Hornsbergs Strand 71, 7 tr

Bilder

Utgångspris

9 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Hornsbergs Strand 71, 7 tr , Kungsholmen Hornsbergs Strand , Stockholm

Högt upp i huset med ett ostört och insynsskyddat läge ligger denna fina 5:a med stora fönsterpartier mot glittrande vatten och lummig grönska. Lägenheten är idag planerad som en 4:a men det är lätt att sätta upp en vägg för att få till ytterligare ett sovrum. Bostaden har en väldisponerad planlösning med stora och ljusa rum samt två balkonger, en som vetter mot vattnet och en som vetter mot innergården. På detta våningsplan är takhöjden högre vilket i kombination med generösa fönsterpartier ger lägenheten en härlig rymd och ett fantastiskt ljusinsläpp.
Till lägenheten hör ett externt förråd och garage finns i huset. Här bor du på lugn gata med närhet till allt vad Hornsbergs Strand kan erbjuda; glittrande vatten, mysiga restauranger, Lindhagens gallerian, förskolor och kommunikationer

110 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 873 kr inkl värme, bredband och kabel-tv (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
110 kvm
Våning:
7, hiss finns
Byggår:
2012
Driftskostnad:
550 kr/månad
Utgångspris:
9 495 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Redan när man stiger in i bostaden slås man av lägenhetens höga takhöjd. Hallen är väldisponerad med en garderobsvägg som erbjuder generöst med förvaring. Från hallen nås även lägenhetens största klädkammare.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och även extra förvaring för den som önskar. Rummet har generösa fönsterpartier som vetter ut mot Ulvsundasjön med en makalös utsikt över glittrande vatten och lummig grönska på Solna-sidan. Ursprungligen så låg lägenhetens andra sovrum i anslutning till vardagsrummet så vid behov så är det lätt att sätta upp en vägg för att få till ett sovrum igen.

Kök

Stilrent kök med vita släta skåpluckor, en svart bänkskiva och stänkskydd i sten. Köket passar perfekt för den som gillar att laga mat med goda arbetsytor och gott om skåpsförvaring. Naturlig matplats där det utan problem får plats med ett bord för 8 personer. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, diskmaskin och en kyl/frys.

Balkong 1

Mellan köket och vardagsrummet ligger lägenhetens ena balkong. Balkongen vetter mot vattnet med en vy som sträcker sig ända bort mot Solna med lummig grönska som ändrar färger efter årstiderna. Gott om plats för utemöbler och även grill. Balkongen ligger i öster med morgonsol så här kan man titta på båtarna som åker förbi medan man intar frukosten. Trätrall på golvet och inglasning som skyddar mot blåst.

Sovrum 1

Rymligt sovrum som har ett insynsskyddat läge med en vacker vy från fönstret över Ulvsundasjön. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Ingång till en rymligt klädkammare som erbjuder generöst med förvaring.

Sovrum 3

Detta sovrum ligger med ostört läge mot föreningens innergård. Rummet har plats för säng, nattduksbord och förvaring.

Sovrum 4

Lägenhetens största sovrum som även det ligger med ostört läge mot föreningens innergård. Gott om plats för säng, nattduksbord och förvaring samt även plats för skrivbord för den som önskar. Från detta sovrum når man lägenhetens andra balkong.

Balkong 2

Mysig balkong som vetter mot föreningens innergård. Denna balkong ligger i väst med sol under eftermiddag och kväll. Balkongen är inglasad vilket gör den perfekt att nyttja från tidig vår och till sen höst. Plats för utemöbler och grill. Trätrall på golvet.

Badrum

Snyggt badrum med grått klinkergolv med värme, matchande mosaik och vita helkaklade väggar. Duschhörna med vikbara duschväggar, handfat med kommod, handdukstork och WC. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovanför och fyra vägghängda skåp. Infällda spotlights i taket.

WC/dusch

Lägenhetens andra badrum med grått klinkergolv med värme och vita helkaklade väggar. Duschhörna med en vikbar duschvägg, handfat med kommod och WC. Infällda spotlights i taket.

Bostaden är i genomgående gott skick med parkett på golvet och vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Pris

9 495 000 kr Utgångspris

Avgift

4 873 kr inkl värme, bredband och kabel-tv (basutbud)

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
VA: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden är angiven enligt schablon. För utförlig kostnad, kontakta ansvarig mäklare.

Andel i föreningen

0,7739%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 februari 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lyckolandet 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 7 kvm.

Varmvatten ingår inte i angiven månadsavgift, den faktureras individuellt utefter förbrukning.

Förening

Namn

Brf Gåspennan

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Gåspennan stod klar 2012 och består av 164 bostadsrätter, fem lokaler samt garage. Föreningen har en trevlig gård och det finns cykelrum samt miljörum. JM var totalentreprenör och fastigheten färdigställdes med succesiv inflyttning 2012-2013.
Arkitekt var Arkitekturkompaniet från Göteborg.

För ytterligare information se föreningens hemsida www.brfgaspennan.se

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

164

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

TV: Avgiften för standardutbudet ingår i månadsavgiften, för tillägg tecknar lägenhetsinnehavaren själv avtal med Telia.
Bredband: Gåspennan har avtal med Telia om leverans av bredband. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple-Play funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund.

Parkering

Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr inklusive moms (år 2018) för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp.

Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet.

Det är inte tillåtet att överlåta sin köplats eller garageplats. Det är inte heller tillåtet att hyra ut sin plats i andra hand.

För vidare information, kontakta Valvet förvaltning AB, tel 08-545 724 40, som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön.

Renoveringar

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar inom de närmaste fem till tio åren.

Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll görs i enlighet med föreningens stadgar.

Ekonomi

Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften.
Föreningens ekonomi är god med för närvarande stort positivt kassaflöde. Detta används till att göra amorteringar på befintliga lån på fastigheten (framgår av årsredovisning).
Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande.
Vidare debiteras köparen 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Det är tillåtet med släkt-/föräldra- och barnägande i föreningen. Inget särskilt krav finns på andelsstorlek.

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar med kodlås.
I föreningen finns fyra cykelrum. Det finns även ett begränsat utrymme för cyklar på föreningen innergård.
Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till de flesta trapphus.

Om området

Kungsholmen Hornsbergs Strand

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad