Kristinebergsvägen 7, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Kristinebergsvägen 7, 2 tr , Kungsholmen Thorildsplan , Stockholm

Mycket ljus och välplanerad lägenhet med högt läge och fönster mot föreningens trivsamma innergård. Välbevarad 20-talscharm med vackra trägolv, serveringskåp och generös takhöjd. Välskött förening med mycket god ekonomi. Direkt närhet till Hornsbergs strand, Lindhagens galleria och tunnelbana.

42 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
1 990 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
3
Byggår:
1927
Driftskostnad:
625 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fina bostad med högt och insynsskyddat läge mot föreningens trevliga innergård. Mycket välplanerad med rymligt kök, väl tilltagen sovalkov, lättmöblerat vardagsrum och mycket goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Passar lika bra för en person som för ett par. Belägen i populära Brf Kalkonen med fina innergårdar och ett toppläge på Thorildsplan.

Hall:
Rymlig hall som välkomnar med vitmålade väggar och fint furugolv. Här finns en inbyggd garderob med möjlighet att använda som liten "tvättstuga" (förberett för installation av tvättmaskin/torktumlare, klinker på golvet). Gott om plats för avhängning och skoställ.

Badrum:
Fräscht badrum med klinkergolv med golvvärme och mosaikplattor på väggarna. Utrustat med WC, tvättställ med kommod och dusch (både takdusch och duschslang). Fint badrumsskåp med belysning.

Kök:
Ljust, härligt kök med generösa ytor och en matplats för 4-6 personer vid fönstret. Här bjuds på fin utsikt över den stora, grönskande gården. Stilrent med vit köksinredning, grå mosaik ovan arbetsytorna och mörka bänkskivor. Skafferi och serveringskåp finns kvar i originalutförande. Vitmålade väggar och fint furugolv. Utrustningen består av gasspis, fläktkåpa i rostfritt utförande, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

Vardagsrum:
Ljust och luftigt vardagsrum med trevlig, öppen planlösning mot köket. Fint ljusinsläpp från de vackra spröjsade fönstren. Vardagsrummet har delats av med en vägg för att få en avskild sovalkov. Man har satt glasbetong med en ljusslinga högst upp vilket göra att man får in lagom ljusinsläpp. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng och förvaring. Även här finns inbyggd garderob. Vita väggar och furutiljor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

1 990 kr inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

7 506 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 1 690 kr
Övrigt: 2 616 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrigt avser kostnad för gas.

Andel i föreningen

0,13152%

Andel av årsavgiften

0,152%

Tillträde

Omgående eller enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Kabel-tv: Lägenheten är ansluten till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Bredbandsanslutning via fiber (leverantör Bredbandsbolaget). Bredband går även att få genom ComHem. (Separat abonnemang krävs för bredband).
Förråd: Till lägenheten hör ett mycket rymligt vindsförråd.

Fastighetsbeteckning

Silverfasanen 6

Förening

Namn

Brf Kalkonen

Om föreningen

Brf Kalkonen är en av HSB:s äldsta och största föreningar. Den bildades 1926 och består av 7 fastigheter. Fastigheterna byggdes under åren 1926 - 1936. Arkitekt var Sven Wallander (han har även ritat delar av Röda Bergen och ena Kungstorget på Kungsgatan). Föreningen erbjuder trevliga gemensamma utrymmen såsom gästlägenheter, hobbylokal samt gemensam festlokal med bastu- och poolrum. De grönskande innergårdarna är väldigt uppskattade. Här finns sittgrupper, grillar och gott om plats att njuta av solen.

En välskött förening som förvaltas av HSB. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar för närvarande. Antalet delägare får vara högst två och minsta andel 25%. För mer info se föreningens årsredovisning och hemsida: www.kalkonen.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

550

Antal lokaler i föreningen

44

TV och Bredband

Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i din månadsavgift. Kontakta ComHem om du vill beställa fler kanaler eller andra kabel-tvtjänster. Bredbandsanslutning via fiber är framdraget till nästan alla lägenheter. I de fall det inte finns installerat är det lägenhetsägaren som får stå eventuell installationskostnad. Kostnaden för bredbandstjänsten står medlemmen själv för.

Parkering

Föreningen innehar inga parkeringsplatser. Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

Renoveringar

1974-75: Byte av VA-stammar i kök
1990-93: Byte av VA-stammar i badrum (i samband med detta renoverades samtliga badrum och elkablar m.m. byttes ut)
1995-96: Renovering av föreningens tvättstugor
2004: Byte av tvättmaskiner
2005: Byte av torktumlare
2008: Stamspolning
2009: Renovering av delar av taket
2010-11: Renovering av fönster och byte till energiglas, entrédörrar och gårdsdörrar
2013-15: Renovering av föreningens balkonger samt delar av fasaden.
Vindsutbyggnad diskuteras för närvarande för vissa medlemmar som har lägenheter i anslutning till torkvindar. Sådan utbyggnad och försäljning av vindsutrymme skulle ge bra tillskott i kassan för föreningen.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minst 25%

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

I föreningen finns även flertalet cykelrum, grovsoprum och 7 st. tvättstugor.

Om området

Kungsholmen Thorildsplan

Fastigheten är belägen i lugna och trivsamma kvarter. I området finns lekplatser och grönområden samt caféer och flera restauranger. På Lindhagensgatan finns en galleria med bland annat ICA Maxi, apotek och systembolag. I närheten finns också flera gym, såsom SATS och Friskis & Svettis. Närhet till natur och bad såsom Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och Fredhälls badklippor. Ca 10 minuters promenad till Fridhemsplans citypuls där ni finner ett stort urval av service, shopping, mysiga caféer och restauranger.

Lindhagen - en ny stadsdel: Det pågår en stor omvandling av nordvästra Kungsholmen, från Drottningholmsvägen i söder till Ulvsundasjön i norr. Det innefattar Kristinebergs slottspark i sydväst och sträcker sig en bra bit in i Stadshagen i öster. Här har det växt fram en ny spännande stadsdel med bland annat en strandpromenad, strandpark och stadspark, nya butiker, caféer och restauranger och grönområden.

Kommunikation

Ett kvarter från T-bana Thorildsplan (grön linje). Ca 5 minuters promenad till T-bana Stadshagen (blå linje).

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Anders Lindskog för mer information!

Anders Lindskog

Anders Lindskog

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0704-25 62 00

08-520 015 19

anders.lindskog@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte