Södra Agnegatan 26, n.b mot gård.

Bilder

  • Såld!

Södra Agnegatan 26, n.b mot gård. , Kungsholmen Rådhuset , Stockholm

Drömbostad belägen i attraktiva kvarter invid Rådhusparken. LÅG AVGIFT! Sekelskifteslägenheten bjuder på en genuin klassisk charm med högt i tak, välbevarade tidstypiska detaljer. Stenkast från kommunikationer som tar dig mot önskad destination. Välsorterade livsmedelsbutiker för dagliga behov i krokarna

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 519 kr inkl. Vatten, bredband och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
bv
Byggår:
1884
Driftskostnad:
916 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna drömbostad belägen i attraktiva kvarter invid Rådhusparken. Sekelskifteslägenheten bjuder på en genuin klassisk charm med högt i tak, välbevarade tidstypiska detaljer som djupa fönsternischer, luftigt sällskapsrum med nyanlagt golv. Stora fönsterpartier mot lugn mysig innergård. Vardagsrum som bjuder på en trevlig mötesplats för mingel, representation och njutning. Fastigheten är belägen på lugn och enkelriktad gata. Närhet till både Norr Mälarstrand och Karlbergskanalen som bjuder på härliga strandpromenader runtom hela Kungsholmen. Runt hörnet kan områdets rika utbud av restauranger, caféer och butiker åtnjutas av dig som blivande Kungsholmsbo. Stenkast från kommunikationer som tar dig mot önskad destination. Välsorterade livsmedelsbutiker för dagliga behov i krokarna.

Välkommen till en lägenhet att bli kär i.

HALL
Välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Högt i tak med vitmålade väggar och nyanlagt golv. Garderob med mycket god förvaring och där är varmvattenberedaren placerad.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är en underbar och trevlig mötesplats för mingel, representation och njutning. God plats för både soffgrupp och media. Högt i tak med vitmålade väggar och nyanlagt golv. Stort fönsterparti mot lugn innergård.

KÖK
Charmigt kök med vit skåpinredning som går högt upp mot taket. Full maskinell utrustning i form av spishäll, fläkt i rostfritt utförande. Kyl och frys i rostfritt, inbyggd diskmaskin, ugn och mikrovågsugn. Arbetsbänk i trä och ovan arbetsytorna pryds väggen av grå sten upp till tak. God plats för matplats.

SOVRUM
Ljust och rymligt sovrum med gott om plats för stor dubbelsäng och ett fönsterparti mot rofylld innergård som släpper in ett härligt ljus. Högt i tak, vitmålade väggar och på golvet ligger ett fint nyanlagt golv. Stor rymlig klädkammare.

BADRUM
Snyggt, smakfullt och stilrent badrum vitkaklat upp till tak och golvet pryds av ljust kakel. Mysig duschhörna med vikbara dörrar. Handfat med underliggande kommod. Rund spegel. WC.

Övrigt:
Till lägenheten hör två förråd. Ett på vinden och ett nyrenoverat i källaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

bv av 4, hiss finns ej

Avgift

1 519 kr inkl. Vatten, bredband och kabel-TV

Driftskostnad

11 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 000 kr
Försäkring: 2 000 kr

Andel i föreningen

2,69%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1884

Uppvärmning

Direktverkande El

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 oktober 2008
Energiprestanda: 72 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Valnöten

Om föreningen

Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med beteckningen Valnöten 3. Husen är uppförda under 1880-talets början. Föreningen består av 33 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Se underhållsplanen 2015-2028 under ovan hemsida Brf Valnöten.
Energiprestanda 72 kWh/m² år.

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp nås från mittengården. Lätt att få tvättid med ett par dagars framförhållning. Föreningen har nyligen renoverat innergården som är möblerad med flera sittgrupper och vackra planteringar.

Antal lägenheter

33

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 165kr/mån.

Renoveringar

2016 OVK-besiktning har genomförts
2010 Stamspolning i gathus
2009 Renovering av gårdshusets gavel samt gårdsmurar
2009 Installerades en mangel i tvättstugan
2004-1995 Vindslägenhet byggs i etapper. Taket läggs om.
2004 Renoverades fasad och stuprör
2003 Målades fönster utvändigt
2000 Elstambyte
2000 Stamspolning i gårdshus
1998 Renoverades trappuppgångar
1998 Renoverades tak
1990 Målning trapphus och lägenhetsdörrar.
1990-1995 byttes VA-stammarna
1980-1985 byttes elstigarna

Föreningen kommer att byta av V/A-stammarna i gårdshuset. Det pågår en diskussionen om att sälja av råvinden, vilket skulle innebära extra pengar till föreningens kassa. Om vinden säljs så hoppas föreningen även på att pengarna ska räcka till fönsterrenovering.

Om området

Kungsholmen Rådhuset

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm eller Javier Basile Leon för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad