Sölvsved 326

Bilder

  • Såld!

Sölvsved 326 , Järpen , Åre

Fastigheten är vackert belägen med närhet till natur och vatten. På tomten finns två bostadshus, en sovstuga, ett mindre hus med badrum och bastu samt två lador. Detta är stället för dig som vill jaga och njuta av naturen. Jakträtt följer med köpet. Varmt välkommen på visning!

, 5 rok

Typ:
Gård/Jordbr/Skog
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
263 130 kvm
Driftskostnad:
43 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Rumsbeskrivning
Lilla huset

Det mindre huset i mitten av gården är varmbonat och renoverat under de senaste tre åren. Du kommer in i en hall med avhängningsmöjlighet. Innanför hallen finns bostadens kök. Köket är utrustat med en spis med ugn, en vedspis samt en trinett. Nylagt golv. Innanför köket finns ett allrum där du får plats med både ett matbord och en soffhörna alternativt sängplatser. Allrummet har även en kamin för extra värme eller som mysfaktor. Nytt tak på huset. I köket finns även en lucka i taket så man kan gå upp på övervåningen som är oinredd.

Stora huset

Stora huset används i dagsläget som en jaktstuga. Renoveringsobjekt för den som vill. Du kommer in i en hall med plats för avhängningsmöjlighet. Från hallen till vänster finner du husets kök. Innanför köket ligger två stycken rum som idag är inredda till sovrum. I det första sovrummet finns en kamin som ger bra värme. I hallen finns en trappa upp så man kan gå upp till den oinredda vinden. Nytt tak på huset.

Häbret

Härbret består av två plan och är vinterbonat. Det nedre planet används idag som matplats och vardagsrum. En trappa leder upp till det övre planet där ett sovloft finns.

Badhus/badrum

Fastighetens badrum ligger i ett separat hus. Huset är utrustat med wc (separett), tvättställ, dusch, tvättmaskin och bastu. Inrett med våtrumstapet och plastmatta.

Jakträtt

Till fastigheten följer det med Jakträtt. Jakträtten innebär att du får skjuta obegränsat antal älgkalv. Jakträtten kontrolleras av länsstyrelsen.

Renoveringar

2015 Taket är bytt på lilla stugan, stora stugan, härbret och badhuset/bastun. 2016-2017 har lilla huset renoverats med nya gipsskivor, nytt golv samt målats invändigt. I köket har även en ny trinett installerats.

Sölvsved 326 ligger ca. 20 minuter med bil från Järpen. Här får du hela 26 hektar härlig mark med jakträtt. Marken sträcker sig från vattnet upp i skogen. Idag finns det fyra välskötta älgpass på fastigheten. På gården finns ett litet hus som har renoverats under de tre senaste åren. Ett större hus som har renoveringsbehov. En lada med smidesverkstad, snickarbod och mycket förvaringsmöjlighet. Ett mindre hus med badrum och bastu. Ett härbre med sovplatser. Matkällare på tomten. Samt en till lada där du kan förvara båt/skoter/traktor med mera.

Bra länkar:
Jordförvärvstillstånd: https://www.lansstyrelsen.se/jamtland/foretag/lantbruk-och-djur/forvarv-av-lantbruksfastigheter.htm
Fiskekort i Kallsjön: http://alltfiske.se/fiskeplatser/449/kallsjon/

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla samt 2-plansvilla

Uppvärmning

Direkt El

Byggnadssätt

Stomme: Timmer
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Plåt, Tegel

Fastighetsbeteckning

Sölvsved 2:6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

520 kr/år

Driftskostnad, varav

Renhållning: 520 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

El är avstängt när ägarna inte är där.

Summa pantbrev

9 000 kr

Tomt

Areal: 263 130 kvm

Vatten/avlopp

Egen brunn med självfall.

Samfällighet, servitut etc.

Last: Ledningsrätt Starkström, 2321-02/33.1

Övrigt

Fastigheten ligger inom ett område som är klassat som ett glesbygdsområde. Privatpersoner som sedan minst ett år tillbaka är folkbokförda i glesbygdsområde inom Åre kommun kan fritt förvärva fastigheten. Om köparen är juridisk person som ej bor i kommunen skall köparen, hos länsstyrelsen söka förvärvstillstånd inom 2 veckor från köpekontraktets tecknande. Kostnad för förvärvstillstånd betalas av köpare (3.700 kronor). I det fall köparen nekas förvärvstillstånd återbetalas erlagd handpenning.

Om området

Järpen

Järpen är kommunens centralort med kommunhus, skolor och äldreomsorg.

Kommunikation

Järpen ligger mellan Åre och Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på knappt en timme (ca 7,5 mil) och till Åre är det ca 2,5 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda.

Närservice

I Järpen finns flertalet butiker som ICA Supermarket, Coop, OkQ8, Shell, Lundhags m.fl. Här finns också Systembolag, Apotek, Hälsocentral, presentaffärer, bokhandel, optiker, frisörer och i övrigt allmän service som är brukligt i den här typen av centralort.

Här i Järpen finns också badhus, fritidsgård & bibliotek centralt. Idrottsföreningar med aktiviteter som ishockey, fotboll, längdåkning engagerar både ungdomar och vuxna.

Järpen har barnomsorg, förskola och skola ända upp till gymnasienivå. Flera gymnasielinjer har riksintag och är populära val för ungdomar från hela Sverige. Högstadieeleverna går from höstterminen 2010 i Mörsils Centralskola ca 10 km öster om Järpen.

Karta

Hör av dig till Olivia Hedin för mer information!

Olivia Hedin

Olivia Hedin

Åre

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-6678 123

0647-675 160

olivia.hedin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte