Åkerbyvägen 104

Bilder

  • Såld!

Åkerbyvägen 104 , Täby Centrum , Täby

Den stora 3:an i ett väldigt bra läge högst upp i fastigheten ligger denna lägenhet på första gården närmast Täby centrum.
Lägenheten är renoverad i både badrum och kök. Två sovrum med garderobsväggar, stor inglasad balkong. Mycket bra förening.
Med närhet till Täby centrum och dess utbud av närlivs, restauranger och butiker kommer du bo väldigt bekvämt i denna lägenhet. Bra upplyst parkering med motorvärmeuttag, Området är väldigt lugnt och grönskande. Nära förskola, centrum, buss, tåg, vårdcentral och bibliotek.

86,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 298 kr inkl värme, VA, sopor, bredband, förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
86,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1301
Byggår:
1962-65
Driftskostnad:
856 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

86,5 kvm

Rumsbeskrivning

Den stora 3:an i ett väldigt bra läge, högst upp i fastigheten ligger denna lägenhet på första gården närmast Täby centrum.
Lägenheten är renoverad i både badrum och kök. Två sovrum med garderobsväggar, stor inglasad balkongi mycket bra förening.
Med närhet till Täby centrum och dess utbud av butiker, närservice och restauranger kommer du bo väldigt bekvämt i denna lägenhet. Bra upplyst parkering med motorvärmeuttag, Området är väldigt lugnt och grönskande. Nära förskola, centrum, buss, tåg, vårdcentral och bibliotek.

HALL
Ekparkett på golv med ljusa väggar. Avhängning till höger i garderob eller på hatthylla. Säkerhetsdörr.

KÖK
Ljust praktiskt kök med gott om förvaring som renoverades 2007. Diskmaskinen är upphöjd och har du en gång upplevt detta så kommer du har svårt att gå tillbaka till en diskmaskin under diskbänken. Köket är utrustat med Kyl/frys(-18) diskmaskin (-18) spishäll (15), ugn (-15).

MATPLATS
Den stora 3:an i denna förening har en stor matplats där du bekvämt sitter omkring 8 personer. Även middagar för 10-12 personer har jag själv upplevt i liknande lägenhet.

SOVRUM 1
Stort sovrum med inbyggda garderober. Gott om utrymme för dubbelsäng, sängbord, fåtölj och andra möblemang.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med parkett och utgång till den stora inglasade balkongen som vetter ut mot den nu vackra Åkerbyparken. Det stora fönsterpartiet ger ett rikligt ljusinsläpp som är en av faktorn att denna lägenhet är nått att trivas i. På vårkanten och under sommartid är denna park otroligt vacker med all plantering av träd(sort) och blommor.

BALKONG
Inglasad stor balkong som är ca 7 kvm. Fint soligt läge som vetter ut mot Åkerbyparken. Plats för möbler och inglasning gör att du med lätthet kan sitta här sent in på hösten och njuta av en trevliga måltider.

BADRUM
Renoverat helkaklat badrum från 2017 med golvvärme. Utrustat med tvättmaskin (-17), badkar med dusch, handukstok (vattenburen), badrumsskåp med spegel och wc.

GÄST WC
Gäst-wc med spegelskåp och tvättställ.

SOVRUM 2
Även bra storlek på detta sovrum. Hel garderobsvägg med skjutdörrar. Ljusa väggar och en fondvägg mot fönstret.

AVGIFTEN
I avgifter ingår: Värme, VA, internet, förråd.
Balkongtillägg 230 kr/månad, Kabelavgift 85 kr/månad. denna kostnad tillkommer och är inkluderad i driftkostnaden.

INTERNET
Internetabonnemanget hos Ownit ingår i månadsavgiften och har en kapacitet på 100/100 Mbps. De erbjuder även en uppdatering till 1000/1000 Mbps för 149 SEK/mån, IP-telefoni m.m.

TV
ComHem är leverantör av kabel-tv. Grundutbudet med 8 favoriter och On Demand ingår i hyran men man har möjlighet att utöka med fler kanaler och/eller mer avancerade boxar som TiVo.

FÖRRÅD
Lägenheten har ett förråd som ligger i källaren.

P-PLATSER
Föreningen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för knappt 20 motorcyklar. Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet.
Till föreningen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser.

TVÄTTSTUGOR
Det finns 31 tvättstugor i Farmen-området. För speciellt tung tvätt, som exempelvis mattor finns grovtvättstugor på Åkerbyvägen 154 och 270
Närmaste tvättstuga ligger på Åkerbyvägen 100 i samma hus. Du kommer åt den via källaren.
Föreningen har ett uppdaterat systemen och databaserna för bokning av tvätt-stugorna via webben.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 298 kr inkl värme, VA, sopor, bredband, förråd

Driftskostnad

10 280 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Övrigt: 3 780 kr

Kommentar

Inräknat i driftkostnaden. Balkongtillägg 230 kr/månad Kabelavgift 85 kr/månad

Andel i föreningen

0,1156%

Andel av årsavgiften

0,12%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1962-65

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

KV MINKEN

Förening

Namn

Brf Farmen i Täby

Om föreningen

Brf Farmen ligger centralt i Täby med nära tillgång till all tänkbar service, butiker med stort utbud och goda kommunikationer till Stockholm och grannkommunerna. Föreningen har 866 bostadsrätter, 2 föreningslokaler, och 3 uthyrningsrum. Total lägenhetsyta är 74.785 kvm. Huset uppfördes under 1964-65. Föreningen har mycket god ekonomi med en skuldsättning per kvm för 2017 på ca 2.607 kr/kvm enligt årsredovisningen!

HEMSIDA www.brffarmen.se.

FÖRRÅD: Föreningen har extra förråd till uthyrning.

TVÄTTSTUGOR: Det finns totalt 29 st i föreningen. Alla rustades upp under 2008. Dessutom finns det 2 grovtvättstugor (Åkerbyvägen 154 och 270).

FÖRENINGSLOKALER: Föreningen har 2 lokaler med samlingsrum och kök, komplett utrustad med porslin för 25/ 40 personer. Lokalerna kan utnyttjas av boende i Farmen och bokas via förvaltarkontoret. Depositionsavgift tas ut, men ingen hyra f.n. men i gengäld är kravet på ordentlig städning och skötsel av lokalen stort.

ÖVERNATTNINGSRUM. Vid tillfälliga behov av extra sängplatser kan medlemmar i Farmen hyra övernattningsrum. Det finns totalt 3 st. Rummen är fullt möblerade och har ett kök med mikrovågsugn, dock ej spis, eftersom regelrätt matlagning inte får förekomma i dessa lokaler. Fyra personer kan sova i rummen, som har både dubbelsäng och bäddsoffa. Sängkläder ingår ej. Bokning sker via förvaltarkontoret och kostar 350 kr/dygn. Dessutom går det att hyra en 3 rumslägenhet med 6 sängplatser för 700 kr / dygn och den lägenheten har bl a ett fullt utrustat kök. (Alla uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2018-06).

GENOMFÖRDA STÖRRE RENOVERINGAR:
- 2014-16 Renovering (relining) av stammar via Tubus System AB.
- 2015-17 Nya 3-glasfönster

BOSTADSRÄTTSTILLÄGGET I FÖRSÄKRING: ingår i avgiften till föreningen via Moderna Försäkringar (enl hemsida 2018-06).

ÖVRIGA BRF-AVGIFTER: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5 % av prisbasbeloppet (=1.138 kr för 2018) samt en pantsättningsavgift av den som pantsätter lägenheten om 1 % av prisbasbeloppet ( 455 kr för 2018).

VENTILATION: Mekanisk frånluft i kök och badrum samt toaletter.

UPPVÄRMNING: Fjärrvärme.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

856

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV: Föreningen erbjuder ca 16 analoga kanaler genom ComHem och tv-uttagen är uppgraderade för att klara OnDemand (som ingår) och Tivo (eget tillval om så önskas). Du kan också få 10 digitala kanaler sam 8 valbara digitala kanaler. Box krävs. Föreningen tar ut ett obligatoriskt tillägg för TV om 85 kr / mån. (Uppgifterna hämtade från Brf Farmens hemsida 2018-06)

BREDBAND: Föreningen tillhandahåller bredband via Ownit med 100/100 mbit..Upp till 1000/1000 kan erbjudas av Ownit. IP-telefoni för 149 kr/mån. IP-telefon går också att få via Ownit. (Uppgifterna hämtade från Brf Farmens hemsida 2018-06).

Parkering

Det finns 1.069 p-platser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för ca 15-18 motorcyklar. Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefon/internet. Det finns också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser. Alla som flyttar in har rätt till en p-plats. Lediga finns (2018-06). P-plats utan el = 110 kr/mån (2018-03), p-plats med el = 143 kr/mån (2018-06), carport = 220 kr/mån (2018-06), garage = 401 kr/mån (2018-03) samt motorcykelplats = 150 kr/mån (2017-10).

Ekonomi

Föreningen höjde avgiften med 2,5% från 2019-01-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Täby Centrum

Ett område där du har allt inom några hundra meter - Täby C, bussar mot Danderyds Sjukhus, Roslagsbanan, Sportcentrum, stora grönområden och Ensta Krog friluftsgård.

Kommunikation

Kommunikationerna är ypperliga med Roslagsbanan - 2 st hållplatser Täby Centrum och Galoppfältet - som går mot Stockholm och Österåker. Vill du mot Vallentuna finns hållplatsen Tibble eller Ensta inom 500 m - 1 km. Bussar mot Danderyds Sjukhus går från Tibbleskolan vid Täby C. Vid busstorget vid Täby C stannar bl a bussar mot Näsby Park, Hägernäs. Skarpäng och Erikslund.

Närservice

Täby Centrum finns som mest några minuters gångväg från bostäderna. Det är ett av Stockholms största köpcentrum. Närmsta SKOLA är Byängsskolan, åk 0-9, i nordöstra änden av området. Det finns 3 gymnasieskolor (Tibble fristående gymnasium, Åva gymnasium och Täby Enskilda gymnasium) i närheten med ett utbud som täcker in de flesta inriktningar. Flertalet DAGHEM finns inom området. För mer information gå in på Täby Kommuns hemsida www.taby.se.

Karta

Hör av dig till Patrik Borin för mer information!

Patrik Borin

Patrik Borin

Täby

Vallentuna

Reg Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0729-99 12 16

patrik.borin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad