Bergsgatan 20, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Bergsgatan 20, 2 tr , Kungsholmen Nedre , Stockholm

På attraktiv adress finner vi denna trivsamma och välplanerade 3a med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. Väl tilltagen takhöjd med takstuckatur, dörröverstycken, originalgolv och höga golvsocklar ger lägenheten dess charm och karaktär. Lägenheten kan stoltsera med en härlig balkong mot föreningens lummiga innergård och en fungerande öppen spis i vardagsrummet en härlig karaktär. Här finner vi både badrum och gott om förvaringsmöjligheter i lägenheten samt även väldigt generöst förråd på vinden. Välskött och stabil förening med de tunga renoveringarna bakom sig. Bostaden är belägen på en lugn gata i trevliga kvarter med gott om restauranger, caféer och butiker. Bra kommunikationer med blå T-bana och flertalet bussar samt promenadavstånd till city.

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 063 kr inkl. värme, VA, kabel-TV Betalas kvartalsvis
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1201
Byggår:
1889
Driftskostnad:
913 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

På attraktiv adress finner vi denna trivsamma och välplanerade 3a med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. Väl tilltagen takhöjd med takstuckatur, originalgolv och höga golvsocklar ger lägenheten dess charm och karaktär. Lägenheten kan stoltsera med en härlig balkong mot föreningens lummiga innergård och en fungerande öppen spis i vardagsrummet en härlig karaktär. Här finner vi både badrum och gott om förvaringsmöjligheter i lägenheten samt även väldigt generöst vindförråd. Välskött och stabil förening med de tunga renoveringarna bakom sig. Bostaden är belägen på en lugn gata i trevliga kvarter med gott om restauranger, caféer och butiker. Läget är i allra högsta grad eftertraktat, dels med den omedelbara närheten till city och dels med Kungsholmens lummiga och trevliga promenadstråk och grönområden direkt utanför dörren samt bra kommunikationer med blå T-bana och flertalet bussar samt promenadavstånd till city.

HALL:
Genom säkerhetsdörr kliver ni in i denna välkomnande hall som sammanbinder lägenheten på ett trivsamt sätt. Plats för ytterkläder direkt till höger. Genomgående bra skick och harmoniska färgval.

VARDAGSRUM
Trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från två stora fönster. Lättmöblerade ytor med plats för både soffgrupp och matbord. Den härliga öppna spisen(fungerande) och de bevarade sekelskiftesdetaljerna som höga socklar, takstuckaturer som generösa takhöjd (ca 3,30 m) ger rummet dess vackra karaktär. Vardagsrummet är en öppen och trevlig mötesplats för mingel, representation och njutning. Vitmålade väggar och vackert fiskbensmönstrat parkettgolv.

KÖK
Väldisponerat och elegant kök med vit skåpinredning som går i god stil med resten av bostaden. Spotlights under överskåpen för att perfekt ljusbalans. Full maskinell utrustning i form av gashäll/ugn(, fläkt, integrerad kyl/frys, diskmaskin samt tvättmaskin. Arbetsbänk i vit corian och ovan arbetsytorna pryds väggarna av mörk kakel Bra förvaring förvaring i skåp och lådor upp till tak. Här ryms en mindre matplats.

SOVRUM 1
Rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finner vi utgången till lägenhetens härliga BALKONG mot den lummiga innergården.
Garderober samt rymlig klädkammare ger bra förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 2
Rum som idag disponeras som barnrum. Även här bevarade sekelskiftesdetaljer som fina golv och takstuckatur.

BADRUM
Fräsch badrum med stilrena materialval. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Infälld spegel, handfat med underliggande kommod, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork och spotlights i tak.

ÖVRIGT
Till lägenheten tillhör ett generöst vindsförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 063 kr inkl. värme, VA, kabel-TV Betalas kvartalsvis

Driftskostnad

10 964 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 583 kr
Försäkring: 3 129 kr
Övrigt: 3 252 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

8,872%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1889

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 maj 2009
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Smaragden 4

Förening

Namn

Brf Smaragdberget

Om föreningen

Fastigheten byggdes 1889 och förvärvades 1983. Det finns 17 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningens totalyta är 913 kvm, varav 796 kvm utgör lägenhetsyta och 117 kvm utgör lokalyta.

Möjlighet till delat ägande finns. Möjlighet till uthyrning finns efter överenskommelse med styrelsen. Juridisk person godkännes ej.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (ca 1 100 kr). Pantsättningsavgift 444 kr. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad (inkl skadedjursförsäkring) genom Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga och cykelförråd. Vinden nyttjas till förråd till lägenheterna.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

17

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-TV (basutbud) och bredband 200/10 Mbit/s ingår i avgiften. Leverantör ComHem.

Renoveringar

Stamspolning i kök och badrum 2019
Fasadrenovering 2018
Stuprör mot Bergsgatan samt stuprör mot gård byttes ut 2018
Tvättstugan renoverades 2017
Hyreslägenheten renoverades 2016
Hissrenovering 2015
Fönsterrenovering (målning utvändigt) 2015
Trapphusrenovering 2014
Ny tvättmaskin och torkskåp till tvättstugan 2014
Besiktning av samtliga bostadsrätter för att kontrollera skick, brandskydd och installationer 2013 Gårdsmur renoverad 2013
Värmeslingor (för att minska problem med istappsbildning) har installerats 2013
Takrenovering 2012
Tvättstugan renoverades 2006
Hissens motor byttes ut 2003
Fönster byttes ut till 3-glas 1996
Stambyte i badrum och kök 1983-1996
Elstigarna byttes 1987-1988

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Kungsholmen Nedre

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Javier Basile Leon för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad