Lindhagensgatan 139B, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Lindhagensgatan 139B, 2 tr , Kungsholmen Hornsbergs Strand , Stockholm

Välkommen till en av de kanske finaste 2:orna i området. Denna lägenhet har ett attraktivt hörnläge med ett generöst fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt ned mot Ulvsundasjön. Planlösningen är väldisponerad med stora och lättmöblerade rum och en mysig balkong med plats för utemöbler.
Mycket stabil förening med en ekonomi som är så bra att avgiften redan sänkts flera gånger. Med den senaste sänkningen under jan 2019 så har föreningen sänkt avgiften med 30% från grundavgiften 2016. Garage finns i huset.
Här bor du på en lugn gata med närhet till allt vad Hornsbergs Strand kan erbjuda; glittrande vatten, mysiga restauranger, Lindhagens galleria, och kommunikationer

67,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 828 kr inkl värme, bredband och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
206
Byggår:
2015
Driftskostnad:
506 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

67,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme att hänga av sig ytterkläder. Ingång till både en rymlig skjutdörrsgarderob och en stor klädkammare som erbjuder generöst med förvaring.

Kök

Stilrent kök med vita släta skåpluckor och stora kakelplattor med ett diskret mönster. Köket erbjuder generöst med både skåpsförvaring samt arbetsyta och är utrustat med spishäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin och en kyl/frys. Öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger gott om utrymme för ett stort matbord.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och även extra förvaring för den som önskar. Hörnläget gör att detta rum har generöst med fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och två nattduksbord. Två garderober med överskåp. Utgång till lägenhetens balkong.

Balkong

Mysig balkong med gott om plats för utemöbler och blommor.

Badrum

Välplanerat badrum med klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Infällda spotlights i taket och en snygg dörr med frostat glas. Badkar, handfat med kommod, spegelskåp och WC. Både tvättmaskin och torktumlare med bra arbetsbänk ovan. Vägghängda skåp som erbjuder generöst med förvaring.

Då huset fortfarande är så nytt så är lägenheten i mycket gott skick. När lägenhetens byggdes så gjordes dessutom materialval utöver vad som är standard vilket ger lägenheten en exklusiv känsla. Lägenheten har genomgående parkettgolv och vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 7, hiss finns

Avgift

2 828 kr inkl värme, bredband och kabel-tv

Driftskostnad

6 081 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 2 400 kr
Försäkring: 1 881 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,3593%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 maj 2017
Energiklass: -
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

kv. Leendet 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Västermalmsterrassen

Om föreningen

Brf Västermalmsterrassen består av 225 bostadsrätter och 8 lokaler, varav en förskola. Fastigheten färdigställs under 2014/15 med inflyttning från augusti 2014. Föreningen äger fastigheten och omfattar adresserna Lindhagensgatan 135-139B, Franzéngatan 75-77, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22. På innergården finns bänkar och bord för samvaro samt lekyta och cykelställ. Det finns även en bokningsbar pergola

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

225

Antal lokaler i föreningen

8

TV och Bredband

Bredband
Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.

Kabel-TV
Föreningen har IP-TV från Ownit, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften

Parkering

Det finns 158 bilplatser, varav 50 st är för elbilar. Det finns även ett antal handikapplatser och dubbelplatser. Avgift för garageplats är 2 081 kr (år 2018) för enkel- respektive 3 329 kr för dubbelplats. En dubbelplats innebär två parkeringsplatser där den ena platsen ligger innanför den yttre (dessa hyrs därför endast ut till en hyrestagare).

Renoveringar

2017
-Rustat upp gården (lekplats med studsmatta)
-28 nya förråd har byggts (hyrs månadsvis)
-50 elbilsplatser har förberetts i garaget.
-Automatiska dörröppnare installerade till cykelrum.

Ekonomi

Grundavgifterna är sänkta med nästan 30% sedan 2016. Detta är i linje med att både hålla så låga grundavgifter som möjligt och samtidigt hålla en fortsatt hög amorteringstakt.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut pantsättningsavgift. Avgiften är 1% av gällande prisbasbelopp (45 500 kr år 2018), dvs 455 kr.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp (45 500 kr år 2018), dvs 1 138 kr, som betalas av köparen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

El och vatten
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och varje lägenhet är utrustad med en individuell undermätare. Även kall- och varmvattenförbrukning mäts per lägenhet och debiteras bostadsrättshavaren. Debiteringen sker med fem månaders eftersläpning, dvs. på fakturan i juni debiteras den faktiska förbrukningen som skett under januari.

Om området

Kungsholmen Hornsbergs Strand

Välkommen till en av de nyaste stadsdelarna i Stockholm. Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område och en del av den nya stadsdelen Lindhagen, som vuxit fram. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Det nya området kommer att få en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picnic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad