Lars Forssells gata 20, 5 tr

Bilder

  • Såld!

Lars Forssells gata 20, 5 tr , Kungsholmen Hornsbergs Strand , Stockholm

Med högt läge i huset ligger denna attraktiva 4:a med två balkonger, en som vetter mot föreningens gård och en där man kan glimta Ulvsundasjön. Planlösningen är väldisponerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre sovrum med bra storlek, badrum och gästtoalett. Ekonomiskt stabil förening som sänkt avgiften i flera omgångar samt har en populär förskola som hyresgäst. Garage finns med lediga platser.
Här bor du på lugn gata med närhet till allt vad Hornsbergs Strand kan erbjuda; glittrande vatten, mysiga restauranger, Lindhagens gallerian, förskolor, skolor och kommunikationer.

92,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 693 kr inkl värme, bredband och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92,5 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
2012-2015
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

92,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Stor garderob med skjutdörrar som erbjuder generöst med förvaring. Från hallen nås även lägenhetens förråd.

Kök

Stilrent kök med ljust gråa skåpluckor och bänkskiva i granit. Generöst med både arbetsyta och skåpsförvaring. Då köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet så finns det gott om plats för ett stort matbord. Det stora fönsterpartiet samt balkongdörren ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Utgång till en av balkongerna.

Balkong

Mysig balkong som ligger i solsäkert sydväst läge. Balkongen är stor och löper längs lägenhetens hela kortsida. Från balkongen kan man se ända ner mot Ulvsundasjön.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum ligger ostört beläget mot föreningens innergård. Rummet rymmer utan problem en dubbelsäng, nattduksbord och även extra förvaring. Stor garderob med skjutdörrar som erbjuder generöst med förvaring. Utgång till den andra balkongen.

Balkong

Stor balkong som vetter mot föreningens trivsamma innergård. Gott om plats för utemöbler, grill och planteringar.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum som också det är beläget med ostört läge mot föreningens innergård. Plats för säng och förvaring. En dubbelgarderob erbjuder förvaring.

Sovrum 3

Även detta sovrum är vetter mot föreningens innergård. Rummet rymmer en stor säng, nattduksbord och även skrivbord för den som önskar. En garderob och plats för ytterligare förvaring.

Badrum

Stort badrum med sandfärgat klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Badkar, handfat med kommod, spegelskåp, handukstork och WC. Både tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsyta ovan och väggfasta skåp som erbjuder förvaring.

Gästtoalett

Även detta rum har sandfärgat klinkergolv och vita helkaklade väggar. Handfat med kommod, spegelskåp och WC.

Lägenheten är i gott skick med parkett på golvet i kök, vardagsrum, sovrum, klädkammare och förråd. Alla väggar, sånär som på badrum och gästtoalett, är vitmålade.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Avgift

3 693 kr inkl värme, bredband och kabel-tv

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
VA: 1 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden är angiven enligt schablon för utförlig uppgift, kontakta ansvarig mäklare.

Andel i föreningen

0,4656%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2012-2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 maj 2017
Energiklass: -
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv. Leendet 1

Förening

Namn

Brf Västermalmsterrassen

Om föreningen

Brf Västermalmsterrassen består av 225 bostadsrätter och 8 lokaler, varav en förskola. Fastigheten färdigställs under 2014/15 med inflyttning från augusti 2014. Föreningen äger fastigheten och omfattar adresserna Lindhagensgatan 135-139B, Franzéngatan 75-77, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22. På innergården finns bänkar och bord för samvaro samt lekyta och cykelställ. Det finns även en bokningsbar pergola

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

225

Antal lokaler i föreningen

8

TV och Bredband

Bredband
Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.

Kabel-TV
Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften

Parkering

Det finns 158 bilplatser, varav 50 st är för elbilar. Det finns även ett antal handikapplatser och dubbelplatser. Avgift för garageplats är 2 081 kr (år 2018) för enkel- respektive 3 329 kr för dubbelplats. En dubbelplats innebär två parkeringsplatser där den ena platsen ligger innanför den yttre (dessa hyrs därför endast ut till en hyrestagare).

Renoveringar

2017
-Rustat upp gården (lekplats med studsmatta)
-28 nya förråd har byggts (hyrs månadsvis)
-50 elbilsplatser har förberetts i garaget.
-Automatiska dörröppnare installerade till cykelrum.

Ekonomi

Grundavgifterna är sänkta med nästan 30% sedan 2016. Detta är i linje med att både hålla så låga grundavgifter som möjligt och samtidigt hålla en fortsatt hög amorteringstakt.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut pantsättningsavgift. Avgiften är 1% av gällande prisbasbelopp (45 500 kr år 2018), dvs 455 kr.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp (45 500 kr år 2018), dvs 1 138 kr, som betalas av köparen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

El och vatten
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och varje lägenhet är utrustad med en individuell undermätare. Även kall- och varmvattenförbrukning mäts per lägenhet och debiteras bostadsrättshavaren. Debiteringen sker med fem månaders eftersläpning, dvs. på fakturan i juni debiteras den faktiska förbrukningen som skett under januari.

Om området

Kungsholmen Hornsbergs Strand

Välkommen till en av de nyaste stadsdelarna i Stockholm. Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område och en del av den nya stadsdelen Lindhagen, som vuxit fram. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Det nya området kommer att få en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picnic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar.
I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns flera förskolor i området, en ligger i föreningen, och även skolor varav den närmsta, Kristinebergsskolan, ligger ca 500 meter bort. Nära även till Kullaskolan, Stadshagsskolan, Stefanskolan och S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Gratis parkering mellan 19.00-07.00 på vardagar samt på helger.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad