Råsundavägen 148, 5 tr

Bilder

  • Såld!

Råsundavägen 148, 5 tr , Näckrosen/Råsunda , Solna

RENOVERINGSCHANS!
Välkommen på visning av en lägenhet i ett fint område med stor potential att skapa ditt nästa drömboende.
En välplanerad 2:a på våning 5 i populära Brf Näckrosen. Väl omhändertagen förening med låg belåningsgrad (3650 kr/kvm enligt årsredovisning 2017. Bra utbud av restauranger och närhet till anrika Råsunda filmstaden. Fantastiskt läge där du även har gångavstånd till Näckrosen tunnelbana, Solna centrum, Sundbyberg centrum, Mall of Scandinavia och naturområdena Råstasjön och Lötsjön.

56,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 309 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56,5 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
530
Byggår:
1948
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter och garderober. Väggarna är vita tillsammans med heltäckningsmattan som är genomgående i hela hallen. I anslutning till hallen finns klädkammaren med goda förvaringsutrymmen. Lägenheten är även utrustad med säkerhetsdörr.

Badrum
Badrummet ligger i anslutning till hallen. Väggarna pryds av vitt kakel och på golvet ligger ljusgrå klinker. Inredningen består av spegelskåp, Wc, badkar samt förberett för tvättmaskin. I detta luftiga badrum finns även ett fönster som släpper in ljus och bidrar med vädringsmöjligheter.

Kök
Intill hallen finner vi köket som är arbetsvänligt med gott om ytor och förvaring. Den maskinella utrustningen består av, kyl/frys, ugn, spishäll och köksfläkt. Det stora fönstret invid matplatsen för 6-8 personer ger ett härligt ljusinsläpp i köket som skapar en fantastiskt känsla.

Vardagsrum
Väldisponerat vardagsrum med plats för stora möblemang. Utgången till balkongen i kombination med ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp i rummet och en oslagbar utsikt.
Balkong
Från vardagsrummet tar ni er ut på den rymliga och trivsamma balkongen. Här finns plats för både bord och stolar där en måltid kan avnjutas i den lugna ostörda omgivningen.

Sovrum
Ett tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng. Golvet är täckt i mjuk heltäckningsmatta över hela sovrummet. Sovrummet har även goda förvaringsmöjligheter för kläder och textilier. Stort fönster mot balkong i insynsskyddat läge.

Övrigt:
Lägenheten har två tillhörande förråd, ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Avgift

3 309 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,18902%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

eller enligt överenskomme

Byggnad

Byggnadstyp

flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Näckrosen i Solna

Om föreningen

Brf Näckrosen i Solna bildades redan år 1944 och består av totalt 521 st lägenheter och 36 st lokaler. Föreningen är en av Solnas större föreningar och är ekonomiskt stabil och välskött med en fastighetstekniskt mycket god standard med bl.a. moderna datorstyrda undercentraler för fjärrvärmen. I källaren finns tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel) och cykelrum. För födelsedagsfester etc finns en fräsch föreningslokal som rymmer ca 30 personer. Här finns även möjlighet för övernattning. Kostnaden är för närvarande 500 kr/dygn. Föreningen har ca 67 P-platser samt 13 st garage och 8 MC-platser. Hyran för parkeringsplats är 350 kr/mån utan eluttag och 400 kr/mån med eluttag. Garagen kostar 450 kr/mån. I dagsläget är det kö för båda alternativen. I övrigt hänvisas till boendeparkering genom Solna stad för 300 kr/mån alt 750 kr/kvartal. I den angivna månadsavgiften ingår en obligatorisk kostnad för digital-tv på 42 kr/mån genom Comhem och en obligatorisk kostnad för bredband på 89 kr/mån genom Ownit. I samband med försäljningen debiteras köparen 2,5 % av basbeloppet i överlåtelseavgift och 1 % av basbeloppet i pantsättningsavgift.

Här nedan är ett urval av de renoveringar som gjorts i föreningen:

Alla balkonger totalrenoverades med byte av bottenplatta år 1990.
Stambyte genomfördes år 1993-1994, inkl renovering av
badrum, nya elstigare & nya elcentraler mm.
Trapphusen är renoverade år 2006, inklusive ytterportar av ek och slipning av trapphusgolven.
Målning och reparation av källarlokaler gjordes under år 2011 och under år 2012 byttes passersystem i föreningen.
Fönstermålning utvändigt gjordes år 2012-2015.
Energibesparande åtgärder med bland annat värmeåtervinning gjordes under år 2013-2016.
Samtliga hissar kommer att underhållas och renoveras under år 2017-ca år 2027.
Föreningen kommer med start 2017 och ett antal år framöver att succesivt plåta in samtliga skorstenar för att öka livslängden.
Samtliga entrédörrar i föreningen har slipats och lackats under år 2017.
Under 2019 kommer renoveringen av piskaltanerna att avslutas genom byte av glas till klarglas samt taket på Näckrosvägen 37-39 kommer att läggas om som en del av underhållsplanen.

För mer information om föreningen besök gärna hemsidan http://www.brfnackrosen.se

Brf Näckrosen har ett suveränt läge med närhet till det mesta. Precis utanför porten finns T-bana Näckrosen (varifrån resan till T-Centralen tar ca 11 min) och buss 515 som tar dig till Sundbybergs Centrum alternativt Solna Station och vidare till Odenplan. Granne med föreningen finns även Gamla Filmstaden med flera trevliga restauranger, kemtvätt, gym och modern och populär SF-biograf. På kort gångavstånd finns trevliga promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön samt Arenastaden med Friends Arena för olika evenemang och Mall of Scandinavias enorma serviceutbud. Något längre bort finns Hagaparkens trevliga grönområden, mysiga Brunnsviken och Ulriksdals slottspark.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Karta

Hör av dig till Siyar Hamidanoglu eller Andre Zadeh för mer information!

Siyar Hamidanoglu

Siyar Hamidanoglu

Sundbyberg

Solna

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 43 47

siyar.hamidanoglu@husmanhagberg.se

Andre Zadeh

Andre Zadeh

Sundbyberg

Solna

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

073-748 02 98

andre.zadeh@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad