Björketorpsvägen 11

Bilder

  • Såld!
  • Vid sällskapsrum och balkong
  • Balkong med ogenerat läge
  • Vy från balkong mot grönska
  • Fint ljusinsläpp vid matplatsen

Björketorpsvägen 11 , Bromma Norra Ängby , STOCKHOLM

Balkong i väster med härlig eftermiddags- och kvällssol. Tilltalande ljus och trivsam i genomgående mycket bra skick. Högt läge på fjärde våningen med stor balkong i väster som bjuder in till fina stunder i solen.

Mycket välskött förening med stabil ekonomi vars byggnader totalrenoverats (inkl stambyte) och byggts till år 2007. Hiss finns i huset och möjlighet att hyra garageplats där kötid sällan förekommer.

Lugnt och populärt område med endast fem minuters gångväg till tunnelbanan. Dessutom närhet till vacker natur, Mälarens strand, köpcentrum och viktig närservice.

För mer information och intresseanmälan, kontakta ansvarig fastighetsmäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Bromma - 070-4180011

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 568 kr inkl värme, VA (tillkommer 300 kr i obligatoriskt tillägg för Bredband 100/10 Mbit och kabel-TV Silver 10)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1967/2007
Driftskostnad:
241 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stig in i hallen och känn dig välkommen till en välplanerad lägenhet i mycket bra skick och där kombinationen av stora fönsterpartier och det höga läget gör den ljus och luftig. Lägenheten är väl isolerad och tyst samt har en tilltalande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I hallen finns en garderob samt hatthylla som ger avhängningsmöjligheter och här börjar ett ekparkettgolv, vilket är genomgående för hela lägenheten. Ljust färgsatta väggar.

Kök/Vardagsrum

Till höger från hallen finner du kök och vardagsrum som har en trevlig, öppen planlösning. Köksdelen är i björk, vilket matchar snyggt mot den övriga inredningen med ekparkettgolv och de vitmålade väggarna. Bänkskiva i svart och stänkskydd i vitt kakel. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Här ryms ett matbord med plats för ca 8 personer och sällskapsdel med soffhörna. Utgång till den stora balkongen där det höga läget ger möjlighet att njuta av solen från tidig eftermiddag till sen kväll. Här ryms både solstol och bordsgrupp för flera personer. Vitvaror - integrerad kyl/frys, spishäll med ugn och spisfläkt.

Sovrum

Sovrummet som du når till vänster från hallen är rymligt med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang om så önskas. Här finns en mycket rymlig klädkammare med bra förvaringsutrymme, som också kan användas som extra rum/arbetsrum. Behagligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Badrum

Fräscht och stilrent helkaklat badrum med bra ytor. Vitt kakel på väggarna och klinker på golv i snygg kontrastbrytande gråbrun nyans. WC, dusch, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin. Dessutom finns ett fönster som skänker ljus till rummet och som även ger en möjlighet till ventilering.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 568 kr inkl värme, VA (tillkommer 300 kr i obligatoriskt tillägg för Bredband 100/10 Mbit och kabel-TV Silver 10)

Driftskostnad

2 895 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 995 kr
Försäkring: 900 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,9574%

Andel av årsavgiften

0,95748%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967/2007

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekansisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 maj 2010
Energiprestanda: 77 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, fasad, bergvärme mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007.

Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd finns i källarplanet med ingång direkt från husets gavel.

Fastighetsbeteckning

Långskeppet 1

Övrigt

Med utgång från vardagsrummet finns en stor och härlig balkong med fantastiskt läge mot ogenerad allmänning. Denna ligger i väster och ger sol från eftermiddag till sen kväll. Här finns plats för en bordsgrupp vilket gör att du med fördel kan avnjuta dagens måltider under sommarhalvåret.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Möjlighet att hyra förråd i källarplanet finns till en kostnad av ca 300 kr/mån.

Förening

Namn

Brf Långskeppet

Om föreningen

Brf Långskeppet förvärvade fastigheten 2007 och består av totalt 172 lägenheter. Av dessa är 144 bostadsrätter på Björketorpsvägen 11-13 och 28 hyrs ut till Bromma stadsdelsnämnd på Björketorpsvägen 15.

Gemensamma tvättstugor och cykelförråd finns i källarplanet.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen nås på brflangskeppet@gmail.com för mer information. Besök gärna även deras informativa hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/ för mer information.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

172

Antal hyresrätter

28

TV och Bredband

TV och bredband levereras av Comhem där ett gruppavtal är tecknat inom föreningen. I detta ingår bredband (100/10 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 300 kr/mån (ordinarie 623 kr/mån) och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Erbjudandet aktiveras av kunden själv genom Comhems kundtjänst.

Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns i dagsläget på att dra in det till lägenheterna, men det kan komma i framtiden.

Parkering

Föreningen har tillgång till ett antal garageplatser (760 kr/månad) och några p-platser (355 kr/månad) där man enligt avtal hyr in sig hos grannföreningen Ängby Backe. Garageplatser finns ofta lediga, men det är kötid till p-platser.

Renoveringar

Föreningens samtliga byggnader helrenoverades (inkl stambyte, nya fönster, ny el, fasad, bergvärme mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007. Under 2018 har stamspolning genomförts. För närvarande planeras inga större renoveringar.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. Föreningens avgäldsperiod för tomträtten har nyligen omförhandlats och löper fram till år 2026. Inga större renoveringar planeras heller de närmaste åren, vilket är en trygghet för ekonomin.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja! Men en rekommendation är att minsta ägarandel är 10 %.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger fastigheten med tomträtt där tomträttsavgälden blivit omförhandlad år 2016 för en ny 10-årsperiod.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Bromma Norra Ängby

Området ligger mycket trevligt ett stenkast från fina vandringsstråk längs med Mälaren där du också finner Kanaanbadet samt Grimstas motionsspår. Det är endast en station från Vällingby köpcentrum där allt du behöver finns. Livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, restauranger, sportaffär, klädbutiker mm.

En bit ifrån Björketorpsvägen ligger nyproduktionsområdet Vällingby Parkstad med många nya bostäder mm. Detta kommer på sikt att öka antalet butiker och restauranger i området och tillföra bra närservice.

Bromma är idag en expansiv stadsdel där många nya bostadsområden vuxit fram den senaste tiden och ytterligare bostäder planeras framöver. Kontakta gärna Stockholms stadsbyggnadskontor, 08-508 27 300, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad.

Kommunikation

Från lägenheten är det endast fem minuters promenad till Tunnelbanans gröna linje med station Råcksta. Härifrån tar det ca 20 minuter till Stockholm City. Möjlighet finns även att gå till station Islandstorget eller Blackeberg för en uppfriskande promenad på ca 10 min.

Närservice

På cykelavstånd når du Vällingby centrum på ca fem minuter. Där finns ett stort utbud av närservice, klädbutiker, sportaffärer, banker, restauranger etc. I övrigt finns Cirkle K på kort gångavstånd samt en ICA närbutik vid Söderberga. På kort gångavstånd ligger ett nyöppnat Puls & Träning med gym och träningsverksamhet. Fler närbutiker kommer framledes öppna upp i närområdet i takt med att Vällingby parkstad färdigställs.

Parkering

Fri parkering på gatan i området. Möjlighet att hyra p-plats eller garageplats genom föreningen.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte