Pipersgatan 6

Bilder

  • Såld!

Pipersgatan 6 , Kungsholmen Nedre , Stockholm

Med attraktiv adress i hjärtat av Kungsholmen ligger denna vackra sekelskiftestrea. Lägenheten har ett ostört läge med en väldisponerad och genomgående planlösning. Bostaden är i behov av renovering så här finns chansen att forma sin drömbostad. Bygglov finns för dörrar ut mot föreningens mysiga innergård. Många tidstypiska detaljer finns bevarade, bl.a. tre kakelugnar, stuckatur, snickerier och trägolv. Den höga takhöjden ger bostaden en fantastisk rymd. Möjlighet finns att bygga om lägenheten till en 4a.
Stabil förening med god ekonomi. Omedelbar närhet till ett brett utbud av restauranger, butiker, caféer, kommunikationer, skolor och förskolor, både på Kungsholmen och i Vasastan. Även närhet till vackra Barnhusviken och grönskande parker

105 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 271 kr inkl VA, bredband och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
105 kvm
Våning:
1/2, hiss finns
Byggår:
1907
Driftskostnad:
1 013 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

105 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläder. Ingång till två rymliga och inbyggda garderober som erbjuder generöst med förvaring. Klinkergolv och ljust tapetserade väggar.

Kök

Rymligt kök med gott om arbetsyta och skåpsförvaring. Två fönster i fil vilket ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för ett stort matbord och även annan möblering för den som önskar. Köket är utrustat med spis med gashäll och varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och en kyl/frys. Kakelugn som fungerar att elda i. Trägolv och ljust tapetserade väggar.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum som utan problem rymmer soffgrupp och annan möblering. Kakelugn som fungerar att elda i. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti som föreningens mysiga innergård. Bygglov finns här för att sätta in dörrar och öppna upp mot innergården. Trägolv och ljust tapetserade väggar.

Serveringsgång

Från vardagsrummet löper en serveringssgång med ett stort bevarat serveringsskåp som täcker den ena väggen. Från denna gång nås lägenhetens båda sovrum, badrum och även gäst-toaletten. Trägolv och ljust målade väggar.

Sovrum 1

Trivsamt sovrum som ligger med ostört läge mot föreningens innergård. Plats för stor säng och förvaring. Kakelugn som fungerar att elda i. Trägolv och ljust tapetserade väggar.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum ligger även det med ostört läge mot föreningens innergård. Detta rum har en egen utgång till trapphuset och köket var tidigare beläget här. Rummet har en bra storlek med gott om plats för säng och skrivbord. Ingång till en rymlig garderob som erbjuder generöst med förvaring. Plastmatta på golvet och ljust målade väggar.

Badrum

Välplanerad badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Litet fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp. Dusch, handfat med kommod, WC och tvättmaskin.

Gäst-WC

Målade väggar och klinkergolv. WC och handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1/2 av 5, hiss finns

Avgift

3 271 kr inkl VA, bredband och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

12 167 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 367 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är angiven enligt schablon. För utförlig uppgift kontakta ansvarig mäklare.

Andel i föreningen

5,6555%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1907

Uppvärmning

Direkt El

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 februari 2009
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bananen 6

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Bananen 6

Om föreningen

Brf Bananen 6 registrerades år 1973 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten består av ett bostadshus med 16 medlemslägenheter samt två lokaler varav en bostadsrätt och en hyresrätt. Totalt omfattas fastigheten av 1351 kvm lägenhetsyta och 281 kvm lokalyta. Marken till fastigheten innehas med äganderätt. Föreningen är välskött och har en god ekonomi. Under senare år har flertalet omfattande renoveringar utförts så som upprustning av fasad, omläggning av tak, ny tvättstuga, montering av balkonger samt installation av hiss.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

16

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget.

Renoveringar

Utförda:
2013 - Renovering av innergård.
2014 - Fönsterrenovering.
2015 - Renovering av fasad, nytt tak och renovering källare.
2016 - Byte av avloppsrör i markplan källare, montering av balkonger. källarförråd samt ny tvättstuga.
2017 - Installation av hiss, fasadrenovering och ombyggnad av råvind till vindslägenheter

Planerade:
Installation av varmvattenberedare.

Ekonomi

Välskött förening med god ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Övrigt

Föreningen har en gemensam innergård och tvättstuga. Till föreningen hör även ett källarförråd.

Om området

Kungsholmen Nedre

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad