Hantverkargatan 44, 2 tr

Bilder

Hantverkargatan 44, 2 tr , Kungsholmen Nedre , Stockholm

Magisk 3a som omsorgsfullt har renoverats till dagens höga standard. Modern funktion i samspråk med de bevarade sekelskiftesdetaljerna gör detta till ett hem att trivas i. Inget har lämnats åt slumpen utan lägenheten har genomgått en minutiös förvandling där ytor och smarta funktioner har optimerats. Vacker fiskbensparkett har lagts i hela lägenheten. Från sekelskiftesbutiken kommer samtliga lister, taklister, fönster- och dörrfoder, spanjoletter och dörrhandtag för att de ska smälta samman med fastighetens byggår. I samband med renoveringen höjdes det gamla innertaket, elen drogs om och frästes in. Uv-filter på samtliga fönster med nya fönsterbrädor i carreramarmor samt platsbyggda elementskydd. Nyrenoverat och stambytt badrum. En lägenhet som håller högsta tänkbara klass. Stabil förening med stora tillgångar i sina lokaler och dolda tillgångar i form av 11 st hyresbostadslägenheter.

59 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 950 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1884-1886

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Specialritat kök med luckor från superfront i harmonisk ljusgrå ton. Bänkskiva och stänkskydd i vacker carreramarmor och blandare och diskho från Tapwell. Fullt utrustat kök med integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Trivsam lägenhet med öppen, social planlösning mellan vardagsrum och kök och en naturlig matplats framför de stora fönstren.

Vardagsrum

Lättmöblerade ytor och smarta lösningar med el indraget i golvet med gömda uttag vid soffan. Längs väggen löper snygg förvaring med garderober från Superfront.

Sovrum 1

Rogivande sovrum med harmonisk färgsättning. Plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Även här garderober från Superfront.

Sovrum 2

Det mindre av de två sovrummen fungerar perfekt som arbetsrum eller barnrum.

Badrum

2019 blev stambytet klart och här finner vi ett nyrenoverat badrum med stilrena materialval. Blandare och dusch från Tapwell och kommod från Ballingslöv.

Magisk 3a som omsorgsfullt har renoverats till dagens höga standard. Modern funktion i samspråk med de bevarade sekelskiftesdetaljerna gör detta till ett hem att trivas i. Inget har lämnats åt slumpen utan lägenheten har genomgått en minutiös förvandling där ytor och smarta funktioner har optimerats. Vacker fiskbensparkett har lagts i hela lägenheten. Från sekelskiftesbutiken kommer samtliga lister, taklister, fönster- och dörrfoder, spanjoletter och dörrhandtag för att de ska smälta samman med fastighetens byggår. I samband med renoveringen höjdes det gamla innertaket, elen drogs om och frästes in. Uv-filter på samtliga fönster med nya fönsterbrädor i carreramarmor samt platsbyggda elementskydd. Nyrenoverat och stambytt badrum. En lägenhet som håller högsta tänkbara klass. Stabil förening med stora intäkter från sina hyreslokaler (ca 2,3 miljoner kr) och dolda tillgångar i form av 11 st hyresbostadslägenheter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

2 950 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

1,3834%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1884-1886 Oå 1971-1972

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 215 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

Brf Morellpilen

Om föreningen

Brf Morellpilen består av 84 lägenheter varav 72 är bostadsrätter och 12 st är hyresrätter ( dold tillgång ) samt 10 st hyreslokaler som ger mycket goda årliga intäkter. Föreningen klassas som en äkta förening och äger marken på adresserna Hantverkargatan 42-46 och Pilgatan 19 A-C.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

72

Antal hyresrätter

12

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Kabel-tv
Comhem. Basutbud ingår i avgiften

Internet
Varje medlem tecknar eget abonnemang. Styrelsen rekommenderar kort bindningstid eftersom vi ska se över internet till alla.

Parkering

Boendeparkering i området.

Renoveringar

2019 - Stambyte badrum
2018 - Nya postboxar, hissrenovering
2017 - Nya säkerhetsdörrar installerade
2015 - Godkänd OVK

Kommande renoveringar:
2019 Balkongbygge mot gård för vissa lägenheter.
Ommålning och erforderlig renovering av fönster inom ca 3 år.

Ekonomi

Årsavgift betalas månadsvis. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (comhem, basutbud) och källarförråd. Föreningen har inga planer på att höja avgiften.
Föreningen har försäkring hos Brandkontoret. Föreningen är fullvärdesförsäkrad och ansvarsförsäkring är tecknad för styrelsen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter samägande med närstående tex släktingar. Den som bor i lägenheten måste dock äga minst 10%.

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har en tvättstuga som är utrustad med fyra moderna tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp, ett torkrum samt en mangel.

TVÄTTSTUGA: Välutrustad tvättstuga finns med fyra moderna tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel.
Cykelrum
Föreningen har en mycket stor, fin innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Föreningen tillåter samägande med närstående tex släktingar. Den som bor i lägenheten måste dock äga minst 10%.

Läs mer på föreningens hemsida https://sites.google.com/a/restate.se/morellpilen/home

Om området

Kungsholmen Nedre

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anette Stridh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad