Strandgräsvägen 14

Bilder

  • Såld!

Strandgräsvägen 14 , Ekerö Nibbla , Ekerö

DRÖMMEN OM LANDET Här ges möjlighet för dig som söker ett sommarboende och gillar sol från morgon till kväll. Ett av områdets bästa lägen intill öppet fält i väster och med vacker sjöglimt ner till Mälaren.

Endast ca 20 minuters bilfärd från Brommaplan och goda kommunikationer med busshållplats på kort gångavstånd.

Välplanerat med två sovrum, kök och sällskapsrum där öppen spis finns centralt placerad och utgör en extra mysfaktor att elda i.

På endast ett par minuters gångväg finns tillgång till gemensam badplats och möjlighet att hyra båtplats genom båtföreningen. Fantastisk omgivning med åkrar, fält och skog samt vackra vandringsstråk vid Mälaren.

För mer info och intresseanmälan, kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Ekerö - 070-4180011. Välkommen!

30 kvm, 3 rok

Arrende/år:
7 027 kr (varav 2 027 kr är en indexreglerad avgift)
Typ:
Fritidshus
Boarea:
30 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
432 kvm
Byggår:
1954
Driftskostnad:
696 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

30 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad med två sovrum och kök som ligger i öppen planlösning med sällskapsrummet. Ljust och trivsamt med ljusinsläpp från fyra väderstreck.

Genomgående plastmattor på golvet och målade väggar. Centralt placerad finns öppen spis som utgör en extra mysfaktor att elda i.

Via separat trappa och ingång på utsidan finns en liten matkällare.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans kolonistuga med liten matkällare

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Direkt el och eldstad

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar (betong källare)
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Arrende

Nyttjanderätten till Lott nr 6 i Nibbla koloniområde på Ekerö (inkl byggnad) , inom fastighet Ekerö-Nibbla 1:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

8 357 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 857 kr
Övrigt: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Posten "övrigt" avser fastighetsskatten som man som kolonist enligt avtal är med och betalar en del av. Denna är en ungefärlig uppgift då den förändras i takt med taxeringsvärdet.

Tomt

Areal: 432 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan och fin trädgårdtomt med sol från morgon till kväll. Svårslaget läge granne med öppet fält i väster där solen vackert sänker sig under sommarhalvåret. Sjöglimt ner till Mälaren som glittrar i bakgrunden.

Trädgården är i lite behov av underhåll men ger sommartid en vacker blomsterprakt. Här finns äppelträd, körsbärsträd och bärbuskar i form av krusbär, röda- och svarta vinbär och hallon. Syrener, rosor, pioner, kaprifol och annat som är trevligt finns också.

Vatten/avlopp

Tillgång till dricksvatten genom fyra pumpar i området, närmaste finns på kort gångavstånd. Dessutom finns sommarvatten från Mälaren draget till tomten samt in till Toa-rummet och till altanen. Enklare avlopp finns från handfat i toa-rummet (osäkert om detta leds till stenkista eller inte). Där finns även en separett.

Samfällighet, servitut etc.

Medlemskap krävs i Nibbla koloniträdgårdsförening där en inträdesavgift om 6 000 kr betalas samt en årlig avgift på 2 000 kr. I denna ingår sophämtning, sommarvatten, dricksvatten och underhåll av området.

Nytt arrendeavtal kommer skrivas mellan köparen och Stockholms stad där det nya avtalet kommer sträcka sig till 30/9-2030. Därefter förlängs det stegvis med 5 år åt gången. Vid ev uppsägning ska detta meddelas senast ett år innan avtalstidens slut.

Så kallade servicehus finns i området på några ställen där hushållssopor kan slängas.

Fotboll spelas med fördel på områdets fina fotbollsplan som har riktiga mål. Invid denna plan ligger den väl tilltagna och takförsedda dansbanan och ett antal småhus, vilka används bl a vid traditionsenligt midsommarfirande där man tillsammans med några andra medlemmar ansvarar för detta vart fjärde år. Föreningen har iordningsställt en sandstrand med egen bastu som ligger på kort gångavstånd. Hundra meter efter denna ligger två bryggor för de som vill vara med i båtföreningen och ha en båtplats. Även lekpark för de mindre barnen finns.

Medlemmarna är indelade i arbetslag som utför arbeten och underhåll inom koloniområdet. Detta medför en arbetsplikt om ca 4 timmar/år. Se vidare föreningens info och ordningsregler angående städdagar. Föreningens hemsida: www.nibbla.se

Om området

Ekerö Nibbla

Nibbla koloniträdgårdsförening ligger i ett mycket naturskönt område intill Mälaren på Ekerön, i Ekerö kommun, ca 2,5 mil från Stockholm. Området etablerades 1955 och har egen badplats, båthamn och festplats med överbyggd dansbana. Ett antal bussar går att ta från Brommaplan, om man vill åka ut kommunalt. Området omfattar 125 st stugor på tomter med c:a 400 kvm:s yta, vilka arrenderas från Stockholms stad.

I området råder en trevlig gemenskap där många aktiviteter ordnas under sommaren, så som midsommarfesten, traditionsenlig båtfest, båtbingo, kräftskiva mm. I området finns fotbollsplan, boulebana och en gemensam bastu att tillgå. Genom Nibbla båtklubb finns möjlighet till båtplats vid brygga som ligger på kort gångavstånd.

Ekerö är idag ett expansivt område där många nya bostäder vuxit fram den senaste tiden och ytterligare planeras framöver. Kontakta gärna Ekerö Direkt på 08-124 571 00, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad. Just nu finns ett pågående planarbete - mer info finns på länken http://www.ekero.se/Byggabomiljo/Kommunens-planarbete/Detaljplaner/Pagaende-detaljplaner/EkeroHelgo/Nibblakoloniomrade/

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 trafikerar området och har hållplats endast ett par minuters promenad från stugan. Från Brommaplan tar det från 30 minuter.

Närservice

Granne med området finns ICA-butik vid Nyckelby, dit man med fördel kan ta en uppfriskande promenad sommartid. På ca sju minuters bilfärd ligger Ekerö centrum med sitt stora utbud i form av livsmedelsbutiker, banker, restauranger, sportaffär, systembolag, apotek, vårdcentral och annat som är viktigt.

Inte långt ifrån området ligger den omtyckta restaurangen Rastaholms värdshus som har en vacker utsikt mot Mälaren samt Mälarö Golfklubb med både 18- ch 9-hålsbana.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad