Råsundavägen 146, 3tr

Bilder

  • Såld!

Råsundavägen 146, 3tr , Näckrosen/Råsunda , Solna

Välkomna till denna fina och ljusa 3:a med fönster i tre väderstreck! Genomgående gott skick och två rymliga, lättmöblerade sovrum. Gott om förvaring i både klädkammare och garderober. Stambytt kök och badrum som är helt nyrenoverade år 2017 i mycket fint skick. Populär och solid stor brf med totalt 521 st lägenheter och 36 st lokaler. Centralt men naturskönt läge, granne med T-bana Näckrosen, bussar och attraktiva Gamla Filmstaden med flera bra restauranger, biograf och gym. I närområdet finns även Arenastaden med Mall of Scandinavias enorma utbud, Friends Arena och stort hotell. Kort avstånd till fina löpvägar vid Råstasjön och Lötsjön och cykelavstånd till Hagaparken och Brunnsviken.

73,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 284 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1948
Driftskostnad:
521 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73,5 kvm

Rumsbeskrivning

Ljus och charmig lägenhet i genomgående mycket gott skick. Kök och badrum totalrenoverades under 2017 och är stambytta. Balkong i härligt västerläge mot grönska och Gamla Filmstaden.

Hall: Funktionell hall som rymmer allt för familjens alla kläder, skor och väskor. Säkerhetsdörr minimerar ljuden från hiss och trapphus. En rymlig klädkammare med både hyllplan och klädhängare och tre inbyggda garderober med överskåp. Det finns även plats för klädhängare, skohylla och byrå i hallen för ytterligare smidig förvaring. Ljust linoleumgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1: Lättmöblerat och trevligt sovrum direkt in till höger i lägenheten. Fönster i högt och fritt läge utan insyn. En inbyggd garderob med överskåp. Här finns även plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2: Perfekt sovrum/barnrum med stort fönster och härligt ljusinsläpp. Rummet är stort och mysigt och ger plats för dubbelsäng, sängmöbler samt skrivbord. Utsikt över Gamla Filmstadens vackra hus och grönska. Vackert trägolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Härligt vardagsrum med stort fönster och utgång till balkong. Fritt och ljust västerläge med sol många timmar. Balkongen har utsikt över grönskande parkområde och Gamla Filmstaden. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp, TV-möbel och ett rejält matbord. Vackert rutmönstrat originalparkettgolv och ljusa målade väggar.

Kök: Modernt Ikeakök (2017) med gott om arbetsytor och mycket skåpförvaring. I köket finns dubbla fönster vilket gör det mycket ljust och charmigt. God maskinell standard med rostfri tystgående diskmaskin, rostfri kolfilterfläkt, praktiska inbyggda ugnar (rostfri varmluftsugn och rostfri mikrovågsugn) i arbetsvänlig höjd, keramisk spishäll och rostfri side-by-side kyl och frys med vatten och isfunktion. I köket finns en matplats/frukosthörna. Linoleumgolv och ljusa målade väggar.

Badrum: Mycket smakfullt och exklusivt badrum med fina detaljer. Ljust mönstrat trendigt klinkergolv och stora ljusa keramikplattor på väggarna. Infällda spotlights i taket, handdukstork, tvättmaskin och dusch med både handdusch och fast takdusch. Handfat med stor spegel och modern belysning samt snålspolande WC. Stort fönster underlättar vädringen.

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 8, hiss finns

Avgift

4 284 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband

Driftskostnad

6 252 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 924 kr
Försäkring: 2 328 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,23503%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 maj 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Strutsen 1

Förening

Namn

Brf Näckrosen i Solna

Om föreningen

Brf Näckrosen i Solna bildades redan år 1944 och består av totalt 521 st lägenheter och 36 st lokaler. Föreningen är en av Solnas större föreningar och är ekonomiskt stabil och välskött med en fastighetstekniskt mycket god standard med bl.a. moderna datorstyrda undercentraler för fjärrvärmen. I källaren finns tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel) och cykelrum. För födelsedagsfester etc finns en fräsch föreningslokal som rymmer ca 30 personer. Här finns även möjlighet för övernattning. Kostnaden är för närvarande 500 kr/dygn. Föreningen har ca 67 P-platser samt 13 st garage och 8 MC-platser. Hyran för parkeringsplats är 350 kr/mån utan eluttag och 400 kr/mån med eluttag. Garagen kostar 450 kr/mån. I dagsläget är det kö för båda alternativen. I övrigt hänvisas till boendeparkering genom Solna stad för 300 kr/mån alt 750 kr/kvartal. I den angivna månadsavgiften ingår en obligatorisk kostnad för digital-tv på 42 kr/mån genom Comhem och en obligatorisk kostnad för bredband på 89 kr/mån genom Ownit. I samband med försäljningen debiteras köparen 2,5 % av basbeloppet i överlåtelseavgift och 1 % av basbeloppet i pantsättningsavgift.

Här nedan är ett urval av de renoveringar som gjorts i föreningen:

Alla balkonger totalrenoverades med byte av bottenplatta år 1990.
Stambyte genomfördes år 1993-1994, inkl renovering av
badrum, nya elstigare & nya elcentraler mm.
Trapphusen är renoverade år 2006, inklusive ytterportar av ek och slipning av trapphusgolven.
Målning och reparation av källarlokaler gjordes under år 2011 och under år 2012 byttes passersystem i föreningen.
Fönstermålning utvändigt gjordes år 2012-2015.
Energibesparande åtgärder med bland annat värmeåtervinning gjordes under år 2013-2016.
Samtliga hissar kommer att underhållas och renoveras under år 2017-ca år 2027.
Föreningen kommer med start 2017 och ett antal år framöver att succesivt plåta in samtliga skorstenar för att öka livslängden.
Samtliga entrédörrar i föreningen har slipats och lackats under år 2017.
Under 2019 kommer renoveringen av piskaltanerna att avslutas genom byte av glas till klarglas samt taket på Näckrosvägen 37-39 kommer att läggas om som en del av underhållsplanen.

För mer information om föreningen besök gärna hemsidan http://www.brfnackrosen.se

Brf Näckrosen har ett suveränt läge med närhet till det mesta. Precis utanför porten finns T-bana Näckrosen (varifrån resan till T-Centralen tar ca 11 min) och buss 515 som tar dig till Sundbybergs Centrum alternativt Solna Station och vidare till Odenplan. Granne med föreningen finns även Gamla Filmstaden med flera trevliga restauranger, kemtvätt, gym och modern och populär SF-biograf. På kort gångavstånd finns trevliga promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön samt Arenastaden med Friends Arena för olika evenemang och Mall of Scandinavias enorma serviceutbud. Något längre bort finns Hagaparkens trevliga grönområden, mysiga Brunnsviken och Ulriksdals slottspark.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Karta

Hör av dig till Niklas Lexander för mer information!

Niklas Lexander

Niklas Lexander

Sundbyberg

Solna

Reg. Fastighetsmäklare Civilekonom

Ansvarig mäklare

070-244 23 60

08-705 59 93

niklas.lexander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad