Åkerbyvägen 82, 5tr

Bilder

  • Såld!

Åkerbyvägen 82, 5tr , Täby Centrum , Täby

Nu har ni chansen att köpa en av de populära 4:orna med uthyrningsdel i Brf Storstugan. Här bor man i en bra förening med gästlägenhet, gym, bastu, relax och spa, festlokal mm och har bara nån minuts promenad till Täby C.

111 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 503 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, parkering och bredband 1000 mbit/s
Typ:
Lägenhet
Boarea:
111 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
20
Byggår:
1968-71
Driftskostnad:
625 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

111 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkomnande ljus hall med gott om förvaring i bland annat hel garderobsvägg med skjutdörrar i spegel. På golvet ligger laminatgolv i bok, väggarna är ljust tapetserade. Dörr till uthyrningslägenhet.

Inre hall

Möblerbar inre hall som fungerar som bostadens hjärta, här når du alla rum i lägenheten. På golvet ligger laminatgolv i bok och väggarna är tapetserade.

Kök

Ljust och hemtrevligt kök som bytes ut för ca 10 år sedan. Gott om förvaring och bra arbetsytor för matlagning och bakning. Vita köksluckor och lådfronter samt vitrinskåp för finservisen ovan en av arbetsbänkarna. I köket finns kylskåp, frys, diskmaskin, spis med häll och ugn från 2016, spisfläkt. Ovan arbetsbänkarna i laminat sitter kakel i ljust grått/grått/svart på ena sidan och ovan bänk på andra sidan är det ljus tapet. Rymlig matplats med stora fönster ut mot balkong och innergård, glasdörr samt fönster mot vardagsrummet. (kan tas bort för öppnare känsla mellan kök/vardagsrum.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med original ekparkett, slipad en gång, ljust tapetserade väggar. Utgång till de bägge balkongerna, en inglasad del samt en icke inglasad med glasdörr mellan.

Badrum/WC

Stort och ljust badrum med fönster, stambytt 2007, helkaklat i vitt samt grå klinkers på golv med golvvärme. Handfat, spegelskåp, WC samt badkar. Tvättmaskin ingår. Ett fristående högskåp och skåp ingår om så önskas, perfekt för förvaring av handdukar samt toalettartiklar.

Sovrum 1

Ljust sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Stort, välkomnande sovrum med tre garderober, laminatgolv och tapetserade väggar. Taket är fixat till slätt tak.

Balkonger

Inglasad balkong med härlig utsikt och plats för matbord och sällskap större delen av året, glasdörr till icke inglasad balkong för den som enkelt vill njuta av några timmars sol.

Uthyrningslägenhet

Hall med avhängningsmöjligheter, hatthylla samt skoställ. Garderobsvägg med 3 garderober. Till vänster har du kök/kokvrå med kylskåp, diskbänk med ho. Nuvarande hyresgäst har spis med 2 plattor och ugn samt micro placerade på byrå i anslutning. Rejält duschrum med vitt/ljust blått kakel på väggarna och ljust blå klinkers på golvet. Handfat med spegelskåp över, WC. Duschhörna. Vardagsrum/sovrum/sällskapsrum i uthyrningslägenheten är ljust och rymligt. Väggarna är målade i caffelatte färg och på golvet ligger laminatgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 16, hiss finns

Avgift

5 503 kr inkl värme, vatten, kabel-tv, parkering och bredband 1000 mbit/s

Driftskostnad

7 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Schablon hushållsel och försäkring.

Andel i föreningen

0,1996%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

300 kr

Tillträde

Enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1968-71

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till-& frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2011
Energiklass: -
Energiprestanda: 165 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Kommande/utförda renoveringar

Byte radiatorer 2019
Fönsterbyte 2015-2016
Hissbyte 2015-2016
Stambyte 2007

Övriga byggnader

Gym, bad, relax, bastu, hobbylokal, gästlägenhet, tvättstuga, grovsoprum samt cykelförråd finns i föreningen.

Alla lägenheter har en tillhörande parkeringsplats som ingår i avgiften. Det finns också parkeringsplatser med uttag för motorvärmare att hyra.

Övrigt

Välkommen in i denna trivsamma lägenhet i en av Täbys bästa föreningar.
(I texten om bostaden kommer lägenheten delas in i lägenhet 3 RoK/uthyrningslägenhet 1 RoK. 3:an benämns lägenheten och 1:an uthyrningslägenheten.) Givetvis väljer man själv om man vill nyttja lägenheten som 4:a eller om man vill hyra ut 1 rum.
Bägge lägenheterna är utrustade med säkerhetsdörr vilket ger en tystare och säkrare bostad.

Förening

Namn

Brf Storstugan i Täby

Om föreningen

BRF Storstugan är en Täbys populäraste föreningar placerad mycket centralt precis vid Täby Centrum, Sveriges största centrum. Det erbjuder ett mycket bekvämt och smidigt boende för både ung som gammal. Storstugan har en omtyckt gård, med boulebana, tennisplan och lekredskap för barnfamiljer. Föreningen består av 704 lägenheter samt 11 lokaler och ritades av den kände arkitekten Gustaf Berg. Husen uppfördes under 1968-69. Uppvärmning sker genom fjärrvärme.

HEMSIDA: http://www.brfstorstugan.com/. För mer information om föreningen och nedanstående aktiviteter, gå in på föreningens hemsida som är mycket informativ.

BREDBAND: Ownit tillhandahåller Ownit logobredbandsuppkoppling i Storstugan. Varje lägenhet har ett nätverksuttag och en uppkopplingshastigheT på 1000 Mbit/sek erbjuds både uppströms och nedströms.Bredbandsuppkopplingen ingår i månadsavgiften.

KABEL-TV: Föreningen distribuerar ett basutbud av kanaler - detta kallar vi FridaTV. Vi distribuerar även Boxers signal i nätet, det betyder att man kan teckna abonnemang hos Boxer samt även se Boxers alla fria kanaler - en fördel om man vill ta med sig sitt programkort till t.ex. sommarstugan.

TVÄTTSTUGA: Två tvättstugor finns i varje entré

P-PLATS: Det hör en p-plats till varje lägenhet.

GÄSTPARKERING. Det finns både 3-timmars gästparkering på det övre parkeringsdäcket samt 1 timmas parkering vid portarna. Dessutom kan tillfälliga p-tillstånd hämtas ut på förvaltningskontoret för gäster som behöver stanna längre tid.

BASTU/RELAXAVDELNING: Finns att tillgå.

TRÄNINGSLOKAL: Finns på Åkerbyvägen 92. Fyra träningspass per vecka - med utbildad instruktör - står till medlemmarnas förfogande som en del i föreningens fritidsverksamhet.

ÖVERNATTNINGSRUM: Finns.

HOBBYLOKAL: finns på Åkerbyvägen 94. Lokalen är utrustad med hyvelbänkar och arbetsbänkar samt verktygsskåp och städredskap. Verktyg får man ta med själv.

BOKCAFÉ: Föreningen har eget uppskattat bokcafé

STUDIE- & FRITIDSVERKSAMHET: Brf Storstugan har en omfattande studie- och fritidsverksamhet

FÖRSÄKRING: Föreningen håller med bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

ÖVRIGA BRF-AGFITER: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på ca 1.110 kr samt en pantsättningsavgift om ca 440 kr av den som pantsätter lägenheten.

MEDLEMSKAP: Medlemskap i HSB behövs inte längre.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

704

Antal lokaler i föreningen

11

Renoveringar

Kommande/Gjorda renoveringar
- Stambyte genomfört 2007
- Hissrenovering, 2015/2016
- Fönsterbyte, 2015
- Byte radiatorer 2019

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen accepterar delat ägande.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger gården och parkeringen.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

450 kr

Om området

Täby Centrum

Ett område där du har allt inom några hundra meter - Täby C, bussar mot Danderyds Sjukhus, Roslagsbanan, Sportcentrum, stora grönområden och Ensta Krog friluftsgård.

Kommunikation

Kommunikationerna är ypperliga med Roslagsbanan - 2 st hållplatser Täby Centrum och Galoppfältet - som går mot Stockholm och Österåker. Vill du mot Vallentuna finns hållplatsen Tibble eller Ensta inom 500 m - 1 km. Bussar mot Danderyds Sjukhus går från Tibbleskolan vid Täby C. Vid busstorget vid Täby C stannar bl a bussar mot Näsby Park, Hägernäs. Skarpäng och Erikslund.

Närservice

Täby Centrum finns som mest några minuters gångväg från bostäderna. Det är ett av Stockholms största köpcentrum. Närmsta SKOLA är Byängsskolan, åk 0-9, i nordöstra änden av området. Det finns 3 gymnasieskolor (Tibble fristående gymnasium, Åva gymnasium och Täby Enskilda gymnasium) i närheten med ett utbud som täcker in de flesta inriktningar. Flertalet DAGHEM finns inom området. För mer information gå in på Täby Kommuns hemsida www.taby.se.

Karta

Hör av dig till Pernilla Darin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad