Pilgatan 26

Bilder

  • Såld!

Pilgatan 26 , Kungsholmen Nedre , Stockholm

Ljus sekelskiftesdröm med balkong och 3,2 m i takhöjd! Med genomgående ekparkett och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, samt fönster både mot innergården och den lugna gatan utanför, bjuder denna tvåa på ett ultimat boende i ett attraktivt område.

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 822 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1900
Driftskostnad:
348 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Från hallen, vilken är utrustad med säkerhetsdörr, öppnas lägenheten upp mot vardagsrum och vidare, med öppen planlösning, mot köket. Här finns plats för avgängning och längs ena väggen finns även en rymlig garderobsvägg. Den generösa takhöjden om drygt 3,20 m ger ett direkt välkomnande och öppet intryck.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lättmöblerat och badar i ljus från stora fönsterpartier och dubbla balkongdörrar i glas. Här finns gott om plats för möblering efter egen smak och tycke.

Balkong

I anslutning till vardagsrummet ligger den rymliga balkongen som erbjuder plats för 4-5 personer. Balkongen vetter mot den lugna innergården omgärdad av vackra fastigheter och bjuder på morgon- och förmiddagssol. På golvet ligger trätrall och balkongräcket består av svart smide.

Kök

Via öppen planlösning från vardagsrummet ligger köket. Med stora fönsterpartier och plats för ett stort matbord som rymmer 6-10 personer känns köket luftigt och lockar till umgänge och matlagning. Här finns gott om plats för förvaring och den hästskoformade planlösningen ger ett enkelt och praktiskt utrymme för matlagning för flera personer. På golvet ligger grå klinker, bänkskivan är av trä och skåpluckor samt vitvaror i vitt. Här finns kyl/ frys, elspis med integrerad ugn och spisfläkt samt diskmaskin.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och bjuder på gott om utrymme för såväl stor dubbelsäng och annat möblemang. Här finns en stor garderobsvägg som erbjuder bra förvaring och möjlighet att sätta in ytterligare förvaring finns. Det stora fönstret vetter mot en lugn gata som upplevs tyst och avskild. Även här löper ekparketten vidare. Väggarna är målade i en ljust grå nyans.

Badrum

Vitkaklat stort badrum med ljus klinker. Här finns tvättmaskin, handdukstork, handfat med kommod från Svedberg med spegel ovanför samt WC och dusch med infällbara glasdörrar. Spottar med dimmer i taket.

Med ett synnerligen eftertraktat läge på nedre delen av Kungsholmen, strax intill Landstingshuset, ligger denna sekelskiftesfastighet. Fasaden och porten är vackert smyckade i tidsenlig anda och lägenheten bjuder både på fönster i väst samt även balkong och fönster från vardagsrum och kök i östlig riktning mot den lugna innergården. Den höga takhöjden om 3,20 m, de stora fönsterpartierna i olika väderstreck samt den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att lägenheten badar i ljus. Genomgående väl omhändertagen ekparkett i hela lägenheten samt vita målade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

3 822 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

4 181 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 781 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,147%

Andel av årsavgiften

5,05%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1900

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 maj 2009
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas kopplade isolerg

Fastighetsbeteckning

kv Fikonträdet 19

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm

Förening

Namn

Brf Fikonträdet 19

Om föreningen

Brf Fikonträdet bildades 1978 och är en äkta bostadsrättsförening. Byggnaden upprättades 1900. Föreningen omfattar 16 bostadsrätter samt en lokal. Lokalen omfattar 61 m2 och är upplåten med hyresrätt. Föreningen äger tomträtten Fikonträdet 19.

Antal lägenheter

16

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras via ComHem.

Parkering

Boendeparkering gäller på gatan. För folkbokförd i stadsdelen kostar det 1 100 kr/månad.

Renoveringar

Allmänna åtgärder under räkenskapsåret 2013
- Takrenoveringar
- Reparation av tvättstugan sedan läckage 2013
- Uppföljning av OVK-anmärkningar

Genomförda renoveringar 2016-17
- Fasad mot gården
- Stammar i källaren
- Stamspolning
- Renovering av båda trapphusen
- Fasadrenovering

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen har ett mycket förmånligt tomträttsavtal som löper till 2027-12-31.

Om området

Kungsholmen Nedre

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad