Pär Lagerkvists Gata 6, 4 tr

Bilder

  • Såld!

Pär Lagerkvists Gata 6, 4 tr , Kungsholmen Hornsbergs Strand , Stockholm

Fyra trappor upp i huset ligger denna fina 3:a. Lägenheten har en mycket väldisponerad planlösning med en stor balkong i solsäkert sydvästläge. Omtyckt förening med förråd, gästlägenhet, bastu, en trivsam innergård och garage i huset som nås med hissen. Huset ligger en kort bit från Ulvsundasjön med glittrande vatten och trevliga bryggor. Närhet till ett brett utbud av restauranger, Lindhagensgallerian, bussar och tunnelbana.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 012 kr inkl. värme, VA och bredband 100 Mbit fiber (TV, Data och IP-Telefon)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
2008
Driftskostnad:
383 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Trivsam hall som bjuder dig in i bostaden. Gott om plats att hänga av ytterkläder och ingång till en rymlig klädkammare som erbjuder generöst med förvaring. Tåligt klinkergolv vid entrédörren och parkettgolv längre in.

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med utgång till lägenhetens balkong. Gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Balkong

Stor balkong med gott om plats för utemöbler. Trätrall på golvet. Då byggnaden mittemot nyttjas som kontor så är det ingen insyn alls på balkongen under helger och kvällar.

Kök

Stilrent kök med vita släta skåpluckor, en massiv bänkskiva i trä och vitt kakel ovan arbetsbänken. Generöst med skåpsförvaring och bänkyta. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin och en kyl/frys. Parkett på golvet.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum är lugnt beläget mot föreningens innergård. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Stor garderob med skjutdörrar som erbjuder generöst med förvaring. Parkettgolv, vitmålade väggar och en tapetserad fondvägg.

Sovrum 2

Lägenhetens andra rum ligger i anslutning till kök och vardagsrum. Rummet passar utmärkt som barnrum men även gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv, vitmålade väggar och en tapetserad fondvägg.

Badrum

Stilrent badrum med klinkergolv med värme och vita helkaklade väggar. Dusch med vikbara duschdörrar, handfat med kommod, WC och en tvättpelare. Bra förvaring i form av ett väggfast skåp och ett spegelskåp ovan handfatet.

Lägenheten är i genomgående mycket gott skick med en trivsam och väldisponerad planlösning. Genomgående gedigna material och ekparkett. Eluttag finns på balkongen. Antenn-, tele- och datauttag finns i alla rum och kök.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Avgift

4 012 kr inkl. värme, VA och bredband 100 Mbit fiber (TV, Data och IP-Telefon)

Driftskostnad

4 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är angiven enligt schablon.

Andel i föreningen

0,732%

Andel av årsavgiften

0,732%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 oktober 2012
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kv Eden

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bokat 14 november 9.00

Förening

Namn

Brf Eden

Om föreningen

Fastigheten uppfördes av JM 2008. Föreningen består av 121 bostadsrättslägenheter och två hyreslokaler; en lokal på 954 kvadratmeter samt en lokal på 257 kvadratmeter. Båda lokalerna nyttjas som förskola.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

121

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

I föreningens fastighet finns ett fastighetsnät från Telia installerat. Fastighetsnätet förser samtliga lägenheter med så kallad "triple-play" funktionalitet; internet, digital-tv och IP-telefoni. Genom en kopplingsstation i hallen i varje lägenhet kan de boende själva bestämma vilka tjänster som ska vara tillgängliga i de olika mediauttagen i lägenhetens olika rum. Kostnaden för detta är inkluderad i respektive lägenhets månadsavgift så ingen ytterligare avgift tillkommer.
Alla lägenheter har digital-tv med ett basutbud som i dagsläget omfattar följande kanaler:
SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12, SVT24/Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3 Sport, TV4 Film, TV4 Guld, MTV, Discovery Channel, National Geographic, Eurosport, TNT, TLC, Comedy Center, Acess TV, Investigation Discovery och NFL Network.
Det finns givetvis möjlighet att köpa ett mer omfattande kanalutbud om man så önskar. Kostnaden för detta faktureras respektive lägenhet.

Parkering

I föreningens garage finns 88 parkeringsplatser för bil, fem parkeringsplatser för motorcykel och 19 parkeringsplatser för scooter eller vespa. Garaget har fyra våningar. Garageplatser hyrs i första hand ut till föreningens medlemmar men föreningen kan även teckna hyresavtal med externa parter.

Bilplatserna kostar 1 200 eller 1 500 kr i månaden (beroende på storlek) för boende i föreningen. Motorcykel och scooter kostar 350 kr i månaden.

För information om lediga platser eller om du vill ställa dig i kö för att teckna hyresavtal för en garageplats, kontakta Apcoa Parking på telefon 08-556 306 70 eller via deras info@apcoa.se.

Ekonomi

Överlåtelse -pantsättningsavgifter tas ut enligt föreningens stadgar.

Föreningens ekonomi är mycket god och prognosen för kommande år är utmärkt. Styrelsen har under 2019 liksom under 2018 sänkt avgiften med 10%. Styrelsen har även som ambition att ytterligare sänka avgiften under kommande år, givet att de ekonomiska förutsättningarna kvarstår.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

I föreningen finns fyra gemensamma lokaler; en trivsam bastu med relax, en förenings-/festlokal, en gästlägenhet (200 kr/natt) och en tvättstuga. Till i stort sett samtliga lägenheter finns lägenhetsförråd i källaren. Ett flertal cykel- och barnvagnsförråd finns även i anslutning till trapphus och garage.
Se gärna föreningens hemsida för mer information; www.brfeden.se.

Om området

Kungsholmen Hornsbergs Strand

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad