Alströmergatan 32 P, 1tr

Bilder

  • Såld!

Alströmergatan 32 P, 1tr , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Kanske den bästa planlösning i populära Brf Färjan. Bostaden bjuder på genomgående gott skick, vackra furutiljor och generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Mycket stabil förening med god ekonomi och låga avgifter.

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 091 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud) & 0,5Mbit bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
239
Byggår:
1932
Driftskostnad:
475 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Optimalt planerad 2:a i populär förening. Bostaden bjuder på genomgående gott skick, vackra golv och generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Den genomtänkta planlösningen med väl avvägd balans mellan goda sällskapsytor, lättmöblerade rum och bra förvaring gör detta till ett boende utöver det vanliga. Bostaden bjuder på rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Funktionellt kök med bra förvaring och vardagsrummet rymmer både en rejäl soffgrupp samt matplats för 4-6 personer. Mycket stabil förening med god ekonomi och låga avgifter.

Välkommen till en lägenhet att bli kär i.

Välkomnande HALL med plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusmålade och golvet ligger ett praktiskt klinkergolv. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

Trivsamt VARDAGSRUM med lättmöblerade ytor och gott om utrymme för både soffgrupp och matplats. Fint ljusinsläpp från stort fyrdelat fönsterparti. Väggarna är målade i ljusgrå nyans och på golvet ligger ett vackert furugolv.

Rymligt KÖK med gott om förvaring i skåp och lådor. Köket är utrustat med spishäll, diskmaskin, välplacerad ugn och micro, fläkt, kyl/frys i rostfritt utförande. Arbetsbänk i laminat.

Rofyllt SOVRUM med ett generöst tredelat fönsterparti. Här finns gott om plats för dubbelsäng, förvaring rymlig platsbyggd garderob samt ytterligare förvaring i garderobsvägg. Väggarna är målade i en petroleumblå nyans och på golvet ligger ett vackert furugolv.

Stambytt BADRUM med duschhörna, tvättmaskin, tvättställ, skåp med spegel och handdukstork. Vitkaklade väggar med blå dekorrand och på golvet ligger en grå våtrumsmatta.

Sammantaget en mycket trevlig och väldisponerad bostad som passar utmärkt för såväl en som två personer. Det skyddade läget skapar ett rofyllt boende i attraktiva kvarter. Natursköna promenader längs med Karlbergskanalen och pulsen vid Fridhemsplan med dess stora utbud av shopping, restauranger, caféer och flertalet kommunikationer nås med några minuters promenadavstånd.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 091 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud) & 0,5Mbit bredband

Driftskostnad

5 707 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 207 kr
Övrigt: 3 000 kr

Andel i föreningen

0,2373%

Andel av årsavgiften

0,2373%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1932 ombyggnad löpande

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Kabel TV via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Bredbandsbolaget, 0,5Mbit ingår i avgiften och 100 Mbit kan köpas till för c:a 170 kr/m. Hushållsel debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgifterna då Brf har upphandlat detta centralt för att få en ekonomiskt fördelaktig lösning. Cykelförråd, övernattningslägenheter, barnvagnsförråd och hobbylokal finns.

Fastighetsbeteckning

kv Färjan 10

Förening

Namn

HSB:s Brf Färjan

Om föreningen

Brf Färjan bildades 1929 och är en populär och välskött förening som bl a fått pris för Stockholms finaste innegård - stora gården Alströmergatan 32. Även till hörnhuset vid Igeldammsgatan 14/Alströmergatan 51 hör en mindre gård. Föreningen består av 490 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt och 42 stycken kommersiella lokaler som inbringar bra med pengar till föreningen som har en mycket stabil ekonomi. Föreningen äger marken.

Man måste äga minst 10% för att få bo i lägenheten.

Hushållsel debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgifterna.

För närvarande finns det, enligt föreningens hemsida, inga beslut på att ändra årsavgiften.

Överlåtelseavgift 2019 är 1163:- (betalas av säljaren)
Pantavgift 2019 är 465 kr och läggs på den boendes avi nästkommande kvartal.

För mer information se föreningens hemsida; www.hsb.se/stockholm/farjan

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

490

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Kabel TV: Ingår i månadsavgiften (analogt/digitalt basutbud).
Bredband: Föreningen har ett förmånligt avtal med Telenor vilket sänker priset för användarna ju fler som ansluter sig. I dagsläget ligger priset för 250/100 mbits lina på ca 130 kr/mån, om alla går med blir priset 120 kr/mån. Normalpris för denna tjänst är 379 kr/mån. Som bonus ingår även fri IP-telefoni. Bredband faktureras kvartalsvis på månadsavin, vid uppsägning av bredband ska detta göras innan 1a mars, 1a juni, 1a september eller 1a december för att undvika kostnadsansvar i ytterligare ett kvartal. Om nästa ägare övertar tjänsten; ring Telenor och reglera kostnaden vid försäljning, i likhet med elen.

Parkering

Det finns garageplatser (17 st) på adressen Alströmergatan 51 (ca 1300 kr/mån) och garageboxar(14 st) på Svarvargatan 6-8 (ca 2200 kr/mån). Till dessa är det för närvarande kö.

Renoveringar

Föreningens fastigheter (Dykaren 29, Färjan 10 och Färjan 11) är K-märkta och renoverade löpande.
1973 byttes köksstammar.
1993-94 byttes badrumsstammar och el-stigare samt elcentraler.
2002 samt 2011 renoverades delar av fasad och tak.
2008 så utfördes fönstermålning i föreningen.
2009-2010 så renoverades fasad mot den stora innergården.
2013 så utfördes ventilationskontroll.
2014-2015 skedde målning av samtliga trapphus.
2016 Byte av undercentral.
2017 Hissarna i 32A byttes.
2018 Hissarna i Dykaren 29 renoverades och taket lades om. Stamspolning av köksstammarna i Färjan, (Dykaren har gjorts nyligen).
2019 OVK, radonmätning och energideklaration. Hissarna i G och I (i) renoverades. Lägenheter byggda på vinden i Dykaren 29, projektet färdigt och lägenheterna är sålda.

Kommande renoveringar:
2019 Stamledningen under hela Färjan 2019 (påverkar inte boende särskilt mycket).

Ekonomi

Säljaren betalar s k överlåtelseavgift och pantsättaren (köparen) betalar pantsättningsavgift.

Styrelsen har under hösten 2018 beslutat om en amortering om 10 miljoner av föreningens lån vilket påverkar våra räntekostnader kommande år och ger oss mer utrymme kassaflödesmässigt.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

3-fas el finns framdraget till varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen:
-Garage.
-7 st tvättstugor (19 tvättmaskiner).
-Cykelförråd.
-Hobbyrum.
-Föreningslokal.
-Två övernattningslägenheter som kan hyras. Den ena lägenheten har 4-6 sovplatser, litet pentry för lättare matlagning samt två toaletter och två duschar. Den andra lägenheten har 3 sovplatser.
-Innergård med grillplats, fontän, fruktträd, bärbuskar, lekplats m.m.

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Javier Basile Leon för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad