Offergränd 27

Bilder

  • Såld!

Offergränd 27 , Gribbylund , Täby

Varmt välkommen till ett charmigt 2,5-våningsradhus med fint lugnt läge i attraktiva Gribbylund. Här bor du i ett hus med genomgående fina ytskikt och mysig planlösning. Under de senaste åren renoverades de flesta ytskikt. 2012 inreddes vinden smakfullt och ett bonusrum skapades om ca 23 kvm. Dessutom inreddes kattvindarna så att det tillkommer ca 16 kvm förvaringsarea. Då tomten är i öst/västläge njuter du är av både morgon-. förmiddags-, eftermiddags- och kvällssol. Carport och stort kallförråd om ca 11 kvm med loft ingår. Rönningensjön finns på några minuters gångväg. Ängsholmsparken med badplats och motionsspår inom ca 5 minuter. Likaså Skavlötens frliuftsområde med Rönninge by i närheten. Flertalet skolor och förskolor finns i närområdet. Matvarubutik finns ca 400 m från huset. Och bara ett stenkast från huset stannar flera busslinjer.

127 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
127 kvm
Biarea:
22 kvm
Tomtarea:
158 kvm
Byggår:
1992
Driftskostnad:
3 370 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

127 kvm

Biarea

22 kvm

Rumsbeskrivning
Introduktion

Huset var ursprungligen 110 kvm. Vindsplanet inreddes 2012 och det innebar en ytterligare totalarea om ca 39 kvm där boarean är ca 17 kvm, biarea i rummet ca 6 kvm och förrådsarea i kattvindarna om ca 16 kvm. Vid energieklarationen uppmättes den uppvärmda golvarean till 157 kvm. Bygglov finns för inredningen av vinden.

ENTRÉPLAN
Entréhall

som byggts om för att få större hallyta. Det finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder i en stor skjutdörrsgarderob. Det är klinkers med golvvärme på golvet och målade väggar. Väggarna målades 2014.

Kök

som totalrenoverades 2014. Trevlig matplats för ca 5-6 personer i ljust burspråk. Nya skåp med bänkskiva i tålig laminat, rostfri diskho och belysning under överskåpen. Den maskinella utrustningen består av spishäll i keramik, fläkt, diskmaskin, inbyggd mikro i rostfritt, inbyggd ugn i rostfritt samt inbyggd hel kyl och hel frys bakom skåpsdörrar. All maskinell utrustning är från 2014. Nytt parkettgolv lades in 2014 i samband med renoveringen och väggarna målades samtidigt.

Badrum 1 / tvättrum

som fräschades upp under 2016. Inredningen består av toalett (2016), handfat med kommod (2016), spegel (2016), handdukstork (2016), lampa (2016) samt duschhörna. Ena långväggen utgör tvättrum med bänkskiva (2016), under och överskåp samt tvättmaskin. Nya avloppsrör till tvättmaskin, toalett och handfat 2016. Frånluftsvärmepumpen installerades 2014. Nytt eluttag installerades också 2016. Det är till största del kaklade väggar. På golvet ligger klinkers med golvvärme.

Vardagsrum

som går i vinkel och är delbart om så önskas. Utgång till uteplatsen på trädgårdssidan finns härifrån. Insynsskyddad genom välskött tujahäck. I vardagsrummet finns det gott om plats för soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Parkettgolvet slipades och oljades 2014 och väggarna målades samtidigt.

Förråd

under trappan finns. Väggarna målades och hyllor monterades 2017.

Trapphall / passage

med klinkers med golvvärme. Målade väggar från 2014. Trappan renoverades 2012 med nya steg i ek.

ÖVRE PLAN
Sovrum 1

är det största sovrummet och är delbart om så önskas. Längs den enda väggen finns det inredda skåp (2019). Gott om plats för dubbelsäng. Parkettgolvet i ek slipades och oljades 2014 och väggarna målades om 2017.

Badrum 2

med helkaklade väggar och på golvet ligger klinkersmed golvvärme. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp. badkar, handdukstork.

Sovrum 2

med generös balkong i västerläge med plats för både solstol eller litet matbord om så önskas. Parkettgolvet i ek slipades och oljades 2014, nya tapet sattes upp 2014 och väggarna fräschades upp under 2017. Det finns 2 st garderober i rummet.

Balkong

i härligt västerläge med sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Fin utsikt över samfällighetsområdet och Furuhöjden. Balkongen målades om 2018.

Sovrum 3

med 2 inbyggda renoverade garderober. Parkettgolvet i ek slipades och oljades 2014. Ny tapet sattes upp 2014 och övriga väggar fräschades upp under 2017.

Hall

som renoverades 2014. Parkettgolvet slipades och oljades och väggarna målades om.

VINDSPLAN

om totalt 39 kvm. Boarean är ca 17 kvm och biarean ca 22 kvm, där biarean i rummet är ca 6 kvm och biarean i kattvindsförråden är ca 16 kvm.

Allrum / sovrum 4

inreddes 2012 med 2 stora takfönster som är vändbara. Härifrån kan du se solnedgången över Gribbylund. Det finns skjutdörrar så att rummet går att stänga till. Oljat parkettgolv i ek (omslipat 2014) och målade väggar (2017). Bygglov finns.

Kattvindsförråd

med skjutdörrar finns utmed båda långväggarna, Förråden är inredda med parkettgolv.

TV/bredband

tillhandahålls genom samfälligheten och ingår i avgiften till föreningen. Kanalpaket Lagom från Transit Stadsnät Telia ingår och egna tillval kan göras. Bredband tillhandahålls också genom Transit Stadsnät Telia.

Kall-förråd

om ca 11 kvm finns på gaveln av huslängan och det mittersta förrådet tillhör detta hus. Eftersom det ligger i mitten så har man även här möjlighet till förråd på loftet. Det är en betongplatta på golvet och oisolerade väggar och tak. Belysning och eluuttag finns.

ÖVRIGT

Försäljningen är "Klarlagt", dvs huset är besiktigat i förväg och du som köpare får ta del av besiktningsprotokollet och har möjlighet att göra en köpargenomgång av besiktningen med besiktningsmannen. Dessutom har säljarna tecknat en säljarförsäkring mot dolda fel i 10 år. Du som köpare får också en 1-årig försäkring av de "vitvaror" som inte är äldre än 12 år. För att få mer information om vad Klarlagt betyder och ta del av villkoren så gå in på www.husmanhagberg.se/klarlagt.

Byggnad

Byggnadstyp

2,5 plans radhus

Byggnadsår

1992 ombyggt 2012

Uppvärmning

Vattenburen el med värmeåtervinning

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 april 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

UTEPLATS 1: finns vid entrén till huset och här har du morgon- / förmiddags-sol.
UTEPLATS 2: finns på trädgårdssidan och nås från vardagsrummet. Här har du sol på eftermiddagen och en bra bit in på kvällen. Delvis insynsskyddad med en stor tujahäck mot samfällighetens lekplats.

Fastighetsbeteckning

Grytan 31

Övriga byggnader

CARPORT: Det finns en carport som hör till huset och ingår i avgiften till föreningen.
PARKERING: Det finns gott om fria p-platser utomhus.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 440 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 200 kr
VA: 4 100 kr
Väg, samf: 13 140 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I driftskostnaden så ingår el (uppvärmning och hushållsel) för 11.850 kwh omräknat till dagspris inkl nät, va 134 kbm, samfällighetsavgift samt byggnadsförsäkring. Uppgifterna är baserade på nuvarand hushåll.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 974 000 kr, varav byggnadsvärde 2 327 000 kr

Summa pantbrev

3 643 000 kr

Tomt

Areal: 158 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

UPPVUXEN TOMT: inramad av staket eller vacker tujahäck. Trädgårdssidan vetter mot väster och har stort trädäck. Här njuter du bäst av solen från lunchtid till en bit in på kvällen. Trädgårdssidan är insynsskyddad mot samfällighetens lekplats av den välskötta tujahäcken. På entrésidan finns det ytterligare ett trädäck och här avnjuts morgonkaffet bäst. Grind finns till träddäcket, så att småbarn kan ta en nypa luft utan att du behöver vara orolig för att de springer ut utanför tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Grytan GA:6: Samfälligheten svarar för snöröjning, sandning, carport, parkeringsytor, gångvägar, lekplats, sophämtning, tv, internet. Upphandling pågår om nytt avtal för sophämtning och internet.

Om området

Gribbylund

Gribbylund är ett område som huvudsakligen blev bebyggt under 1990-talet. Utmärkande för området är närheten till Rönningesjön med bl a 2 st utomhusbad - Ängsholmsbadet på Gribbylundssidan och badet vid Skavlötens friluftsgård som ligger på Rönninge sjöns nordöstra sida. Strandpromenaden på ca 6-7 km runt sjön är mycket använd. Vintertid plogas skridskobana och spår för längdskidor upp på Sjön. 4 H gården Rönningeby - även den på Rönningesjöns östra sida - är ett populärt utflyktsmål med bl a midsommarfirande och julmarknader. Rönningejön finns inom några minuters promenad. Det är även inte långt till Stolpaskogen med Ensta Krog (friluftsgård) och ett stort spårsystem, orienteringskontroller. Mycket populärt för jogging, hundpromenader, bär och svampplockning m.m. Det är ca 10 minuters promenad till Stolpaskogen.

Kommunikation

Området är mycket välförsett med BUSSAR. Busslinjer finns till Danderyds Sjukhus, Roslags Näsby, Täby C, Arninge, Täby Kyrkby, Vallentuna, Kista, Upplands Väsby samt nattbuss från Odenplan. Hållplatser finns på Armévägen/Furuvägen (605,609), Bergtorpsvägen (610, 684), Gribbylundsvägen (615, 695) och vid Löttingelund (524). Vid Gribbylunds centrum har bus 605, 609 och 684 hållplats.

Närservice

GRIBBYLUNDS CENTRUM ligger i mitten av Gribbylund och har nyligen upprustats. Här finns mataffärer, restauranger m.m. Det finns flera SKOLOR i Gribbylund. I norra delen ligger Löttingelundsskolan åk 0-6, Vid Gribbylunds centrum håller Täby Friskola till med Lilla Gribbylundsskolan åk 0-1 och Gribbylundsskolan åk 2-5. I den västra delen finns Myrängsskolan åk 0-6. BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd med flera dagis i närområdet bla Lansens förskola, Ängsholmens förskola, förskolan Murgrönan, Norrgårdens förskola. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Karta

Hör av dig till Febe Thulin för mer information!

Febe Thulin

Febe Thulin

Täby

Vallentuna

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

0707-54 50 25

0707- 54 50 25

febe.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad