Svartviksslingan 16

Bilder

Utgångspris

9 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Svartviksslingan 16 , Bromma Minneberg, , STOCKHOLM

GRÖN OAS INVID MÄLAREN ENDAST "EN BRO" FRÅN STAN - BELÄGET I PARKMILJÖ MED BULLERBYKÄNSLA - VÄLSKÖTT BRF MED LÅG BELÅNING.
Film på området: http://download.perfectshot.se/svartviksslingan16.mp4

Tilltalande gavelläge där stor tillbyggnad gett totalt 180 smakfulla kvadratmeter plus 40 kvm vind som ger synnerligen gott om förvaringsutrymme. Genomgående hög standard och fint skick där huset löpande underhållits och renoverats.
Här bor man lugnt och tryggt med en fantastisk natur och grönska utanför. Att kunna sitta på uteplatserna och lyssna till fåglarnas kvitter är sannerligen avkopplande. Perfekt för den som söker lugnet men ändå vill ha närheten till stan.

Huset är mycket välplanerat och har genomgående generösa ytor med en härlig känsla av rymd. Fyra sovrum finns idag, men med möjlighet att bygga om och få till ytterligare två rum. Dessutom hiss mellan våningsplanen. Helkaklade badrum finns på respektive plan. På entréplanet finns en väl tilltagen tvättstuga med praktisk groventré.

Stora sociala ytor med ett vackert ljusinsläpp. Utvändigt finns en stor altan i trä på baksidan och en stensatt uteplats på framsidan som bjuder in till fina stunder i solen och en svårslagen kontakt med naturen.

Bekvämt boende där det yttre underhållet av husen sköts av bostadsrättsföreningen som även anlitar trädgårdsmästare, arborister och snöröjare för att hålla området i bästa skick. Ett boende med villakänsla men som kan lämnas under semester som om du bodde i lägenhet. Området är barnvänligt med mycket natur, många förskolor och närhet till flera lekplatser och badplats. Möjlighet finns också att nyttja övernattningslägenheter, gym i området samt möjlighet till båtplats.

En bostad för dig som vill ha villakänslan men vill slippa allt eget underhåll som en villa medför.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer info - http://brfmargretelund.se

Varmt välkommen på visning önskar HusmanHagberg Bromma!

180 kvm, 7 rok

Månadsavgift:
5 869 kr inkl VA och garageplats (tillkommer 800 kr i det fall garageplatsen inte hyrs ut i andra hand)
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
180 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
1985
Driftskostnad:
2 299 kr/månad
Utgångspris:
9 900 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 26 maj 12:45-13:30

    Lägg till i din kalender

    Välkommen på vining. Ring 070-4180018 för bokning av visning annan tid.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum

Boarea

180 kvm

Rumsbeskrivning
Inledning

Välkommen till detta unika och mycket eftersökta boende i natursköna Minnebergsskogen ett stenkast från Stockholms innerstad. Här bor man lugnt och tryggt omgiven av en vacker miljö med Mälaren som granne där badplatser och möjlighet till båtplats finns. Känslan av den vackra naturen blir påtaglig direkt när du tar klivet utanför dörren. En praktfull grönska med en mix av en vacker flora och buskar gör området unikt och även omtalat i botanikerkretsar. I området finns även två koloniträdgårdsföreningar med totalt 135 lotter där man odlar sina egna blommor och grönsaker. Detta fina gavelradhus är beläget på Svartviksslingan 16. Ett insynsfritt och ogenerat läge som ger möjlighet till en god livskvalitet. Njut av tillvaron med en kopp kaffe på altanen eller den invändiga standarden som är genomgående mycket hög. En stor tillbyggnad har gjorts av ägaren själv och ger en härlig rymd med generösa ytor och ett vackert ljusinsläpp som präglar hela huset. Det har försetts med egen hiss som gör det praktiskt att ta sig mellan våningsplanen för alla åldrar. Då ägaren, och inte föreningen, själv bekostat tillbyggnaden baseras månadsavgiften på den ursprungliga boytan, vilket gör att den tillbyggda delen är närmast "avgiftsfri". Planlösningen är mycket väl genomtänkt och består idag av sex rum och kök, men kan med fördel göras om för att få två extra rum. Då med totalt sex sovrum plus vardagsrum som gör att det passar även för en stor familj med många barn. Det finns badrum på båda planen och en rymlig tvättstuga med separat groventré. Braskamin i vardagsrummet ger härlig värme att elda i och en extra mysfaktor under vinterhalvåret. Att bo i bostadsrätt är mycket praktiskt och bekvämt då föreningen sköter mycket av underhållet av både husens yttre och området. Dessutom får man som medlem nyttjanderätt till flera gemensamma fastigheter. Däribland tvättstuga, bilgarage med uttag för motorvärme, snickarbod, kallförråd och sällskapsrum inrett med pingisbord. Det finns i Minneberg fyra gästlägenheter att hyra för exempelvis långväga gäster och gästbåtshamn. Området erbjuder flera förskolor med olika inriktningar inom några minuters promenad. Sammantaget ett mycket uppskattat boende i populärt område med en absolut närhet till stan. Närheten dit men att ändå bo på landet gör det unikt!

Hall

Välkomnande hall med grått klinkergolv (eluppvärmt) och vitmålade väggar. Förvaring i garderob med skjutdörrar. Spotlights i taket.

Kök

Välutrustat med generösa arbetsytor och flertalet skåp för förvaring. Modernt med parkettgolv och spotlights i tak. Granitskiva Nero Assoluto (en robust och tjock sten med lägre porositet än många andra typer av granit). Vitvaror i form av kyl, frys, inbyggd micro, ugn och diskmaskin. Inbyggd högtalare i tak. Rymlig matplats för uppemot 14 personer där ett fint ljusinsläpp ges.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet ges generösa ytor och ett fint ljusinsläpp från flera fönster. Väggar målade i vitt, parkettgolv och spotlights i tak samt extra väggbelysning ger ett behagligt ljus då dimmer finns. Här finns plats för både matsal samt sällskapsdel vid den braskamin som finns centralt placerad i rummet. I övrigt kan nämnas platsbyggd bokhylla, 4 nätverksuttag och uttag för centraldammsugare. Utgång härifrån finns till den stora altanen på baksidan.

Wc / Dusch - entrépaln

Helkaklat med blått klinker på golv (eluppvärmt) och vitt kakel på väggarna som också pryds med blå mosaik. Här finns WC, handfat, dusch samt inbyggd spegel.

Tvättstuga

Väl tilltagen med generösa ytor och separat ingång vilket gör den praktisk att använda som groventré. Grått klinkergolv och väggar delvis kaklade i vitt samt vitmålade. Flera förvaringsskåp bjuder på bra förvaring. Utrustning i form av tvättmaskin, torkskåp, varmvattenberedare och tvättho. Spotlights i taket ger ett behagligt ljus. Med golvklinkers, duschslang och brunn finns goda möjligheter till rengöring av t ex barnvagnar. Utanför tvättstugan finns egen kran med både varm- och kallvatten.

Centralhiss Aritco

Villahiss som är anpassad till heminredningen tar dig smidigt mellan våningsplanen. Perfekt för den som vill ha ett framtidssäkert hem eller bara njuta av en modern livsstil. Om behov saknas för villahiss kan den nedmonteras och utrymmet görs om till t ex vinkällare eller klädkammare.

Allrum med klädkammare

Ovanför trappan på övervåningen möter först ett allrum med en härlig känsla av rymd. Här ryms en sällskapshörna med soffa, fåtöljer och TV. Parkettgolv och väggar målade i vitt. Spotlights i tak och 4 st nätverksuttag. Vid ingången till sovrum 1 finns en rymlig klädkammare för praktisk förvaring. Klädkammaren är försedd med inkommande bredband, patch-panel och plats för Sonos amp till hela huset.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och ytterligare möbler om så önskas. Parkettgolv och väggar målade i grått. 4 st nätverksuttag och inbyggda högtalare i taket.

Sovrum 2

Parkettgolv och väggar med rutig tapet. Fyra garderober för förvaring. 4 st nätverksuttag och inbyggda högtalare i taket.

Sovrum 3

Parkettgolv och väggar med rosa tapet. Fyra garderober för förvaring och 4 nätverksuttag samt inbyggda högtalare i taket.

Sovrum 4

Parkett med mönstrad tapet. 4 st nätverksuttag och inbyggda högtalare i taket.

Badrum - övre plan

Stilfullt renoverat med fin känsla och precision. Svart klinkergolv (eluppvärmt) och väggar med vitt kakel samt svart mosaik vid dusch och badkar. Här finns vägghängd WC, handfat (höj- och sänkbart), dusch, bubbelbadkar, badrumsskåp, kromad handdukstork och förvaringsskåp.

Vind

Ett vindsutrymme på ca 40 kvm finns för praktisk förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Luftvärmepump, direkt el och braskamin

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 april 2010
Energiprestanda: 67 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sandvik 1

Övrigt

Vid entrésidan finns en stensatt uteplats där bordsgrupp ryms och bjuder in till en plats i solen under eftermiddag och kväll. På morgon och förmiddag ges chans till sol på den stora altanen på baksidan som har ett skyddat läge och rymmer flera bordsgrupper.

På vinden finns ett utrymme på ca 40kvm som kan användas för förvaring.

Förening

Namn

Brf Margretelund, nr 253

Om föreningen

Föreningen bildades 1986 och består av 28 st bostadsrätter på fastigheten Sandvik 1. Fastigheten omfattar ett flertal hus där de flesta härstammar från tiden då det var en "arbetarby". Dessa hus renoverades och kompletterades med ett par nybyggda radhus samt ett parkeringshus. Vidare installerades en modern tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 2 torkskåp samt en stor torktumlare i en av de äldre byggnaderna. Detta gjordes i samband med att "nya" Minneberg byggdes vid Ulvsunda sjö.

Föreningen har en underbar friköpt tomt på 21.411 kvm med kuperad parknatur, storvuxen ädellövskog, mest ek och lönn, högvuxna tallar och ett stort inslag av sällsynta och botaniskt intressanta växter. Föreningen har gemenskap med de övriga HSB-föreningarna i Minneberg vilket gör att man kan utnyttja de två festlokalerna och ett mindre gym med bastu. Dessutom finns tillgång till bad och båtplats samt även övernattningslägenheter för gäster. Mycket välvårdade hus i bra förening med god ekonomi.

Medlemskap i HSB-Sthlm måste tecknas i samband med köp av lägenheten. För mer information om området och föreningen hänvisar vi till föreningens mycket informativa hemsida: http://brfmargretelund.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

28

TV och Bredband

Fiber indraget 2017 genom Telia där ett grundutbud av TV-kanaler ingår. Ytterligare kanaler samt abonnemang för bredband kan tecknas av bostadsrättsägaren själv.

Parkering

Varje lägenhet har en parkeringsplats i garage som kostar 800 kr/mån (om platsen inte hyrs ut i andra hand).

Renoveringar

Föreningens byggnader är i allmänt gott skick. Följande renoveringar har utförts på senare år:
- 2018 OVK-besiktning av de äldre husen
- 2017 Fläkt och OVK besiktning i de nyare husen
- 2017 Byte av belysning i alla förråd
- 2017 Målning av ett av radhusen
- 2016 Omfattande beskärning av sly/buskar samt nedtagning av träd enligt trädvårdsplanen
- 2016 byte av ventilationsfläkt i E-husets källare
- 2016 sotning av eldstäder i lägenheter
- 2016 avloppsspolning samtliga lägenheter
- 2016 Garage: målning av trä/stålbalkong samt rengöring tak
- 2016 installation av fiber
- 2014 radonmätning (årsmedelvärde 40 bq)
- 2010 till 2017 Målning av tak fönster verandor och husfasader
- 2010 Nya ventilationsfläktar

I underhållsplanen ligger just nu en större reparation av garaget, vilket är påbörjat och ligger inom budget. På sikt i underhållsplanen ligger även målning av fasaderna.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god och man har löpande amorterat på lånen genom åren. Belåningsgraden är idag låg (endast 3.079 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2017) och man äger marken själva, vilket också ger en trygghet för den framtida ekonomiska utvecklingen. Inga avgiftsändringar är beslutade i dagsläget (daterat 7/2-2019).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja, friköpt mark

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Bromma Minneberg,

Minneberg kallas för "den vackra udden i Mälaren". Det ligger som en liten grön oas som omges av Mälarens blåa glitter. Här bor man lugnt och tryggt endast ett stenkast från stan dit du kan ta dig med bil på endast ca 7-8 minuter. Det går även att ta en promenad över Tranebergsbron via Kristineberg så når du både Fridhemsplan och Rålambshovsparken inom en halvtimme. Bebyggelsen i Minneberg växte upp på 80-talet, vilket gör det till ett relativt ungt område. Här finns en blandad bebyggelse av både flerbostadshus och trevliga radhus. Övre och nedre Minneberg bestod på 1850-talet huvudsakligen av sommarvillor. En del äldre hus finns fortfarande kvar och ger en mycket trevlig kontrast till den nyare bebyggelsen.

I området kan även nämnas de 135 kolonilotter som finns där man odlar sina egna grönsaker och växter samt att en av Stockholms äldsta ekar finns här, ca 800 år gammal.

Sammantaget ett populärt område som har mycket att erbjuda. Trevligt och lugnt beläget härliga promenadstråk längs vattnet, mataffär, badbrygga, egen båtklubb, flertalet förskolor, lekplatser m.m. Minneberg är mycket uppskattat av folk i alla åldrar.

Kommunikation

Till Alvik och närmaste tunnelbanestation tar det ca 7-8 minuter att promenera eller några få minuter med busslinje 114. Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med bussar, tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn. Bl.a. nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 12 minuter. Det går att cykla till Bromma flygplats på 15 minuter.

Närservice

Inom området finns livsmedelsbutik, några serviceföretag samt ett par restauranger. Med ca 5 minuters bilresa når man Bromma Blocks med ca 80 butiker, caféer, resturanger samt större livsmedelsbutiker. Några minuter bort finns Alviks Torg med stort utbud, såsom en stor ICA-butik, post, banker, apotek, vårdcentral, butiker sportanläggningar samt ett flertal restauranger, caféer, pizzerior m.m. Från Alvik tar det ca 13 minuter till centrala Stockholm. I Minneberg finns kommunala samt ett kooperativt daghem. Skolbarnen går i Alviks skola dit det är gångavstånd eller som nås med buss 114.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson eller Jan Malmgren för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Jan Malmgren

Jan Malmgren

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0704-18 00 18

jan.malmgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad