Östlibacken 6B

Bilder

Utgångspris

4 895 000 kr

Bevaka slutpriset

Östlibacken 6B , Åre , Åre

Stor tvåplanslägenhet med uppvärmd vallabod i populärt område. Balkong i fint solläge med fantastisk utsikt över Åre, Åresjön och Renfjället samt ski-outläge till Kabinbanan, VM-6:an och WC-liften. Lägenheten har fyra sovrum, badrum med bastu och gott om förvaringsutrymme.

Säljaren är öppen för diskussion om möbler/inventarier följer med köpet eller ej.

Lägenheten är fri från uthyrningsavtal.

85 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 052 kr I avgiften ingår vatten/avlopp, kabel-TV, snöröjning av parkeringsplats samt bilväg. Avgiften erlägges årsvis.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
2
Byggår:
1986
Driftskostnad:
495 kr/månad
Utgångspris:
4 895 000 kr

Mer information

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information om visningstider.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

85 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan består av en utbyggd hall, badrum med bastu, ett sovrum samt kök och vardagsrum med öppen planlösning. Övervåningen består av två sovrum och ett sovloft/förrådsutrymme. På baksidan av huset är det i mycket nära anslutning byggt ett hus som tillhör lägenheten med ett sovrum och en uppvärmd vallabod.

Köket har vita skåpsluckor och öppen planlösning mot vardagsrum/storstuga med högt snedtak. Köket är utrustat med spis, fläkt, varmluftsugn, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys och ni får enkelt plats med sex personer runt matbordet. Från köket når ni utgången till altanen i söderläge där ni kan sitta och njuta av den fantastiska utsikten.

Badrum med kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Utrustat med wc, dusch, tvättställ och bastu.

Sovrum med platsbyggd våningssäng med bredare underslaf.

Utbyggnaden av hallen är inte helt färdigställd vad gäller panel men är lätt att göra i ordning med hjälp av snickare. Det finns även plats, för den som vill, att göra en gästtoa/dusch i detta utrymme.

Övervåningen i lägenheten har två stycken sovrum och ett sovloft/förrådsutrymme. Sovrummet rakt fram från trappan är inrett med en säng och en garderob. Här finns plats för att sätta in en dubbelsäng för den som önskar. Sovrummet till höger från trappan är inrett med en våningssång och två garderober. Sovloftet/förrådsutrymmet ligger till vänster från trappan.

Hela lägenheten är utrustad med Föllingegolvs vackra och exklusiva furugolv med 2,8 dm breda tiljor. Ljuslaserad panel på alla väggar med undantag från badrum och hall.

Extrahuset på baksidan av lägenheten är uppdelat i två rum. Det ena rummet är inrett till en uppvärmd vallabod med smart förvaring för skidor. För den som behöver ett till sovrum kan man istället sätta in en våningssäng i detta utrymme. Det andra rummet är ett sovrum med dubbelsäng.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Pris

4 895 000 kr Utgångspris

Avgift

3 052 kr I avgiften ingår vatten/avlopp, kabel-TV, snöröjning av parkeringsplats samt bilväg. Avgiften erlägges årsvis.

Driftskostnad

5 942 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 817 kr
Försäkring: 125 kr

Kommentar

I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsel. Föreningen schablondebiterar denna kostnad. Avläsning sker årligen enligt faktisk förbrukning vilket gör att det kan skilja lite från år till år. Som bostadsrättsinnehavare skall du teckna en hemförsäkring med bostadstillägg.

Andel i föreningen

8,65%

Andel av årsavgiften

9,015%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Mekanisk frånluft, tilluft via ventiler.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 augusti 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lien 1:39

Övrigt

Boytan är enligt säljarens uppgifter.

Sovrummen på övervåningen har byggts ut.
Sovloft är tillbyggt.
Hallen är tillbyggd.
Gästhus/vallabod är tillbyggt ca: 10 kvm.

Förklaring till lägenhetens yta 85 kvm.

Lägenhetens yta är 78 +7 kvm= 85 kvm. Nämnda 78 kvm är inrymda i ” huvudbyggnaden” medan likaledes nämnda 7 kvm är sovrum som nås 1 meter från huvudentréen. Följande princip har använts . ”Alla utrymmen i en bostad kan inte utnyttjas lika bra. Därför delas arean upp i boarea och biarea. Boytan utgörs av utrymmen inrättade för boenden som ligger ovan mark. Biarea utgörs av utrymmen inrättade för sidfunktioner till boende. Exempel på biyta är garage ,källare, pannrum, förråd och inglasad balkong . Lägenheten har en biyta bestående i skid-och vallabod, 3 kvm samt sovloft om ca:10 kvm.

Om köpare/intressent så önskar ges självfallet möjlighet till att göra en egen mätning av boarean.

Förening

Namn

Brf Östlibacken

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

16

TV och Bredband

Ansluten till kabel-TV
ADSL internet.

Parkering

P-plats med eluttag ingår i månadsavgiften.

Ekonomi

Föreningen planerar en mindre höjning av månadsavgiften.

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheterna Lien 1:31 - 1:41 i Åre.

Om området

Åre

Välkommen till Åre!

Åre är en fantastisk ort under hela året, även om de allra flesta reser hit under vinterhalvåret för att njuta av snö, skidåkning och "riktig" vinter.

Vinter
I Åres skidområde finns 100 nedfarter (den längsta hela 6,5 härliga kilometer) och 40 liftar. Nybörjaråkaren har fler än 50 gröna (mycket lätta) och blå (lätta) backar att välja bland. För mer erfarna skidåkare finns en hel del andra utmaningar.

Året runt
Sommaren i Åre erbjuder fiske, vandring, golf och mycket, mycket mer. Och under hösten passar många på att njuta av den höga fjälluften, plocka bär och mysa ordentligt i sitt hus.

Mat och kaffe
Det finns gott om kaféer och restauranger i Åre med omnejd. Allt från det mysiga lilla bykaféet till den lyxiga à la carte-restaurangen mitt i centrum.

Aktiviteter
Självklart handlar en vintervistelse i Åre mycket om skidåkning och andra snöaktiviteter. Men tveka inte att utforska andra upplevelser också. Och på sommarhalvåret finns det hur mycket som helst att göra på fjället, i forsen, i luften

Shopping
Kläder, smycken, hemslöjd, sportutrustning, choklad (!) och mycket, mycket mer. När du vill ta en paus från skidåkning och andra upplevelser kan du alltid utforska shoppingen i Åre.

Kommunikation

Årebjörnen har ett väl utbyggt liftsystem, integrerat med Åres system. Här satsar man särskilt på barnfamiljerna med många aktiviteter för de minsta. I Björnenområdet finns även flera fina och välpreparerade längdskidspår (3, 5 och 10 km).

Vägbeskrivning
Det vanligaste sättet att ta sig till Åre är med bil. Resan går på fina vägar och är ca 63 mil från Stockholm och 89 mil från Göteborg. Andra möjligheter är förstås tåg (sov dig upp på nattåget) och buss. Eller så väljer du det snabbaste alternativet och flyger till Åre Östersund Airport (8 mil från Åre) eller Vaernes, Trondheim (15 mil från Åre).

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Olivia Hedin för mer information!

Olivia Hedin

Olivia Hedin

Åre

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-6678 123

0647-675 160

olivia.hedin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad