Värngränd 4

Bilder

  • Såld!

Värngränd 4 , Gribbylund , Täby

Välkommen till detta hemtrevliga ljusa hus med plats för alla! Gott om utrymme för fest, lek och hobbies. Här kan alla trivas tillsammans i de många sällskapsutrymmena. Matrummet är något utöver det vanliga där många personer kan äta och umgås tillsammans. Vill man vara mer för sig själv så finns det 5 sovrum och hobbyrum. Vackra detaljer finns i huset, såsom murad öppen spis, vacker rutmönstrad ekparkett och många fönster för fina ljusinsläpp. I den västra gaveln på entréplanet har säljarna inrättat ett generationsboende med kök, allrum, sovrum och badrum. Källarplanet är välplanerat med ingång utifrån för lättare access till bl a hobbyrummet, tvättstugan med dusch och gillestugan. Gott om förrådsmöjligheter. Bergvärme är redan installerat. Uppvuxen tomt med härligt solläge med sol från förmiddag till en bit in på kvällen. Njut av trädgården och vädret, antingen på uteplatsen som delvis är under tak eller i skuggan under den vackra lönnen. Kvällssolen njuter du bäst av i en stol på gräsmattan på entrésidan. Lugnt läge i slutet av en återvändsgata. Flera bussar inom ca 400-500 m, dels på Furuvägen, dels på Gribbylundsvägen. Bussarna går mot Täby C och Danderyd alternativt Arninge. Du når Myrängsskolan och Löttingelundsskolan på ca 5-10 minuters promenad. Flera daghem finns i närområdet. Gå in på taby.se för mer information. Kontakta mäklaren för att få tillgång till besiktningsprotokollet.

200 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
200 kvm
Biarea:
139 kvm
Tomtarea:
1 405 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
2 716 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

200 kvm

Biarea

139 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉPLAN

om ca 130 kvm.

Entréhall

med hatthylla för ytterkläder. Linoleummatta på golvet och målade väggar.

Kök 1

med matplats för ca 6-7 personer. Inredningen består av skåp med vita luckor, rostfri diskho och bänkskivor i trä. Den maskinella utrustningen består av spis med keramikhäll och ugn (ca 5 år), fläkt, diskmaskin (Miele ca 15 år), hel kyl (ca 5 år) samt hel frys (ca 15 år). Furugolv och tapeter på väggarna.

Vardagsrum

i öppen planlösning mot matrummet. Ljust med många fönster åt både söder och norr. Extra hemtrevligt blir rummet med en brasa i den öppna spisen som kan ses i hela rummet och från matrummet. Rutmönstrad parkettgolv och målad väv på väggarna.

Matrum

i öppen planlösning mot vardagsrummet och i direkt anslutning till köket. Rummet är som gjort för att duka långbord så att många personer kan äta och umgås tillsammans. Och ett extra plus är att du kan se den öppna spisen i vardagsrummet även härifrån. Rutmönstrad ekparkett på golvet och målad väv på väggarna. Utgången till uteplatsen finns här.

Gästtoalett

med toalett handfat och spegelskåp. Det är en våtrumsmatta på golvet och tapet på väggarna.

Badrum 1

inredd med toalett, bidé, handfat, väggfast skåp, spegel, badkar och fönster. Det finns även ett inbyggt skåp i väggen. Våtrumsmatta på golvet och våttapeter på väggarna.

Sovrum 1 / allrum

som är mycket ljust med flera fönster åt två väderstreck. Ursprungligen var detta rum 2 sovrum och det går lätt att återställa om så önskas. Det är ett furugolv och tapeter på väggarna.

Sovrum 2

med 3 inbyggda garderober. Det är ett furugolv och tapeter på väggarna.

Kök 2

var ursprungligen tänkt som en tvättstuga om huset saknade källare. Här har ägarna satt in ett kök så att de skapade ett generationsboende bestående av detta kök, sovrum 1 och 2. Inredningen består av skåp, rostfri diskho, liten kyl samt 2 kokplattor. Det är en linoleummatta på golvet och tapeter på väggarna.

Inre hall

med 1+2 inbyggda garderober. Det är ett furugolv.

ÖVRE PLAN

om ca 80 kvm.

Allrum

med 2 takfönster - ett åt vardera väderstreck för fint ljusinsläpp. Rymligt rum med gott om plats för lek och samvaro. Det är ett trägolv i furu och målade väggar.

Klädkammare 2

med draperi som dörr. Här finns hyllor och klädstång.

Badrum 2

som totalrenoverades 2015 med helkaklade väggar och klinkers med golvvärme på golvet. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt duschhörna med duschdörrar. Takfönster finns också. Våtrumsintyg finns.

Sovrum 3

tar upp hela västra gaveln. Det är ett furugolv och tapeter på väggarna. Det finns även en lucka till kattvinden i sovrummet.

Klädkammare 1

med linneskåp och klädstång.

Sovrum 4 och 5

finns i den östra gaveln. Ett av rummen har linoleummatta som ser ut som ett furugolv och målade väggar. Det andra sovrummet har ett trägolv och målade väggar. Båda rummen har lucka in till kattvinden.

KÄLLARPLAN

med en extra ingång utifrån för lättare access till alla bonusrum (hobbyrum, tvättstuga med dusch, gillestuga m.m.). Totalarea i källaren ca 130 kvm.

Gillestuga

är ett vinkelrum och är ett verkligt bonusrum med många användningsområdet såsom tonårsrum, biorum, pingisrum, lekrum m.m. Det är ett trägolv i furu och målade väggar.

Förråd 1

som är inredd med hyllor och garderob. Det är ett betonggolv och målade betongväggar.

Matkällare

med betonggolv och betongväggar. Inredd med hyllor.

Förråd 2 / WC

är ursprungligen en toalett men ägarna har monterat bort toaletten och handfatet och använder rummet som förråd.

Hobbyrum

med plats för alla möjliga aktiviteter. I nära praktisk anslutning finns en ingång / utgång. Det är ett betonggolv och målade betongväggar.

Tvättstuga / Badrum 3

som är en kombinerad tvättstuga och duschrum. Det finns också en oinredd bastu i direkt anslutning till rummet. Inredningen består av bänk med tvättho, tvättmaskin (ca 5 år), duschhörna med duschvägg samt hydrofor (pumpen till den egna brunnen). Det finns också en inbyggd garderob. Tvättstugan har ett betonggolv täckt med trätrall. Ingången / utgången till källaren finns alldeles intill rummet.

Pannrum

med både bergvärmepump med varmvattenberedare samt oljepanna och oljetank. Oljepannan används endast som stödvärme till bergvärmen när det är riktigt kallt på vintern. Oljepannan kan lätt konverteras till el-panna.

TV / Bredband

kan fås både genom antenn och fiber. Säljaren har ett abonnemang med Bahnhof idag till en kostnad av 717 kr / kvartal.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Bergvärme (-98)/ oljepanna

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 juni 2019
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Aluminium + träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Hortensian 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 22 900 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 1 700 kr
Övrigt: 6 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Säljaren gör av med ca 15.200 kwh el/år = ca 22.900 kr/år för uppvärmning och hushållsel. Kostnaden är omräknad till aktuellt dagspris inkl nätavgift. Posten övrigt avser inköp av olja ca 1/2 kbm / år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 405 000 kr, varav byggnadsvärde 2 203 000 kr

Summa pantbrev

830 500 kr

Tomt

Areal: 1 405 kvm

Tomtbeskrivning

Tomten är uppvuxen med bl a en vacker lönn. Du hittar alltid en plats i solen eller om du hellre vill sitta i skuggan på tomten! Lättskött tomt då den huvudsakligen består av gräsmattor, buskar och mer skogsliknande områden.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Fastigheten har även egen brunn som går att använda året om.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Hortensian GA:9
Inskrivning, Avtalsservitut villa, 23/163

Om området

Gribbylund

Gribbylund är ett område som huvudsakligen blev bebyggt under 1990-talet. Utmärkande för området är närheten till Rönningesjön med bl a 2 st utomhusbad - Ängsholmsbadet på Gribbylundssidan och badet vid Skavlötens friluftsgård som ligger på Rönninge sjöns nordöstra sida. Strandpromenaden på ca 6-7 km runt sjön är mycket använd. Vintertid plogas skridskobana och spår för längdskidor upp på Sjön. 4 H gården Rönningeby - även den på Rönningesjöns östra sida - är ett populärt utflyktsmål med bl a midsommarfirande och julmarknader.

Kommunikation

Området är mycket välförsett med BUSSAR. Busslinjer finns till Danderyds Sjukhus, Roslags Näsby, Täby C, Arninge, Täby Kyrkby, Vallentuna, Kista, Upplands Väsby samt nattbuss från Odenplan. Hållplatser finns på Armévägen/Furuvägen (605,609), Bergtorpsvägen (610, 684), Gribbylundsvägen (615, 695) och vid Löttingelund (524).

Närservice

GRIBBYLUNDS CENTRUM ligger i mitten av Gribbylund och har nyligen upprustats. Här finns mataffärer, restauranger m.m. Det finns flera SKOLOR i Gribbylund. I norra delen ligger Löttingelundsskolan åk 0-5, i den västra delen finns Myrängsskolan åk 0-5, samt i centrala Gribbylund finns Gribby Gårdsskolan åk 0-9.
BARNOMSORGEN är väl tillgodosedd med flera dagis i närområdet. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Karta

Hör av dig till Febe Thulin för mer information!

Febe Thulin

Febe Thulin

Täby

Vallentuna

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

0707-54 50 25

0707- 54 50 25

febe.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad