Nåsvägen 8

Bilder

Pris/Bud

21 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Nåsvägen 8 , Bromma Nockeby , Stockholm

KLASSISK SKÖNHET ANNO 1930 I HÖGT, FRITT S/V-LÄGE - OGENERAD TOMT MOT ALLMÄNNING

Exklusiv och mycket rymlig Nockebyvilla om tot. 447 kvm i högt, fritt S/V-läge med milsvid vy. Ett efterlängtat hus med underbara sällskapsytor för representation och trivsamma hemmakvällar samt gott om sovrum som "med råge" rymmer såväl den stora familjen som långväga övernattande gäster.

Barnvänligt, idylliskt och lugnt läge med trivsam inramning av grannskapets vackra 30-talsvillor samt härligt grönskande tomter. Ogenerad friköpt tomt som gränsar mot Nockebytoppens allmänning. Här erbjuds dessutom ett soldränkt poolområde bakom skyddande murar. Tillfälle att njuta av lata dagar med bad och bus samt perfekta grillkvällar med magisk inramning.
Mälarnära läge med endast några få minuters gångväg till stranden för bad- och båtliv. Barnvänligt beläget på lugn och sparsamt trafikerad gata.

Gedigen villa, klassiskt vacker, som präglas av ett enastående ljus, en härlig rymd och många fina tidstypiska detaljer från byggåret 1930.
ENTRÈPLAN - Huset rymmer en generös och mycket vacker sällskapsavdelning om ca 65 m2. Praktfulla fönsterpartier i unika glasade burspråk som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. I sällskapsytan återfinns en fin öppen spis, blyinfattade skjutdörrar samt flera glasade pardörrar mot en anslutande altan. Generös motorstyrd vikarmsmarkis skapar uterumskänsla på den stenbelagda altanen. Drömläge för den som inte vill pruta på något av det som gör villaboende så fantastiskt, bland annat en tillgänglig och ogenerad uteplats som binder samman hus med trädgård. Här erbjuds man maximalt med soltimmar utmed en ogenerad och skyddad husvägg i sydväst och vilsam vy mot den fint blommande tomten, poolområdet samt angränsande grönskande allmänning.

Rymligt och mycket trivsamt kök med bra arbetsytor på granit samt gott om förvaring i de vita stilrena snickerierna.

Rymlig entréhall med gäst-WC.

ÖVRE PLAN - Här möter trivsamt allrum med eldstad, fyra rejäla sovrum, nyligen renoverat badrum. Generös altan med milsvid utsikt samt två praktiska vädringsbalkonger.

VINDSPLANET - Här finns två tilltalande sovrum med underbar vy. WC samt dusch gör planet självförsörjande.

KÄLLARPLANET - Här ryms idag bl.a groventré med gott om förvaring samt ett gästrum.
Stort inredningsbart garage med plats för en bil samt förvaring.

Mycket eftertraktat läge med närhet till Mälarens bad- och båtliv, skolor samt till Nockeby Torg med ett stort utbud av butiker, restauranger och 12:ans spårvagn.

Välkommen på visning av en villa som är "något utöver det vanliga" önskar Håkan Jansson / HusmanHagberg

324 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
324 kvm
Biarea:
123 kvm
Tomtarea:
758 kvm
Byggår:
1930
Driftskostnad:
5 568 kr/månad
Pris/Bud:
21 900 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 7 sovrum

Boarea

324 kvm

Biarea

123 kvm

Rumsbeskrivning

Nåsvägen 8, en högt och fritt belägen villa på lugn och mycket sparsamt trafikerad gata. Barnvänligt och idylliskt med bedårande inramning. Granitmur och smidesgrind möter välkomnande och leder upp mot vacker entrédörr.
Välkommen in...

ENTRÈPLAN

ENTRÈHALL - Via entrédörren, som för övrigt är i original från byggnadsåret, nås tambur med gott om plats för ytterkläder i klädnischer, golv i kalksten och dörr in till gästtoaletten. Charmiga blyinfattade fönster ger dagsljus.

GÄSTWC - Nyligen renoverad gästtoalett med vägghängd WC samt handfat. Ljusinsläpp genom ett litet fönster.

INRE HALL - Generös och ljus möblerbar inre hall som leder vidare mot den representativa sällskapsavdelningen samt rymmer trappa upp till övre planet.
I hallen finns ytterligare fina originaldetaljer såsom blyinfattat fönster, stavlagt ekparkett och skjutdörr in till sällskapsrummen.

SÄLLSKAPSYTA - I den vackra sällskapsavdelningen med generösa öppna ytor och bra takhöjd flödar ljuset in från sydväst. Fin vy ut mot altan samt över den vackra tomten med angränsande allmänning. På golven i sällskapsdelen ligger stavlagd ekparkett.
Vardagsrummet pryds även av en öppen spis och praktfulla fönsterpartier längs med väggen mot syd samt sydväst. Unikt rundat burspråk som rymmer sittgrupp. Elementskydd och granitbänkskivor samt härligt skimmer i munblåsta fönsterrutor från 30-talet, oslagbart! En rolig detalj är att det i sällskapsdelen delvis finns originaltapeter välbevarade.
MATSALSDELEN nås via en bred öppning med blyinfattade parskjutdörrar i original. En generös matsal med plats för stora middagssällskap. Blyinfattat burspråk. Har finns även fina elementskydd från byggår och härligt ljusinsläpp genom generös fönstervägg samt genom glasade pardörrarna ut till den skyddade altanen med sensorstyrd vikarmsmarkis.

ALTAN - Rejäl altan som på ett trevligt sätt binder samman hus med trädgård. Läget är högt och fritt vilket ger en ogenerad känsla åt såväl tomt som altan. Här finns plats för såväl matbord och grill. Markisen är väl tilltagen och skyddar effektivt när solen är som mest intensiv. Skapar en trivsam uterumskänsla och förlänger säsongen.

KÖK - Det väl tilltagna och fullt utrustade köket har härligt ljusinflöde genom två stora fönster mot lugna Nåsvägen. Köket erbjuder plats för matbord, gott om arbetsytor på bänkskivor i granit samt rikligt med förvaringsutrymmen i de stilrena vita snickerier. Fullt utrustat med vitvaror inbyggda i bekväm arbetshöjd. Shackrutigt klinkergolv och blå accentfärg på väggarna.
I köket återfinns även tvättmaskin samt tumlare.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL/ALLRUM - En ektrappa leder upp till ett luftigt allrum med öppen spis, ekgolv och härligt ljusinsläpp genom fönsterpartier i två väderstreck. Altandörrar öppnar upp mot vädringsbalkong i öster. Rummet erbjuder gott om plats för till exempel soffgrupp och TV-hörna.

MASTER BEDROOM - Bakom pardörrar, via passage med inbyggda garderober, nås det rymliga sovrummet med fint ljus från två väderstreck. Platsbyggda bokhyllor och inbyggd klädkammare. Glasade pardörrarna ut mot den härliga altanen mot S/V. Härifrån har man en tilltalande utsikt, tack vare det höga fria läget. Här kan man dessutom ogenerat lapa sol från förmiddag till solnedgång. Ekgolv och varm färgsättning, vilket för övrigt är gemensamt för hela huset.

SOVRUM 2 - Sovrum med plats för dubbelsäng samt arbetshörna. Fönster i sydväst med härlig vy. Trägolv. Inbyggd förvaring i garderober i passage.

SOVRUM 3 - Ljust gavelsovrum med plats för säng och arbetshörna. Ljusinsläpp från nåväl fönster i s/v som via glasad dörr mot vädringsbalkong med milsvid vy mot Ekerö. Inbyggd klädkammare.

SOVRUM 4 - Ljust gavelrum med fönster i två väderstreck. Plats för säng och arbetshörna. Garderobsvägg. Trägolv.

BADRUM - Exklusivt och nyligen renoverat badrum med Carreramarmor på såväl golv och väggar som i bänkskiva på kommod. Kranar och detaljer i gulmetall. Golvvärme och värme på vägg bakom handukar från elslingor. Här ryms dusch, ett inbyggt badkar, handfat i kommod med förvaring, vägghängd WC. Inbyggda spotlights i tak. Ljusinsläpp genom fönster mot öst.

VINDSPLAN

Trätrappa leder upp till ljus och rymlig inredd vind med två bra sovrum och ett våtrum med wc och dusch.

SOVRUM 5 - I de mysiga vindsrummen finns plats för säng och arbetsplats. Ljusinsläpp genom fönster i takkupa mot söder. Målat trägolv som matchar designertapeten.

SOVRUM 6 - Charmigt sovrum med praktisk sovalkov i kattvind. Vitmålat trägolv. Fönster i takkupa mot norr.

DUSCHRUM - Vita väggar och blå mosaik på golvet. Handfat, wc samt duschkabin.

KÄLLARPLAN

I passage mellan entréhall och kök nås källartrappan. I källarplanet finns bra utrymmen såsom praktisk groventré, förvaringsrum samt gästrum/sovrum. Det stora garaget rymmer med lätthet bil. Praktisk grovingång.

Här finns idag:

- En praktisk groventré, perfekt för barnvagnen eller leriga stövlar och smutsiga hundtassar
- Diverse förrådsrum och pannrum, se planskiss.
- Sovrum 7, praktiskt gästrum.

Sammanfattningsvis ett mycket rymligt hus med vackra ljusa ytor och tilltalande charm från byggåret. En representativt och väl tilltagen familjevilla i högt eftersökt läge som erbjuder möjlighet att inreda ytterligare boyta i källarplan, om så önskas.
Ett tillfälle för den kräsne som söker ett boende av hög klass.

Varmt välkommen på visning av Nåsvägen 8

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1930

Uppvärmning

Bergvärme IVT

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 maj 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 99 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong & Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Från gatan möter granitmurar och stilfull smidesgrind mellan pampiga grindstolpar.
Ogenerad och lättskött trädgård som gränsar mot grönskande allmänning.
I trädgården, som blommar vackert från vår till höst återfinns:
Hägg, Gullregn, Hortensior, Rosor, Syren, Japanskt körsbärsträd samt Rhododendron.
Det finns även ett plommonträd som blommar vackert men inte ger frukt.
Ett stort antal tulpanlökar blommar snart praktfullt i rabatterna.

Skyddat poolområde vilket utgör en tilltalande plats att samlas kring såväl dag- som kvällstid.

Husets stora altan, som trivsamt nås via ett antal altandörrar, rymmer även den sittgrupper. Den binder trivsamt samman inne med ute och bjuder in "trädgården i huset" sommartid.

Åtgärdslista Nåsvägen 8:

År 2014 Nybyggnation av pool med pooldäck. Samtidigt byggdes förvarings-boden och muren mot grannen och skogen.

År 2015 Ombyggnation av kök. Renovering av Gäst-wc i inre hall.
Renovering av det mindre sovrummet på vinden.

År 2016 Montering av kodlås på ytterdörren.

År 2017 Ny stenläggning på entrétrappan. Målning av trappräcke.
Renovering av badrummet på övre plan. Målning av vindsrum.
Tapetsering av entréhall och trapphus till övre plan.

År 2018 Golvslipning på entréplan av alla golv

Fastighetens taxerade yta är 310 kvm boyta samt 133 kvm biyta.
Vid en faktisk uppmätning har huset 324 kvm boyta samt 123 kvm biyta fördelat enl. nedan:
Entréplan 148,9 kvm boyta
Övre plan 128,9 kvm boyta
Vindsplan 45,9 kvm boyta
Källarplan 123,3 kvm biyta

Fastighetsbeteckning

Nockebytoppen 8

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

66 825 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 000 kr
El: 15 000 kr
VA: 6 520 kr
Renhållning: 3 000 kr
Sotning: 150 kr
Försäkring: 15 155 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Fördelningen mellan hushållsel och uppvärmning är uppskattad. Renhållning har både fast och rörlig avgift. Kostnad ca 3.000 kr / år beroende på mängd och ev. sortering av matavfall. Försäkringskostnaden är uppskattad. Sotning sker vart 4:e år. Fastighetsavgift på ca 7.800 kr / år tillkommer på driftskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

9 743 000 kr, varav byggnadsvärde 4 743 000 kr

Summa pantbrev

4 384 000 kr

Tomt

Areal: 758 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Garage, 0180IM-14/6417
Förmån, Avtalsservitut: Garage, 0180IM-14/6418

Om området

Bromma Nockeby

Vackra Nockeby med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm. Bebyggelsen i Nockeby startade i slutet av 20-talet i takt med att 12:ans spårvagn började anläggas. De första byggnaderna kring Nockeby Torg stod klara i början på 1930. Som Nockebybo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Flera golfbanor på Drottningholm, Ekerö samt Färingsö för den som är intresserad.
Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på trevligt promenadavstånd. Ett lugnt inbott område, genuin villaidyll.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplatser här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad