skåpsluckor. Rostfri arbetsbänk och snyggt kakel av mosaik på vägg under överskåpen. Stor köksö med förvaring, perfekt sällskapsplats till kocken i köket samt som frukostbord. Bänkskivan på köksön är av slitstark granit. Utgång till den stora altanen på baksidan. I köket finns en anslutande rymlig matplats. Här sitter man utan problem 6-12 personer, det finns nämligen ingen tröskel mellan matplats och vardagsrum vilket gör att begränsningen är mer hur stort bord du har. Ljusa väggar och spotlights i tak.

Sovrum 2
Sovrum eller tv-rum/arbetsrum som många även använder detta rum till. Förvaring i garderober till vänster. Tre vita väggar samt en fondvägg i grön ton. Plats för dubbelsäng och mer förvaring i sängbord och byrå.

Garage
Mycket fräscht garage med utgång även på baksidan i en svagt sluttande backe som underlättar hanteringen av exempelvis gräsklipparen. Gott om plats till förvaring på loft i tak samt i hyllplan och skåp. Stor arbetsbänk för hemmasnickaren!

Övre plan
Man blir glad i sitt Ella Gårds-hjärta då man har bevarat originaltrappen upp till det övre planet.

Allrum
Allrum med takfönster och plats till att möblera efter eget tycke och smak. Detta rum används oftast som ett tv-rum, pysselhörna, lekhörna eller till ungdomarnas vardagsrum.

BADRUM
Ombyggt helkaklat badrum med badkar och dusch, wc, tvättställ, spegelskåp. Normalt så är detta badrum mindre vid originalutförande.

Sovrum 3&4
Båda sovrummen har takkupor med fönster. Detta är inte heller helt vanligt att man har detta åt båda hållen på fastigheten. Gott om utrymme till säng, förvaring, skrivbord, etc.

Sovrum 5
Sovrum 5 är idag ett dressingroom/klädkammare med fönster. Här i taket finns uppgången till vinden och mer förvaring.

Klädkammaren
Det finns en klädkammare/större förråd direkt till höger från trappen.

Byggnad

Byggnadstyp

1,5-plans Kedjehus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

El (vattenburen) och el (direktverkande)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 augusti 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 281 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

Renoveringar
2004. Nedre våtrum renoveras.
2005. Utbyggnaden (entré och sovrum) renoveras. Ventilerande golv och
golvvärme monteras.
2009. Våtrum på övre plan renoveras.
2010. Altaner byggs.
2012. Fasaden målas.
2015. Köket renoveras.
2016. Taket renoveras med nya pannor, läkt och papp.
2017. Fönster och dörrar renoveras.

Fastighetsbeteckning

Droskan 17

Övriga byggnader

Garage

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

51 006 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 397 kr
El: 14 207 kr
VA: 4 400 kr
Renhållning: 2 884 kr
Försäkring: 6 618 kr
Övrigt: 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 840 000 kr, varav byggnadsvärde 2 143 000 kr

Summa pantbrev

3 645 150 kr

Tomt

Areal: 510 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Om området

Ella gård

Ella gård är ett till viss del kulturskyddat område. Området bebyggdes under sent 1950-tal/tidigt 1960-tal med en bebyggelse som skulle likna den "svenska stugan". Området består huvudsakligen av kedjehus eller radhus (västra Ella gård). Några enstaka villakvarter finns i nordöstra delen. Ella gård karaktäriseras av de stora och många grönområden. Det finns gott om lekplatser, gräsmattor för bollspel samt ett mindre skogsparti med ett elljusspår. Ella gårds Tennisklubb håller till vid den stora parkområdet vid Polovägen / Skiftesvägen.

Kommunikation

Kommunikationsmässigt ligger Ella gård bra till. För boende i östra delen är Roslagsbanan ett alternativ. Hållplats finns dels i Roslags Näsby, dels vid Tibble. För boende i västra och södra Ella gård är bussarna ett annat alternativ. Bussar går mot Danderyds Sjukhus dels på Täbyvägen, dels på Enhagsvägen. Bussar mot Täby C går på Ellagårdsvägen som genomkorsar området.

Närservice

För boende i östra Ellagård är Täby Centrum det närmsta alternativet. För boende i västra Ella gård finns dels Skarpängs centrum med mataffär, pizzeria, hårsalong, kiosk m.m., dels Lidl i hörnet Täbyvägen / Enhagsvägen. En stor mataffär finns dessutom mitt på Turebergsvägen vilket kan vara ett alternativ för boende i norra Ella gård.
Det finns flera alternativa SKOLOR i närområdet. Ellagårdsskolan med förskola samt åk 1-5 är den största skolan. Täby Friskola har åk 0-6 vid Skarpängs Centrum och åk 7-9 på Enhagsslingan (i hörnet mot Täbyvägen). Närmsta högstadium finns vid Skarpängs centrum - Skarpängsskolan - samt Näbydalsskolan vid Näsbydal.
BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd med bl a förskola vid Ellagårdsskolan och Vallpojkens förskola i västra Ella gård. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Karta

Hör av dig till Patrik Borin för mer information!

Patrik Borin

Patrik Borin

Vallentuna

Täby

Reg Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0729-99 12 16

patrik.borin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad