Svarvargatan 17, 1tr

Bilder

  • Såld!

Svarvargatan 17, 1tr , Kungsholmen Kungsholms Strand , Stockholm

Välkomna till Kungsholmens kanske bästa mini 2:a! Välplanerad lägenhet högt belägen över Karlbergskanalen med balkong i sydostläge och härlig förmiddagssol. Optimalt läge med närhet till både Fridhemsplans citypuls, fina promenadstråk längs vattnet samt ett stenkast från Hornsbergs Strand.

44 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 255 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
6
Byggår:
1932
Driftskostnad:
258 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Kungsholmens kanske bästa mini 2:a! Härlig möblerbar balkong i sydostläge med förmiddagssol och fantastisk vy Karlbergskanalen och dess härlig båtliv. Lägenheten har ett totalt insynsskyddat läge. Hela lägenheten går i samspelta nyanser och präglas av fina materialval. Bostadens sällskapsytor erbjuder en trevlig mötesplats för mingel och njutning. Stilrent och funktionellt kök med bra förvaring i skåp och lådor. Ett optimalt boende för dig som vill bo centralt men ändå lugnt samt med närhet till grönska, vatten och promenadstråk. I närheten finns ett bra utbud av restauranger, caféer och affärer vid Fridhemsplan.

Välkommen till en lägenhet att bli kär i.

Välkomnande ENTRÉHALL med god avhängningsmöjlighet av ytterkläder och skor. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv. Hallen bjuder på mycket bra förvaring i klädkammare. INRE HALLEN är lämplig som matplats. TIPS! Hit kan man flytta köket och på så sätt frigöra golvyta och skapa ett större sovrum.

Luftigt och lättmöblerat VARDAGSRUM med generöst fönsterparti som ger rummet ett härligt ljusinsläpp och utgång genom pardörrar ut till en underbar möblerbar BALKONG i sydostläge med frukostsol och fantastisk vy över Karlbergskanalen. Gott om plats för både soffgrupp med tv-hörna och en matplats för 2-4 personer om så önskas. Väggarna är vitmålade och på golvet fortsätter det vackra fiskbensmönstrade parkettgolvet. Vardagsrummet erbjuder en trevlig mötesplats för mingel och njutning som förlängs ut mot den fantastiska balkongen. Bra förvaring i klädkammare.

Stilrent och funktionellt KÖK. Vit köksinredning med mycket bra förvaring i skåp och lådor, vitt kakel ovan arbetsytorna. De vägghängda skåpen har underliggande spotlights för perfekt ljusbalans ovan en praktisk bänkskiva i grå laminat. Utrustningen består av en spishäll med ugn, fläkt och kyl och frys. Väggar målade i vitt och på golvet ligger furutiljor.

Rofyllt SOVRUM med ett ogenerat och lugnt läge mor Karlbergskanalen. Plats för säng samt plats för ytterligare förvaring om så önskas. Sovrummet får sitt härliga ljusinsläpp genom stort fönsterparti. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger furutiljor.

Stambytt och smakfull renoverat BADRUM. Helkaklat i vitt med grå del i duschen och på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme för extra komfort, vägghängd WC, spegel och tvättställ med underliggande kommod. Duschhörna med vikbara glasdörrar i glas. Vattenburen handdukstork och spotlights i tak.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 7, hiss finns

Avgift

2 255 kr

Driftskostnad

3 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 600 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,43%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1932

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

F med självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 mars 2018
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Isbrytaren 37

Förening

Namn

Brf Isbrytaren 37

Om föreningen

Brf Isbrytaren 37 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Isbrytaren 37 år 1987. Föreningen består av 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (för lägenhetsfördelning, se årsredovisning). Fastigheten, som uppfördes 1929, har arkitektoniska drag från både nyklassicism och funktionalism. Föreningen är lågt belånad samt äger marken fastigheten står på.

Under 2016 såldes råvinden varpå föreningen fick ett stort tillskott till kassan. För dessa pengar har stora upprustningsarbeten gjorts i källaren med uppfräschning av tvättstugan, nytt cykelrum samt iordningsställande av källarförråd. Per balansdagen (2018-12-31) finns ca 2 121 063 kr i likvida medel i föreningens kassa. Lån per kvm per balansdagen är låga, 3 607 kr/kvm.

Inga avgiftsförändringar är beslutade eller planerade i dagsläget. God ekonomi med stark kassa och låg belåning.

Ekonomisk förvaltning sköts av Hem och Fastighet, tog över from 1 jan 2019.

Ingår i månadsavgiftern: Värme, vatten. Varje lgh har tillgång till ett förråd i källaren. Obligatoriskt tillägg om 244kr/mån för tv/brdband/telefoni.

Antal lägenheter

37

TV och Bredband

Föreningen har en kollektiv anslutning med Telenor/Bredbandsbolaget där medlemmarna får bredband 100/100, grundutbud TV samt IP telefoni mot ett obligatoriskt tillägg om 244 kr/mån.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Gratis parkering mellan 19.00-07.00 på vardagar samt på helger.

Renoveringar

1989 - Ny hissmaskin
1993 - Nya VA stammar
2002 - Renovering av hissmaskin
2008 - Målning av yttertak
2010 - Installation av balkonger
2010 - Målning av fönster utvändigt
2011 - Renovering av kungsbalkonger, omputsning av fasad
2013 - OVK besiktning
2014 - Installation av värmekablar i stuprör
2015 - Värmesjustering, renovering av hissmaskineri
2016 - Klotterskydd av fasad, stamspolning, ommålning av räcken, ommålning av fönster, renovering av ytterdörr
2017 - Byte av tvättmaskin och torktumlare, byte av avloppsstammar i källaren, byggnation av nya källarförråd, renovering av yttertak, ommålning av tvättstuga.
2018 - Uppdatering av underhållsplan
2018 - Energideklaration
2018 - OVK-besiktning
2018 - Radonmätning (mätningar genomförda. Inga mätningar över gränsvärde)
2018 - Anticimex genomgång av våtutrymmen
2019 - Renovering av trapphus (pågår)
Kommande arbeten:
2019 - Byte av stamregleringsventiler i värmesystemet
2019 - Uppdatering underhållsplan
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2034.

Ekonomi

Sänkning från 1 jan 2019 kommunicerad till medlemmar. Ny avgift 615kr/m2 boarea och år (sänkning ca 9%) Sänktes också tidigare 4% 1 jan 2018

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande makar/registrerade partners/sambos, kan neka tillträde om ej permanentboende. Föreningen godkänner inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen består av cykelförråd, tvättstuga med samt källarförråd.

Om området

Kungsholmen Kungsholms Strand

Fastigheten är belägen alldeles invid vackra Karlbergskanalen med härliga promenad- och joggingstråk. Här bor man mycket centralt med Fridhemsplans citypuls bara någon minut bort. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan erbjuder ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker. Ta en bit mat på Matkonsulatet eller AG och varför inte avsluta med en glass på FRYST. Nyetablerade området Hornsbergs Strand med bra badbryggor och restauranger finns en kort promenad bort. Läget är också optimalt för den som vill ha närhet till trendiga Rörstrandsgatan med sitt trevliga utbud av restauranger och butiker.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4), buss 59 stannar på Kungsholms Strand. För den som pendlar ligger Karlbergs station bara en kort promenad bort.

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer. För den aktive finns ett flertal gym i närheten. Vid Karlberg ligger även löparspår och hinderbana.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Javier Basile Leon för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad