Alviksvägen 29, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Alviksvägen 29, 2 tr , Bromma Alvik - Äppelviken , Stockholm

20-TAL - ÖPPEN PLANLÖSNING - OMRÅDETS BÄSTA 2:A

Vacker originalcharm, smakfullt färgsatt och mycket väldisponerad. Bra beläget i vackra Äppelviken med gångavstånd till Alviks Torg. 12:an småbutiker och restauranger två stenkast från porten. Trivsam Brf i välhållen fastighet med egen trädgård. Renoverat kök med diskmaskin och stor matplats. Kaklat badrum med tvättmaskin.

Välkommen på visning!

46 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 557 kr Inkl värme, VA, + obligatoriskt till för bredband 250 kr/mån
Typ:
Lägenhet
Boarea:
46 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
123
Byggår:
1926
Driftskostnad:
462 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

46 kvm

Rumsbeskrivning

Ingång genom port och trappuppgång som andas originalcharm. Vackra 1920-talsdetaljer och gedigna materialval. Stort fönster mot den gemensamma trädgården ger ett ljust trapphus. Trädgården nås för övrigt genom gårdsporten på entréplan.

Välkomnande hall med plats för ytterkläder genom hatthylla samt mindre hallmöbel. En luftig känsla tack vare ljusinsläpp från kök och vardagsrummens stora fönster. Ljusgråa väggar och trägolvet är lutat och såpat.

Hallen övergår i köket som i sin tur är öppet mot vardagsrummet. Renoverat kök med modern och stilren inredning. Gott om förvaring genom flertalet skåp och hyllplan. Välutrustat kök med integrerad Kyl/frys, diskmaskin, väggmonterad ugn och mikrovågsugn samt spishäll och kolfilterfläkt. I köket finns en naturlig matplats för det stora sällskapet

Köket övergår på ett naturligt sätt i vardagsrummet. Lätt möblerat med plats för en större sittgrupp. Vardagsrummet har bra rymd tack vare den höga takhöjden och det stora fönstret ut mot Alviksvägens trädallé. Trägolvet är lutat och såpat och väggarna är målade i ljusgrått.

Rymligt och rofyllt sovrum med förvaring genom fem stycken garderober. Väggarna är målade i ljusgrått, lutat trägolv och rummet har ett fönster mot husets grönskande baksida.

Kaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns dusch, wc, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin.

Ett mycket trivsamt boende i en mindre förening med vacker trädgård och flera sittgrupper.
Nära till det mesta och ca 15 minuter in till City. Mälarens vackra strand med strövområden, bad & båtliv på minuters gångväg. Ett bekymmersfritt boende i en välhållen fastighet i trevliga Äppelviken.

Välkommen till Alviksvägen 29.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 557 kr Inkl värme, VA, + obligatoriskt till för bredband 250 kr/mån

Driftskostnad

5 550 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 350 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,25649%

Andel av årsavgiften

5,8013%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1926

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 november 2008
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas + isolerglas

Fastighetsbeteckning

Schaktmästaren 15

Övrigt

Till lägenheten finns ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Schaktmästaren 15

Om föreningen

Föreningen som bildades 1991 äger fastigheten Schaktmästaren 15 med tomträtt. Trevlig förening som består av 15 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt.

8 st: 1 rok
5 st: 2 rok
2 st: 3 rok
Totalt 861 kvm

På baksidan ligger föreningens trädgård med två sittgrupper. På fastighetens ena sida finns två parkeringsplatser som föreningens medlemmar kan nyttja.

Vid medlemskap debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift på 1 % av ett prisbasbelopp.

Möjlighet att hyra extra förråd för 100-150 kr/mån.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

15

TV och Bredband

Föreningen har dragit in fiber(1000/1000) i fastigheten. Detta kostar 250 kr/mån för varje lägenhet i ett obligatoriskt tillägg. ComHem är indraget för TV.

Renoveringar

Under 2017 genomfördes flera stora arbeten som renovering av fasad, omläggning av tak och målade trappuppgångar samt installerade fiber.

Inga större arbeten är planerade under 2018.

Tidigare arbeten:
1993 - Stambyte av kök och badrumstammar
1993 - Nya elstigar
2008 - Bergvärme
2010 - Dränering
2015 - Fönsterrenovering.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt som omförhandlades 2017 och är oförändrad fram till 2027 då den omförhandlas nästa gång.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Bromma Alvik - Äppelviken

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus där merparten är byggda på 1920-talet. Mycket eftersökt område med sitt citynära läge och bara minuters promenad till Alviks Torg där det finns ett bra utbud av butiker samt ett flertal restauranger. Närhet till Äppelvikens idylliska badklippor, strövområden samt Mälarens vackra promenadväger. Goda möjligheter för löpning längs vattnet och skridskoåkning eller längdskidor vintertid. Ett stenkast till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Kommunikation

Från Alvik är kommunikationen god. Här finns T-banans gröna linje som tar dig snabbt till Stockholms city samt anslutning till Nockebybanan (12:an) och Tvärbanan som tar dig till Essingeöarna, Gröndal, Liljeholmen samt Globen söder ut. Åt norr går tvärbanan förbi både Sundbybergs Centrum samt Solna och Mall of Scandinavia. Även ett flertal busslinjer utgår från Alviks Torg, bl.a. linje 110 mot Bromma, 112 mot Spånga, 114 genom Minneberg/Traneberg samt 124 mot Abrahamsberg. Med cykel tar du dig enkelt och smidigt i de flesta riktningar genom utmärkta cykel- och promenadvägar. Från Alvik har man även Bromma flygplats inom ett behagligt avstånd.

Närservice

Vid Alviks Torg finns det ett stort serviceutbud med mataffär ICA, butiker, restauranger, bibliotek, banker, post samt flera friskvårdscenter (Salkhallen, SATS, World Class och Nexus STHLM(Crossfit).
Solviksbadet med sandstrand och ett flertal naturbad finns i närområdet. Tennisbanor och upplyst motionsspår om 1,8 km likaså. Stora Mossens idrottsplats bjuder på konstgräsplaner, ishallar och friidrott samt ett av flera caféer i området.

Karta

Hör av dig till Joel Beck-Friis för mer information!

Joel Beck-Friis

Joel Beck-Friis

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0704-18 00 10

joel.beck-friis@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad