Kungsholms Hamnplan 3A, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Kungsholms Hamnplan 3A, 1 tr , Kungsholmen Nedre , Stockholm

På en av Kungsholmens attraktivaste adresser ligger denna bedårande sekelskiftesfyra. Bostaden är i gott skick med många vackra tidstypiska detaljer bevarade; fiskbensmönstrad parkett, plankgolv, snickerier, takrosetter och spröjsade fönster. Planlösningen är väldisponerad med stora fönster som ger bostaden ett fantastiskt ljusinsläpp. Hög takhöjd som ger en härlig rymd. Mycket stabil förening med låga avgifter. Bostaden har ett härligt läge nära vatten och trevliga promenadstråk. Även närhet till ett brett utbud av restauranger, butiker, kommunikationer samt skola och förskola.

119 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 855 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
119 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1911

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

119 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Redan innanför dörren slås man av den väl tilltagna takhöjden och möts av ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder och en garderob erbjuder generöst med förvaring. Vackert tidstypiskt plankgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1/allrum

Detta rum används idag som ett sällskapsrum men kan med fördel användas som sovrum. Gott om plats för en dubbelsäng och förvaring. Ett stort fönster som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Fiskbensmönstrad parkett på golvet, en tapetserad fondvägg och vitmålade väggar.

Vardagsrum/matsal

Fantastiskt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet ger, tillsammans med den väl tilltagna takhöjden, vardagsrummet en härlig rymd och atmosfär. Rummet är lättmöblerat. I ena hörnet står en vacker kakelugn som är fullt fungerande. Rummet har även vackra snickerier och en bevarad takrosett. I en list längst upp mot taket finns belysning. Fiskbensmönstrad parkett på golvet och väggar i två olika nyanser av vitt.

Sovrum 3

I anslutning till vardagsrummet ligger lägenhetens tredje sovrum med gott om plats för säng och även skrivbord för den som önskar. En garderobsvägg med skjutdörrar erbjuder generöst med förvaring. På golvet ligger en ljus heltäckningsmatta och väggarna är vitmålade.

Serveringsgång

Mellan vardagsrummet och köket ligger en charmig serveringsgång med ett bevarat serveringsskåp samt möjlighet till ytterligare förvaring. Vackert glasparti mot köket. Plankgolv och vitmålade väggar.

Kök

Stilrent kök med vita skåpluckor, vitrinskåp och en bänkskiva i trä. Vitt kakel ovan arbetsytan och infällda spotlights. I köket finns en igensatt köksingång som leder mot det gamla trapphuset. Denna yta används idag som skafferi. Naturlig matplats invid fönstret. Köket är utrustat med gashäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin -17 och en kyl/frys -16.

Sovrum 2

Detta sovrum ligger med ostört läge mot föreningens mysiga innergård. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Ingång till en rymlig klädkammare med fönster och även en inbyggd garderob så här finns generöst med förvaringsutrymmen. Plankgolv och vitmålade väggar.

Badrum 1

Badrum 1 nås från serveringsgången. Detta badrum är mycket rymligt. Lyxig yta ett trappsteg upp med bubbelbadkar, WC och handdukstork. Handfat med förvaring samt en kombinerat tvättmaskin/torktumlare inunder. Klinker med värme på golvet, vita kaklade väggar och en fondvägg bakom badkaret.

Badrum 2

Badrum 2 nås från hallen. Detta badrum är utrustat med en duschhörna, handfat med kommod och WC. Klinkergolv med värme på golvet och vita kaklade väggar med snygg mosaik i duschutrymmet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

3 855 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

2,12894%

Andel av årsavgiften

2,206%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1911

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Vattuormen 18

Övrigt

Till lägenheten hör idag två källarförråd.

Förening

Namn

Brf Pärmen

Om föreningen

Brf Pärmen förvärvade fastigheten år 2000 och består idag av 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningen bildades 1998 och är belägen på Kungsholms Hamnplan 3 och 3 A-C, Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten är uppförd 1911.

TV och Bredband

Kabel-TV och Internet levereras via ComHem där medlemmarna själva tecknar sina avtal.

Renoveringar

Fastigheten är i gott skick och stora renoveringar har sett ut enligt följande:
2017 - Underhållsmålning av fönster mot gatan.
2016 - Tak, hissar och gemensamma utrymmen renoverades.
2014 - Hisskorgarna renoverades.
2013 - Slutprotokoll på godkänd OVK, brandskyddskontroll och kamerabesiktning på eldstäder med rök- och avgaskanaler. Byte av frånluftsfläktar på taket.
2012 - Spolning av stammar.
2011 - Renovering av taket.
2008 - Uppdatering av värmesystemet
2007 - Målning av entréer
2000/2002 - Omfattande renoveringar med byte av stammar, elstammar, nya fasader, balkonger samt ommålning av trappuppgångar.

Kommande renoveringar:
2017 - Reparation av hissen i det högra gathuset, installation av LED-belysning på gården och OVK-arbeten.
2017/2018 - Stamspolning.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med endast 700 Tkr i lån. Vid årsskiftet 16/17 hade föreningen 2,5 Mkr i kassan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Övrigt

I fastigheten finns två moderna tvättstugor belägna i källarplan. Hissen går hela vägen ner i källarplan. - Cykel- och barnvagnsförråd når du via gården. - Föreningen har två gårdar där den ena kan liknas vid en italiensk piazza med grönskande planteringar, en porlande fontän samt flertalet sittplatser.

Om området

Kungsholmen Nedre

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00 och tillståndet är gratis. Gratis parkering mellan 17.00-09.00 på vardagar samt på helger.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad