Fjällbyvägen 16, Åre Fjällby 402

Bilder

  • Såld!
  • Exteriör
  • Kök nedre plan
  • Kök nedre plan
  • Vardagsrum övre plan
  • Vardagsrum med bäddsoffa

Fjällbyvägen 16, Åre Fjällby 402 , , Åre

Tillfälle att förvärva fyra veckor i Åre Fjällby. Ca 200 m från skidbacken, VM8an och WorldCup-arenan. Trevlig renoverad lägenhet i två våningar, två sovrum och sovloft, 10 bäddar, inkl. extrabäddar. Utsikt över Åresjön och Renfjället. Veckorna är 10, 18 samt 29 och 45. Alla kostnader ingår i årsavgiften.

64 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
567 kr Vatten, VA, El, Kabel-TV, Parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
Byggår:
1980

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Badrum

Wc, tvättställ, dusch och bastu.

Då man kommer in i lägenheten möts man av en hall med klädavhängning, torkskåp och en garderob. Till höger ligger badrummet med wc, tvättställ, dusch och bastu och direkt till vänster ligger köket. På nedre planet finns också ett sovrum med två våningssängar. I köket finns utrustning för upp till 8 personer. Från köket leder en trappa upp till andra våningen och vardagsrummet. I vardagsrummet kan man värma sig vid den öppen spisen och man har också fin utsikt över Åresjön. Till höger, från trappan sett finns det andra sovrummet med en dubbelsäng. Här kommer man också ut till den fina balkongen med fin utsikt mot Åresjön. Från vardagsrummet kommer man också, via en stege, upp till det praktiska sovloftet med två resårsängar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

567 kr Vatten, VA, El, Kabel-TV, Parkering

Kommentar

Alla driftskostnader ingår i årsavgiften (månadsavgifterna)

Andel i föreningen

1,042%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Kedjehus

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Direkt El

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lien 2:39

Övrigt

Lägenheten är en av totalt åtta lägenheter i Brf Åreskutan. Lägenhet 402 ägs av delägare och där denna andel 05 innehar 1/12-del av lgh 402.

Ski in/Ski out-läge. Lägenheten ligger i ett av radhusen snett ovanför receptionen på Åre Fjällby, bara ett stenkast ifrån VM-8:an.

Lägenheten består av två våningar med sovloft. Liten altan på markplan, balkong på andra våningen. Stora glaspartier som gör lägenheten mycket ljus. Praktiskt skidförråd vid entrén.

I årsavgiften ingår värme, vatten och avlopp, el, kabel-TV och parkeringsplats. Inga andra driftskostnader tillkommer.

Årsavgiften 1700 kr/andelsvecka. Årsavgiften erlägges i förskott 2 gånger per år. Den uppgivna månadskostnaden är en fördelning av årskostnaden/mån.
Uthyrning av enstaka veckor är tillåtet. Uthyrning av en bra vecka kan ge goda intäkter.
Andelen har veckorna 10, 18, 29 och 45

Förening

Namn

Brf Åreskutan

Om föreningen

Föreningen består av 8 lägenheter inom Åre Fjällbys område, byggda som en lägenhetslänga i två plan. Föreningen bildades 1980 och är en sk äkta bostadsrättsförening. Lägenheterna är uppdelade i andelar om 4 veckor. Avsättning sker varje år till yttre och inre underhållsfond. Avsättningen avser alla 8 lägenheterna.
Årsavgiften betalas halvårsvis i förskott.
Överlåtelseavgift tas ut med 600 kronor och betalas av köparen.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

8

TV och Bredband

Kabel-TV, Router för trådlöst internet (mobilt bredband) går att hyra via receptionen i Åre Fjällby.

Parkering

Till varje lägenhet finns en parkeringsplats med motorvärmare att nyttja.

Renoveringar

Badrum renoverade, kök renoverade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

600 kr

Viktiga dokument

Om området

Åre kommun har cirka 10 000 invånare. Centralort i kommunen är Järpen. Åre by och orterna längs Åredalen är de delar av kommunen där turismen är den dominerande näringsgrenen och här har utvecklingen varit stark under lång tid.
På vintern är det främst den alpina skidåkningen som lockar. Under sommarhalvåret så erbjuds hela tiden nya aktiviteter och mountainbike-åkning har utvecklats starkt under de senaste åren. År 2005 invigdes "Åre Bike Park" som är namnet på Åres cykelområde. Liftar är öppna dagligen från midsommar till mitten/slutet av september, allt för att serva cykelåkarna som blir allt fler. Det finns ett flertal cykeluthyrare i byn. Många leder i fyra olika svårighetsgrader. Förutom skidor och mountainbike kan man aktivera/roa sig med bl.a. forsränning, hängflygning, klättring och fjällvandring. För golfarna finns det en 18-hålsbana som ligger ca 13 km väster om Åre by
För den fiskeintresserade finns goda möjligheter till fiske både sommar- och vintertid, på flertalet platser i kommunen. Holiday Club nere vid Åresjön erbjuder inomhusaktiviteter med bl.a. bowling, minigolf och äventyrsbad.

Kommunikation

Åre ligger ca 10 mil från Östersund och har bra kommunikationer.Med bil tar man sig till Östersund på drygt en timme och till Trondheim är det ca 17 mil. Flera dagliga förbindelser till Östersund, Stockholm och övriga Sverige via tåg och buss. Nabotåget trafikerar sträckan Östersund-Åre-Trondheim två gånger per dag. Möjligheterna till arbetspendling till Östersund är goda. Den närmaste flygplatsen är Åre Östersund Airport, som ligger ca 9 mil från Åre. Till flygplatsen kan man ta sig med bil, taxi, flygbuss eller flygtaxi. Det finns också möjlighet att med flyg ta sig till Åre via Norge och Trondheim/Vaernes flygplats. Dit är avståndet ca 14 mil.

Närservice

I Åre by finns det en mängd affärer och restauranger. Här finns allt från snabbmatställen till lyxkrogar. I byn finns många sport- och fritidsbutiker som t.ex. Stadium, Intersport, Peak performance och Hanson. I byn finns också ICA Supermarket och Coop, Systembolag och Apotek. Ett flertal presentaffärer, modebutiker, inredningsaffärer bidrar till en mix av service som passar de flesta smaker.
Skolor och Dagis
I Åre finns förskoleklass upp till åk 5, högre årskurser finns i Duved och Mörsil/Järpen. Här finns daghem både i kommunal och kooperativ form.

Karta

Hör av dig till Sara Wennergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte