Galonvägen 39

Bilder

  • Såld!
  • Kök med matplats/sovalkov
  • Välplanerat med generösa ytor
  • Vardagsrum med utgång till balkong
  • Vid vardagsrum
  • Balkong mot skyddad baksida

Galonvägen 39 , Bromma Riksby , STOCKHOLM

Renoverad till genomgående fint skick med balkong i soligt söderläge mot skyddad baksida, fri från insyn. Ljus och trivsam med plats för sovalkov gör den möjlig att använda som 2:a.

Synnerligen goda förvaringsmöjligheter i lägenhetens klädkammare samt rymligt förråd i källaren.

Förening med mycket god ekonomi och låg belåning, vilket avspeglar sig i den låga månadsavgiften. Ligger i populära Riksby med kort gångavstånd till tunnelbanan och fina vandringsstråk vid Lillsjön och koloniområden.

39 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 018 kr inkl värme, VA, basutbud TV, bredband och sophantering (tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 85 kr för bredband)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
6
Byggår:
1944
Driftskostnad:
510 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Välkomnande entré försedd med säkerhetsdörr. Avhängningsmöjlighet vid befintlig hatthylla. Vitmålade väggar och golv i eklaminat, vilket är genomgående mot köket.

KÖK

Smakfullt och stilrent renoverat med vita skåpsluckor, grått kakel och bänkskiva i massiv ek som matchar snyggt mot eklaminatgolvet och de vitmålade väggarna. Gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsyor. Utrustning i form av glaskeramisk spishäll, varmluftsugn, köksfläkt, kyl, frys och diskmaskin.

SOVALKOV/MATPLATS

Intill köket finns en matplats för ett stort sällskap som med fördel även kan användas som sovalkov om så önskas. Fint ljusinsläpp från fönster och väggar målade i vitt samt eklaminat på golvet.

VARDAGSRUM

Generösa ytor gör det lätt att möblera. Fint ljusinsläpp från fönster mot bakgården där också utgång till den soliga balkongen finns. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

BADRUM

Helkaklat och stilfullt badrum med grått klinkergolv och väggar med vitt kakel. Här finns tvättmaskin, golvvärme (el), dusch, handfat, badrumsskåp och WC. Fint ljusinsläpp från fönster som även ger en möjlighet till ventiering.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 018 kr inkl värme, VA, basutbud TV, bredband och sophantering (tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 85 kr för bredband)

Driftskostnad

6 130 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 194 kr
Försäkring: 936 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,1383%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Pellets (och eldningsolja)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 november 2008
Energiprestanda: 202 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Braskudden 8

Övrigt

Lägenheten har en balkong i skyddat läge mot gården på baksidan. Här ryms en smidigt bordsgrupp vilket gör att du med fördel kan avnjuta dagens måltider här under sommarhalvåret.

Till lägenheten hör ett stort förråd om ca 5-7 kvm i källarplanet.

Förening

Namn

Brf Brickbandet

Om föreningen

Brf Brickbandet består av 556 lägenheter och ett 50-tal lokaler fördelade på 7 kvarter. Föreningen bildades 1946 och är en av de största föreningarna i Stockholm. Man äger fastigheterna med tomträtt där detta avtal lades om år 2016 och kommer löpa med samma villkor under en 10-årsperiod. Föreningen är mycket välskött och stabil med anställd personal på eget kontor i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga på Dukvägen 24 bestående av 3 separata bokningsbara tvättrum och 8 st dropin stationer med tvättmaskin och torktumlare. I föreningen finns även cykel och- barnvagnsparkering samt 2 st föreningslokaler att hyra för mindre tillställningar eller övernattning. Dessa kostar 400 kr/dygn. I föreningen finns även en vävstuga.

För mer information se årsredovisning eller föreningens hemsida: www.brickbandet.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

54

TV och Bredband

Bredband genom Bahnhof ingår, men till ett obligatoriskt tillägg på 85 kr/mån som debiteras utöver månadsavgiften. Kabel-TV genom Canal Digital där analogt basutbud ingår i avgift och överiga kanaler tecknas separat.

Parkering

P-platser med och utan eluttag finns att hyra genom föreningen. Totalt finns 200 platser och dessa kostar 250 kr resp 120 kr / månad och fördelas enligt kö-system. I övrigt är det fri parkering på gatan.

Renoveringar

1980-88 lades alla tak om
1983-87 byttes avloppstammar i kök
1988-89 fönster fick aluminiumprofiler
1992-95 byttes elstigar
1994-98 byttes vatten-och avloppsstammar i badrum
2001-02 balkonger
2006-07 ny tvättstugan
2004-08 byttes vattenstammar i kök
2007-2016 renovering av trapphus och dränering
2009 radonkontroll
2010 övergång till fjärrvärme
2012 vindar tilläggsisolerats
2013 Installering av inpasseringssystem på portar
2014 Start byte av entréportar (Pågår)
2015 Byte vattenstammar kök

Dessutom finns nu inte längre några problem med radonhalter över gränsvärdet på 200 bq. Föreningen har beslutat att installera bergvärme. Lokala bergvärmepumpar kommer att installeras i varje hus. Arbetet kommer påbörjas så snart man erhållit tillstånd från Ellevio.

Man kommer också att påbörja arbetet att renovera tak/fasad där två hus görs varje år (ligger inom budget). Under 2017 kommer Galonvägen 17-21 renoveras.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är fortsatt stark med låga avgifter, låg belåning och en tillfredställande likviditet. Dessutom är byggnaderna generellt väl underhållna vilket borgar för en fortsatt god ekonomi även om en mindre mindre avgiftshöjning gjorts från första jan 2017 som ett led i den allmänna kostnadsutvecklingen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Kansliet- Anita Pettersson

Telefon

08-26 50 31

E-post

kansliet@brickbandet.se

Om området

Bromma Riksby

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Området erbjuder utöver boende även vackra grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag. Namnet Riksby kommer från den medeltida by som en gång i tiden låg mellan Lillsjön och flygfältets södra del.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera där nu även ett utegym finns. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarns naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje finns vid både Brommaplan och Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga.

Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Nära till Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler och närakut finns vid Brommaplan.

Vid Bromma Blocks som ligger på kort cykelavstånd finns stort köpcentrum med alla typer av butiker du kan önska, frisörer, foodcourt mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
380 m
Bromma Gourmet & Ekologi AB
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Bromma Blocks
1,6 km
Alviks Torg
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vadmalsvägen Förskola
90 m
Tunnlandsvägen 30 Förskola
490 m
Kollektivtrafik
Interfleet Technology AB
2,5 km
Arriva Östgötapendeln AB
5,5 km
Grundskolor
Abrahamsbergsskolans Fritidshem
590 m
Abrahamsbergsskolan
590 m
Gymnasium
Waldorflärarhögskolan WLH
710 m
På Väg Tidskrift för Waldorfpedagogik
710 m
Universitet & Högskolor
Waldorflärarhögskolan WLH
710 m
Enskilda Högskolan Stockholm
1,1 km
Banker
Nordea Bank AB
430 m
Handelsbanken Brommaplan
460 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golfstar Bromma
980 m
Vivaldi af Kanaan AB
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bowling Center Åkeshov
1 km
Åkeshovsspåret
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Åkeshovsspåret
1 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte