Wargentinsgatan 7, vån 4

Bilder

  • Såld!

Wargentinsgatan 7, vån 4 , Kungsholmen Rådhuset , Stockholm

Välkomna till denna underbara tvåa med BALKONG och högt läge i fastigheten. Bostaden är optimalt planerad med väldisponerade ytor. Skicket är gott och här bjuds på härlig funkischarm.
Populär Brf invid restaurangtäta Rådhusområdet samt närhet till kommunikationer via T-bana Rådhuset och flertalet busslinjer.

43,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 538 kr inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband (100 mbit)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
43,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1932
Driftskostnad:
241 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

43,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna optimalt planerade bostad med balkong i högt fritt läge. Lägenheten upplevs som ljus och rymlig med trevliga samt genomtänkta rumsindelningar. Här bjuds på härlig funkischarm med generös takhöjd, genomgående furugolv och stora fönsterpartier. Lugnt belägen nära det restaurangtäta området kring Rådhuset samt nära till all tänkbar service runt Fridhemsplan. Attraktiv förening med grönskande innergård, två bastu, festlokal och ett flertal tvättstugor. Närhet till kommunikationer via T-bana (Rådhuset altFridhemplan) samt flertalet busslinjer.

Välkomnande HALL med goda avhängningsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett furugolv. I den inre hallen finns två generösa platsbyggda garderober samt ytterligare en platsbyggd garderob mot köket, samtliga garderober har rymliga överskåp. Hallen upplevs som luftig och öppnar upp mot vardagsrummet på ett härligt sätt.

Trivsamt VARDAGSRUM med lättmöblerade ytor och gott om utrymme för både soffgrupp och matplats. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Även här är väggarna målade i vitt och på golvet fortsätter det vackra furugolvet.

Stort och funktionellt KÖK med vit skåpinredning, belysning under skåp för bättre ljusbalans, vitt kakel ovan arbetsytor och en bänk i rostfritt samt massiv ek. Utrustningen består av spishäll med ugn, fullstor kyl och frys samt fläkt. Naturligt ljusinsläpp får man genom ett fönsterparti i skiljevägg mellan kök och sovrum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vackert furugolv

Rymligt SOVRUM med vita väggar och fint furugolvgolv. Här ryms en dubbelsäng och förvaringsmöbler om så önskas. Vackra pardörrar öppnar upp mot en mysig BALKONG högt upp i huset som bjuder på härlig förmiddagssol. Här finns gott om plats för sittmöbler och växter.

Stambytt BADRUM med vitt kakel med en dekorrand och på golvet ligger ljusblå våtrumsmatta. WC, tvättställ, duschhörna, toppmatad tvättmaskin, spegelskåp och handduksvärmare.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

2 538 kr inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband (100 mbit)

Driftskostnad

2 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 400 kr

Andel i föreningen

0,27487%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1932

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2010
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Smultronet 5

Förening

Namn

Brf Järnvägsmannen

Om föreningen

Föreningen bildades 1929 och består av 4 hus med 416 bostadsrätter samt 23 lokaler med adress Kungsholmsgatan 42-54, Celsiusgatan 2-8 och Wargentinsgatan 1-7. Det äldsta huset är byggt 1901 och de övriga tre husen stod färdiga 1933. Brf Järnvägsmannen är en mycket populär förening med god ekonomi, avgiftssänkning på 5% genomfördes 1:a April 2016. Trevlig nyanlagd innergård och gemensamma utrymmen finns att nyttja för medlemmarna. Föreningen är äkta och äger marken som husen står på. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen har en underhållsplan som revideras årligen och medel avsätts för framtida underhåll. Extra källarförråd finns att hyra för 250 kr/månad, kösystem tillämpas. Det finns möjlighet att hyra garageplats och för närvarande är kostnaden 2250 kr i månaden. Bilentrén till garaget är från Celsiusgatan. Kösystem tillämpas.

Glas-, wellpapp, pappersåtervinning samt grovsoprum. Möjlighet att kasta matavfall separat, för omvandling till biogas.

Se även föreningens mycket informativa hemsida för mer information (se även dokument och länkar) http://www.jarnvagsmannen.org/

int ca 5000´

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

416

Antal lokaler i föreningen

23

TV och Bredband

TV: ansluten till kabelnät via ComHem. Utökat grundutbud.
Internet: bredband via Ownit, 100/100 Mbit/s. Föreningen är gruppansluten till en kostnad av 65kr/månad och lägenhet som ingår i månadsavgiften. Möjlighet att komplettera med IP-telefon till rabatterat pris.

Parkering

Föreningen har precis tagit över förvaltningen av garaget i källaren och kommer på sikt bli tillgängligt i sin helhet för de boende. F.n sköts uthyrning av Parkando.

Renoveringar

1991-1993: Stambyte av VA och el, målning av samtliga trapphus samt renovering av ventilationsanläggningar.
1996-1999: Renovering av samtliga tak och nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2001: Spolning av avloppsstammarna i funkishusen, 6 tvättmaskiner byttes ut och installation av bredband.
2004: Inköp av 6 nya torktumlare.
2005: Inköp av 9 nya tvättmaskiner.
2006-2007: Spolning av samtliga avloppsstammar och målning av alla fönster utom de mot gården vid Kungsholmsgatan.
2008: Renovering av tvättstugorna. Man bytte ut alla torkskåp och torktumlare, alla tvättmaskiner i de obokningsbara tvättstugorna samt två av torkaggregaten i torkrummen.
2009-2010: Fasadrenovering av funkishusen.
2012: Gruppanslutning till 100/100 Mbit bredband som levereras av Ownit
2014: Färdigställande av relax och bastu
2013: Ny innergård, renoverade bastuanläggningar.
2016-17: Ommålning av trapphus
2017: Fönsterrenovering

Ekonomi

2016 sänktes avgiften med 5%
Föreningen debiterar säljaren en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp
Föreningen debiterar pantsättaren en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

I föreningen finns 5 bokningsbara tvättstugor och 2 ej bokningsbara. Bastur, föreningslokal med plats för 40-50 gäster, mattpiskrum, barnvagnsförråd och flera cykelförråd. Till lägenheten hör ett vindsförråd och möjlighet finns att hyra källarförråd

Om området

Kungsholmen Rådhuset

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Javier Basile Leon för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad